Fórum - Zobrazit téma - Blanka - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· akce
· Akce_Reiki
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

     Návštěvnost

Statistiky pro Reikiwebík


Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Blanka
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Blanka
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Prosby o pomoc
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
toora
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 9.7. 2005
Příspěvky: 3774

PříspěvekZaslal: čt červen 30, 2011 11:03 am    Předmět: Citovat

Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
okenko
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 19.4. 2005
Příspěvky: 947

PříspěvekZaslal: pá červenec 01, 2011 6:09 pm    Předmět: Citovat

Blanka Vám z nemocnice velice děkuje za poslané modlitby a reiki.

M.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Psychedelic
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 11.6. 2005
Příspěvky: 745

PříspěvekZaslal: so červenec 02, 2011 1:54 pm    Předmět: Citovat

Děkuji Vám za odezvu. Jsem tak moc rád, že sem mohu psát a slyším reakce moudrých a kreativních lidí.
Můj příspěvek byl jak vyjádřením mého názoru, tak prosbou o pomoc, abych se více zorientoval v této otázce.

Odpověď na mou otázku, zda si dává reiki byla že ne, že toho není schopna.
Zprvu jsem si říkal, že když toho někdo není schopen, nemá smysl toto dále řešit, protože toho prostě není subjektivně schopen, ať je tomu jakkoli. Navíc duše je tak složitá, že si třeba vůbec nedokáži představit jak se cítí a co vlastně prožívá. Na druhou stranu jsem si vzpomněl, na krásnou báseň, kterou jsem přečetl v knize Zůstat střízlivý od Karla Nešpora:

NAPROSTÉ
Naprosté otevřenosti
vůči Bohu
nás učí
naprosté zoufalství.

Možná někdy tedy to, že nám již došly síly, že jsme opravdu na dně a nejsme schopni již vůbec ničeho, může být příležitost k tomu, abychom si konečně sedli - zcela vyčerpaní, zcela bezmocní, položili na sebe ruce a nechali to prostě na NĚM. My nic, my jsme v koncích. Jediná naše aktivita je vzdání se a otevření se Mu.
Možná jediná věc, která nám brání v kontaktu s vnitřním světlem je to, že vůči němu jsme uzavření. Tedy jde o to, vědomě se mu otevřít. Vědomě se otevřít reiki a tedy v jistém slova smyslu uznat "svoji omezenost". Tento vnitřní obrat je podle mého důležitý a nemoc může býti jakýmsi vnějším pomocníkem tohoto vnitřního aktu.
Pokud někdo nečiní tento vnitřní akt - vnitřní otevření se Bohu či reiki a říká, že je v koncích a neschopen, je tak nějak napůl cesty. Již si uvědomil, že on toho moc nezmůže, ale zároveň nečiní to nejdůležitější, nedává příležitost Tomu, který něco zmůže.
Má teorie se tedy týkala toho, že by mohlo být užitečné dokončit tento proces, tedy ukázat jí, že její duševní bezmocnost může být příležitostí k tomu, aby se odevzdala Vyšší Síle (ne aby rezignovala). A tím se vlastně stala aktérem svého sebeuzdravení.
V případě reiki aby tedy jen začala přikládat ruce s tím: "jsem zcela v koncích, nezmohu vůbec nic, nyní je to zcela na Tobě Pane" (mohl by to být jen tichý postoj, nebo jiná - jí bližší slova)

Tímto by mohla najít vnitřní kontakt se svým světlem.

Když se druzí chopí práce s tím, že ona je přece neschopná, jakoby pouze kvitovali: "ano, ona je neschopná", jakoby říkali: "ano, víme, že jsi chudáček a nemáš v sobě žádné vnitřní světlo".
Kdežto vidění v ní vnitřního světla a poukázání na něj ("přikládej na sebe ruce, tryská z nich poté Světlo, jenž Tě prozáří"), je vedení jí k její skutečné vnitřní síle, k jejímu skutečnému potenciálu. K jejímu sebevzkříšení.
Když ji k tomu pomůžeme reikováním - proč ne. Pokud ale zůstaneme jen u něj, možná by to byla jen půlka pomoci.

Abych zde nementoroval Smile Sám u sebe vím, že se většinou do ničeho nepletu. Lidem, kteří jsou v problémech někdy nastíním práci s reiki a nabídnu zasvěcení. Dále nezasahuji. A možná bych měl. Je to ale dřina a je to setkávání se s jejich odporem a možná i se svými různými přesvědčeními a strachy. Docela bych chápal (a dost možná to tak vůbec v tomto případě není), že je někdy jednoduší říct: pomožte jí prosím, než se s ní o tom bavit, podporovat ji, aby to zkusila a tím se vystavovat jