Fórum - Zobrazit téma - Co je EGREGOR - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· akce
· Akce_Reiki
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

     Návštěvnost

Statistiky pro Reikiwebík


Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Co je EGREGOR
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Co je EGREGOR

 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Duchovno všeobecně
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Lightworker
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 21.8. 2003
Příspěvky: 948

PříspěvekZaslal: pá červen 10, 2011 10:45 am    Předmět: Co je EGREGOR Citovat

Co to je EGREGOR?

Určitě jste si všimli, že různé kolektivy mají rozdílnou atmosféru. V některých je vám dobře a lehce se spolupracuje, v jiných je vám těžko. Každý kolektiv vytváří svůj psychoenergoinformační prostor, který určuje podmínky existence a všechny vztahy jak uvnitř tak i zvenčí.

Tento prostor je souhrnem psychoenergetického stavu každého člověka a řady dalších podmínek jako cílů, úkolů, ideologie, vnějších situací.
Každý člověk přináší svoje znění do celého prostoru a jeho znění může být dost silné (jak pozitivní tak i negativní). Nejsilnější působení, vliv na celkový psychoenergetický prostor má světonázor člověka, jeho stav k sobě a k jiným, jeho činy a výsledky.

Čím je blíž světonázor člověka k pravdě a k realitě, tím je silnější jeho působení na kolektiv a na okolní svět. Toto působení může být nenápadné, ono vytváří energetickou atmosféru, ve které se děj rozvíjí takovým způsobem, jakým si to člověk přál (i negativní působení).

Svůj psychoenergetický prostor má každý kolektiv lidí (rodina, stát, organizace, národ a celé lidství) a všude působí stejné principy. Vzájemné vztahy v rodině vytváří energoinformační pole, do kterého se rodí děti, prochází výchova a probíhá určitý děj. Společné pole se vytváří všemi členy rodiny. Všichni jsou zodpovědni za to, který děj a situace prožívají v tomto svém prostoru. A proto se budeme zaobírat zákonem formování tohoto prostoru. Pár zamilovaných lidí, kteří prožijí v klidu a lásce celý život, má větší význam pro evoluci národa, než nějaký vůdce. Nejsilnější působení na svět má LÁSKA.

EGREGOR to je energoinformační objekt v jemném světě, který je spojen s určitým stavem, ideou, přáním, zaměřením lidí.

EGREGOR je v překladu ANDĚL OCHRÁNCE.

Jak vzniká?

Existuje názor, že je to podvědomí společnosti a základní strukturní jednotka jemného světa.

Existuje několik variant.

1. EGREGOR vzniká v jemné světě, v souznění s určitým záměrem (pozměnit náboženství), potom EGREGOR vytváří na zemi určité podmínky. Najde člověka, otvírá mu komunikační kanál a ve výsledku vzniká nějaký vůdce, shromáždí okolo sebe lidi a egregor přes toho člověka hovoří. To je varianta, kdy impuls přichází z hora ze 4D. Až bude chtít víc, dostane nemoci…. Vždy, když je ničení, to válčí mezi sebou egregory. Když stagnuje, odtahuje se.
Až bude člověk schopen přijímat energii z ohnivého světa, tehdy má zpevněný nervový systém, bez kolapsů a bolesti. Je to navyšování vibrací.

2. Impuls pro egr. se vytváří tady na fyzické rovině člověkem, lidmi a k tomu se formuje uvědomělá složka v jemném světě.

3. Člověk vědomě přivolává nějakého cizince z jiných světů a jeho pomocí formuje EGREGOR na zemi.

EGREGOR vzniká za účasti lidí

Člověk, který uvědoměle přivolává EGREGORA na zemi ví, že EGREGOR přes tohoto člověka dosahuje svých cílů. Mojžíš přitáhl na Zem vědomí Jehovy a vytvořil židovský EGREGOR. Byl vyspělý mág. Přivolal kosmické vědomí, ale ono je také agresivní, nekompromisní, proto je takový i židovský národ. Má také velkou sílu a bohatství.

Když lidé předají EGREGORU svoji moc a sílu, on je začne ovládat.

Opravdu EGREGOR působí na člověka, vybírá si nějaké jeho vlastnosti, které mu vyhovují a tlumí jiné vlastnosti. Vytváří pro řešení určitých úkolů, pro dosažení konkrétních cílů (proto se vytváří obraz). To dovoluje zkoncentrovat úsilí mnoha lidí do jednoho směru.

Ale EGREGOR vyjadřuje jen nějakou část života člověka.

Žádný EGREGOR nemůže vyjádřit celého člověka, celý jeho život, všechny jeho snahy, všechnu svobodu a tvořivost.

pokračování ...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Narya
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.4. 2002
Příspěvky: 1286

PříspěvekZaslal: pá červen 10, 2011 11:04 am    Předmět: Citovat

Hodně to připomíná Jungovo (švýcarský psycholog a mystik) kolektivní nevědomí, archetypy a komplexy.
http://www.jung.sneznik.cz/soubor_slovnik/slovnik_kolektivni.htm

Terry Pratchett tomu ve svých knihách říká síla vyprávění a příběhu. Tím, že něco následujeme se stáváme součástí příběhu a skrze nás se příběh vypráví. Získáváme tak sice účast na zajímavém příběhu, ale taky ztrácíme něco ze své jedinečnosti. Důležité je následovat ty příběhy, které skutečně následovat chceme a jsou nám ku prospěchu. Doporučuju k přečtení knihy: Věda na zeměploše 2 (koule) a díl z Úžasné zeměplochy - Soudné sestry.

Okolo Reiki je hodně očekávání, hodně víry - proto tedy i hodně egregorů. Proto pořád kladu důraz na co nejprostší základ a co nejméně víry a pomocných věcí okolo. Usui čerpal z pramene, jeho cesta byla také ovlivněna mnoha egregory tehdejší doby. Díky následování cesty, kterou vytvořil se jeho žáci postupně propracovávali k podstatě. Dneska účinná Reiki cesta může vypadat i trochu jinak (jiná doba, jiná civilizace), ale musí směřovat ke stejnému základu. Jinak se budeme patlat v neužitečných egregorech.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Lightworker
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 21.8. 2003
Příspěvky: 948

PříspěvekZaslal: út červen 14, 2011 11:15 pm    Předmět: Citovat

Vše, co je pod zrcadlem, je EGREGOR, co je nad zrcadlem, není. Jakmile jsme stvořili Boha (slovo), stvořili jsme EGREGORA.

Člověk je bytostí sociální. Nemůže žít bez vzájemného působení s jinými lidmi, se silami přírody, s různými energiemi. Ti „druzí“, i když člověk je nevidí a neví o jejich existenci v jeho životě, jsou přítomni neustále. Jsou přítomni tajně nebo zjevně, viditelní nebo neviditelní, působí pozitivně nebo negativně, ale jsou zde vždy, protože je to celý svět.

Měli bychom o tom vědět, hluboce chápat děj a život, a velmi moudře a rozumně vzájemně působit s projevy světa.

Téma EGREGORU je velmi zajímavá, důležitá a jestliže budeme postupovat moudře a dobrotivě, s čistým úmyslem, ne z pozice svého milovaného EGREGORU, toto poznání se může stát novým žebříčkem duchovního vývoje. Je důležité nepřenášet zodpovědnost za to, co se nám děje ve vlastním životě nebo v civilizaci jako celku, za sebe na těch druhých, v našem případě EGREGORY. Každý z nás přijímal aktivní účast ve zrodu a výchově mnohých EGREGORŮ, živil je vlastními energiemi, oslavoval je, žádal o pomoc a teď obviňuje ostatní náboženství a ostatní EGREGORY, a také EGREGORY jemných úrovní z těch problémů, které máme v našem životě. Je důležité zaujmout správný postoj v této otázce, to je ukazatel duchovní zralosti a moudrosti. Rozum je dán člověku pro pochopení podstaty věcí.

Přiblížení k objektivní pravdě a realitě v otázce EGREGORŮ, dovolí člověku přijmout další stupeň svobody. Nutné podmínky pro výuku o EGREGORECH je nepřítomnost kategoričnosti v úsudcích, úcta a láska k sobě a ke všemu světu. Jinak se můžeme dostat ne na další stupeň svobody, ale ještě více strukturovaný prostor a doplňující omezení.

Častěji lidé nevědomky nesprávně postupují s EGREGOREM a dostávají s nimi problémy.

Nová epocha rodí nové civilizace

Teď prohlížíme všechna zavazadla, která jsme nakupili za tisíciletí a bereme do nových časů jenom to, co je nutné, to co spolutvoří v nových energiích a souzní s novým světonázorem. Vytvořili jsme hodně EGREGORŮ a hodně z nich jsme přitáhli do svého prostoru, do svého života.

Potřebujeme je všechny?
Jestliže ano, ve které podobě?

Je na čase udělat pořádek v této otázce. Teď už chápeme, že právě naše vědomí (tzn. světonázor, emoce a myšlenky) určuje náš osud a život a jestliže máme komplexy, chybné názory, nejasnosti, to všechno máme i v životě. Čím více překážek ve vědomí pro průchod a projevení tvoř. lásky, tím je život člověka složitější.

Lidé volí vládu -> služebníci národu a potom se tito služebníci stávají vládci. Začínáme nadávat vládě, ale lidi zapomínají, že si každý národ zaslouží svého vládce. Moudrost je v tom, abychom v této situaci uviděli svoje problémy. To znamená, že ve vědomí lidí je založená psych. Otroka, která se realizuje v životě. Lidi jsou zvyklí být řízeni. Projevuje se to skoro všude, v podniku, v politice, v sociální sféře.

Jak se takovýto člověk bude chovat v duchovní sféře?

Samozřejmě že i zde najde někoho, ke kterému se bude klanět. I vytváří se další kout, to už je zvyk, to je už v genech. Jak se bude takový člověk chovat v rodině? Bude řídit a bude malým tyranem.

Člověku je dána absolutní svoboda. Doopravdy vše je v našem vědomí. Bůh i božskost, i otroctví, i dobro, i zlo, i láska, i strach. Ve světě existuje množství nejrůznějších organizací, struktur i hierarchií, pozemských i kosmických, viditelných i neviditelných, známých i neznámých, přátelských k člověku a zneužívající člověka, které jsou zúčastněny v životě člověka. Formují jeho vzájemné vztahy s jinými lidmi i se světem. Vědomí každého člověka je individuální. Každý má svoje představy i svůj originální život. Př. Když člověk se nachází na úrovni religionů, vidí zákony religionů.

Totéž i k otázce EGREGORŮ, mnozí nepřiznávají existenci a většina ani neznají toto slovo, nevidí projevy ve svém životě, ale to neznamená, že nejsou. Existují tisíciletí spolu s člověkem, pronikli do všech sfér života a i člověk si nepředstavuje bez nich svůj život. V průběhu tisíciletí člověk formoval různé systémy vlády, mnohé z nich začali žít samostatným životem a některé převzali vládu nad samým člověkem. Člověk se stal částí složitého systému obrovského množství struktur. Oni pomáhají člověku formovat vztahy s jinými lidmi, ale současně přechází a staví se na různé strany barikád. Oni chrání člověka od mnohých problémů, ale často jsou hlavním nebezpečím pro ně. Umožňují člověku pracovat a platí za jeho práci, ale častěji i při tom zneužívají a překáží jeho realizaci.

Jsou nutné a důležité tyto struktury člověku?

Často jsou tak umělé, že brzdí rozvoj a překáží člověku v životě. Většinou jsou to berličky nahrazující přirozené vlastnosti člověka.

Můžeme formovat jejich život bez nich?

Existuje cesta svobody. Hlavní příčinou vzniku a rozvoje různých systémů vzniklých EGREGORŮ je sám člověk. Jejich formováním člověk kompenzuje nedostatek lásky ve svých vztazích se světem a lidmi a vzniká strach o existenci. Když se rozum začíná rychle rozvíjet a zaostává za srdcem, láska se zmenšuje. Při nedostatku lásky vzniká strach o existenci. Vzniká extrémní strach, potom agresivita, násilí a jsou zapotřebí nějaké speciální míry, pravidla, zákony pro omezení zla a začínají se vytvářet odpovídající systémy.

Zákon se zjevil v ten den, kdy rozum získal navrch nad srdcem. I když vzniklo množství organizací a zákonů regulující vzájemné vztahy lidí, život není lepší. Vytvoření EGREGORŮ je spojeno s vlastnostmi lidské osobnosti. Jestliže člověk je stvořitelem mnohých struktur a hierarchií, z toho vyplývá, že může vyřešit otázku jejich existence.

pokračování...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Lightworker
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 21.8. 2003
Příspěvky: 948

PříspěvekZaslal: so červen 25, 2011 12:25 pm    Předmět: Citovat

Člověk odevzdal sílu obrazům do IV. dimenze (obrazy), tam jsou i bohové, kterým jsme dali svoji sílu. (EGREGOR = anděl strážný)
Člověk musí v sobě najít prvotního stvořitele, najít svoji sílu.
Následují po sobě - mysl + emoce + čin – něco vytvoříme.

Pozitivní obraz, třeba princezna (není dobro ani zlo = my jsme to vytvořili)
Když čl. chtěl být rovný s Bohem, vždy byl potrestaný, ale obraz Boha vytvořil člověk.

Obraz můžeme posilovat, žádat, prosit ho = Vesmír realizuje přání člověka

Obraz něco může splnit, ale nemusí
EGREGOR má omezené možnosti.
EGREGOŘI, které vytvořili lidé, mají lidské možnosti a vlastnosti.

Katolík nesmí uznávat pravoslavné křesťanství, protože se začne vymaňovat z egregoru, ve kterém byl. Pokud chce být člověk samostatný = EGREGOR začne útočit


Čím víc lidí myslí na určitý obraz, nebo myšlenku, tím posiluje egregor a on roste. Je silnější, a když změníme myšlenku, názor na něj, on to cítí. Cítí, že chceme něco změnit, má strach o život a zaútočí. Posílá třeba negativní myšlenky, podle kvality, jakou má a vyvolá třeba válku o prostor.

Když půjdeme do sebe, co tam ještě máme, vždy je tam síla, strach o život, o přežití, proto i EGREGOR vytvořený lidmi má tuto vlastnost.

EGREGOR je strukturovaný prostor manipulující našimi myšlenkami.
EGREGOR udržuje sílu rituály, jsou to magické děje = půst, svátky, ohňostroje, motlitba, svaté přijímání, …. Tak dostává sílu od svých „oveček“. Oběti zvířat - EGREGOR chtěl krev, to je životní síla a umožňuje nejrychlejší uskutečnění ve fyzickém světě. Lidské oběti jsou přímá spojení pro uskutečnění něčeho.

Duchovní EGREGOR je nejsilnější, ovládá ve jménu boha. Je silný, mění se, dává lidem jiné myšlenky. Dává myšlenky „ovečkám“ a ty sami pak tvoří….

Duchovní otroctví = je strašné, absolutně ovládá člověka ve jménu boha a navždy. Teď se budou měnit ideje, i EGREGORY kostelů, protože jejich původ byl dobrý.

Slováci probouzí prvotní vědomí Krista, protože na Slovensku je silný náboženský egregor. Kristus pracoval se 6.paprskem, přes ten šli ti vyvolení. Na 6.paprsek byl napojený i František Bardon. 6.paprsek je v pořádku, tam už se mění obrazy.

Ježíš Kristus ( zemřel v 83 letech) přinesl ideu, že Bůh je jen jeden stvořitel. Chtěl odebrat sílu obrazům, které jsou ve 4.dimenzi = množství bohů. Ukřižování má také duchovní původ.
V Egyptě byl zasvěcenec Achnaton, faraón, jeho lidé se klaněli mnoha bohům, on chtěl lid sjednotit k jedinému Bohu.

4D má velkou moc a kdyby překročila kapacitu síly porušením rovnováhy razantním způsobem, byla by planeta zničena. Protože člověk netvoří sám, pořád odevzdává někomu, nebo něčemu sílu. Každý z nás má prvotního stvořitele v sobě = každý může dokázat to co on

Původní program lidství je založen na periodách, období. Teď je období změn.

Člověk musí najít v sobě prvotního stvořitele – najít svou sílu.

pokračování...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
AROHOJ
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 1.2. 2011
Příspěvky: 191

PříspěvekZaslal: ne červenec 03, 2011 8:42 pm    Předmět: Duchovmo-egregor Citovat

NAMASTÉ

Za velice podrobný rozbor děkuji.
Každý člověk vytvoří běhen svého života duchovní energie.Dle F.Bardoně je možné tyto vytvořit záměrně,s cílem,ale i datem ukončení jejich činnosti.

Zkusil někdo ukončit činnost egregpru,který byl vytvořen bez záměru a například škodí a chceme se ho zbavit?

Dle mého názoru sami většinou nepoznáme,že jsme vytvořili egregor,dokud nás někdo na toto neupozorní.Pak je snadné stanovit třeba okamžité ukončení.Ale je otázka,zdali toto ukončení je účinné.
AROHOJ
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
okenko
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 19.4. 2005
Příspěvky: 947

PříspěvekZaslal: po červenec 04, 2011 5:31 pm    Předmět: Citovat

Lighte,
naprosto souhlasím. Naše představy nás oddělují navzájem, oddělují i od sebe samých. Jednou se Lena (hoóponopono) ptali, co právě dělá. Čistil svůj vztah k Bohu. Vnímám, že vyjádřil jinak přesně to, co popisuješ.
Díky za hluboké řádky.

M.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Lightworker
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 21.8. 2003
Příspěvky: 948

PříspěvekZaslal: po červenec 11, 2011 10:14 am    Předmět: Citovat

AROHOJ

píšeš :
"Každý člověk vytvoří běhen svého života duchovní energie...

nemyslím si to, že každý člověk Razz A už vůbec ne, aby udělal Egregor. Spíš je to tak, že všichni lidi se napojují na stávající Egregory. Mnozí lidé s radostí přicházejí k jakémukoliv Egregoru, přijímají jeho světonázor, protože nemusí samostatně myslet, sami se rozhodovat, dávat úkoly a stavět cíle, řešit a brát na sebe zodpovědnost za svá rozhodnutí.

Pokud by někdo vytvořil Egregor, pak ho může samozřejmě ovlivňovat. U každého Egregoru je na začátku vždy dobrý záměr.

Rozhodně si nemyslím, že by někdo mohl ukončit činnost nějakého Egregoru, který jsme my sami nevytvořili. To prostě nejde. To se ale zase dělá jinak. Většinou to dělá skupina lidí pod vedením zkušeného Teurga. Celému se tomu říká Teurgie. Tady se dává zpět původní záměr toho kterého Egregoru. Ten se pak prozáří do celého Egregoru a Egregor se stává opět původní, nebo se velice blíží původnímu Egregoru.

Okenko
jsem rád, že se ti to líbí.
Taky jsem si už čistil vztah k Bohu, ale použil jsem k tomu metodu RUŠ, se kterou se to dá prožít na vědomé úrovni...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Evik
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2007
Příspěvky: 1845

PříspěvekZaslal: po červenec 11, 2011 10:15 pm    Předmět: Citovat

Lightworker napsal:
Když se rozum začíná rychle rozvíjet a zaostává za srdcem, láska se zmenšuje. Při nedostatku lásky vzniká strach o existenci. Vzniká extrémní strach, potom agresivita, násilí a jsou zapotřebí nějaké speciální míry, pravidla, zákony pro omezení zla a začínají se vytvářet odpovídající systémy.

Zákon se zjevil v ten den, kdy rozum získal navrch nad srdcem.


Jakou nejdelší cestu v životě je třeba udělat?
30 cm. Z hlavy do srdce. (bohužel nevím, čí je to citace )


To vlákno o Egregorech čtu už poněkolikáté. Já jsem ten výraz a význam toho slova neznala. Moc mě to zaujalo, zatím mě to vrací zpět a vzpomínám na bývalé pracoviště, kde jsme s sebou doslova nechali vláčet. Ale vytvořili jsme si toto sami svými názory a postoji.

AROHOJ:
Citace:
Zkusil někdo ukončit činnost egregpru,který byl vytvořen bez záměru a například škodí a chceme se ho zbavit?

Když myšlenky vytvářejí realitu, tak snad trvalou změnou myšlenek... Rolling Eyes Question
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
toora
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 9.7. 2005
Příspěvky: 3774

PříspěvekZaslal: út červenec 12, 2011 11:24 am    Předmět: Citovat

Evik napsal:

Jakou nejdelší cestu v životě je třeba udělat?
30 cm. Z hlavy do srdce. (bohužel nevím, čí je to citace )


Toť citace paní Míly Tomášové, Evi.


Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Evik
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2007
Příspěvky: 1845

PříspěvekZaslal: út červenec 12, 2011 1:03 pm    Předmět: Citovat

Very Happy

Děkuji, je to tak. Nebyla jsem si na 100% jistá...Ale výrok je to krásný



Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Lightworker
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 21.8. 2003
Příspěvky: 948

PříspěvekZaslal: st červenec 20, 2011 11:35 pm    Předmět: Citovat

EGREGORY

mají formu a strukturu kříže. EGREGOR je vertikální sloup energií dole, u kterého se nachází zaměření. Tzn, že masa lidí směřuje svoje naděje, myšlenky určité idei. Víme, že naděje, myšlenky a přání jsou vibrace jemné hmoty, které mají stejnou frekvenci u různých lidí. Nahoře tohoto vertikálního sloupu se nachází idee. Idee mohou být hodně rozdílné, některé mohou být velkorysé, ale musíme si pamatovat, že idee se nachází pod zrcadlem a proto už jsou zkreslené. Např. EGREGOR jakéhokoliv náboženství vypadá velice velkomyslně, ale vždy odráží očekávání člověka v těle, a pronáší živočišné programy.

Proto dva proudy – idea a zaměření se potkávají v centru a pohlcující přitahující k sobě s jemnou hmotou a stravou, tzn. sílu. Masa lidí se dostává do jejího vlivu, přes media, knihy, dávají svými činy a emanaci (myšlenky, činy) slovně. Zničit jiné EGREGORY a ovládnout své stvořitele (lidi). Připoutaní k EGREGORU ho živí – moje víra je jediná správná. Lidé se nedokáží z jeho vlivu dostat. Někteří lidé, kteří se dostávají do takových to EGREGORŮ, to nezvládají psychicky. EGREGOR ve své podstatě nemůže být vysoko duchovní, protože používá odraz vysoké idee a odvážná idea už má v sobě skreslení.

Jakýkoliv EGREGOR má v sobě závislost. Závislost EGREGORU k energiím těch lidí, kteří ho živí a u lidí závislost na idei, světonázoru a energii EGREGORU. EGREGORY skoro vždy používají magii energie, mysli, slova, dějů, tradice, svátky, obřady, rituály, kouzla, vše toto jsou magické děje. Čím lépe jsou zpracovávané, tím více je v nich magie síly, a tím více působí na lidi. Demonstrace, ohňostroje, Vánoce, půst – v módě, to je přímá spojitost s EGREGORY. Půst je potřeba pro čistotu těla a duše. Život v čistotě těla a duše, v radosti a lásce, ale ne v době, kterou ukáže EGREGOR. To dělá člověka svobodým od egregora. EGREGORY nemají konkrétní prostorové připojení, i když v určitých místech planety může být silnější.

Člověk je bytost sociální = nutně potřebuje společnou motivaci. Při dnešním rozvoji společnosti bez většiny EGREGORŮ existence lidí není možná.

Příroda by nemohla fungovat bez EGREGORŮ
V přírodě mají EGREGOŘI důležitou roli = zajišťují plnění programu přežití a rozvoje druhu (včely, mravenci, ptáci, psy, kočky, oceány, všechny přírodní útvary, …)

Negativní okamžiky se projevují v EGREGOROVI tehdy, když on začíná potlačovat individualitu, přizpůsobovat ji k určité ideji, k jedinému světonázoru. Člověk v tomto případě ztrácí svou individualitu a stává se částí EGREGORA a je vykonavatelem jeho vůle. V takovém energoinformačním prostoru, kdy lidi jsou připraveni k podřizování se, se může objevit lídr a manipulovat lidmi podle svého přání.
(i dohadování, která reiki je ta pravá, je o Egregorech...)

Další negativní okamžik EGREGORA je jejich netolerance a agresivita ve vztahu k jiným EGREGORŮM. Rostoucí EGREGOR začíná utiskovat sousedy a snaží se zaujmout co nejvíce prostoru a nalákat do své sféry působení co nejvíce lidí. A to vyvolává proti činění ze strany jiných EGREGORŮ. Všechny války můžeme vnímat jako boj EGREGORA o vládu nad lidmi, snaha získat doplňující energii od lidí.

EGREGOR BOJE
Hluboká moudrost zní ve slovech:
v boji nikdo nevítězí = žádná strana = vítězí jen sám BOJ

za mnoha tisíc let boje lidé odevzdali do prostoru tolik energie, že EGREGOR boje se stal na Zemi jeden z nejsilnějších. (i planeta Mars)
Uvědomělou částí tohoto EGREGORA je politika, vojenské útvary, výroba a obchod se zbraněmi. Oni jsou apoštolové EGREGORA boje a konfliktu. V průběhu času energoinformační útvary mohou růst, rozvíjet se a vytvářet samostatné vědomí, ve kterém má svou evoluci.
V planetárním prostoru existují dva útvary = dobro a zlo (globální inteligence)

Po smrti fyzického těla člověka se duše člověka dostává do EGREGORA, s kterým v průběhu života byla nejvíce spojena.
Mnozí EGREGOŘI rozpracovávali složité rituály pohřbu právě proto, aby se duše člověka určitě dostala právě k němu.

pokračování...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Lightworker
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 21.8. 2003
Příspěvky: 948

PříspěvekZaslal: st červenec 20, 2011 11:45 pm    Předmět: Citovat

Evik napsal:
...
To vlákno o Egregorech čtu už poněkolikáté. Já jsem ten výraz a význam toho slova neznala. Moc mě to zaujalo, zatím mě to vrací zpět a vzpomínám na bývalé pracoviště, kde jsme s sebou doslova nechali vláčet. Ale vytvořili jsme si toto sami svými názory a postoji.
...

Evik,

ano vědomosti o Egregorech nezná většina lidí, nikde se o tom taky neučí..., ale všichni s nimi máme co do činění. Razz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Duchovno všeobecně Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.22 sekund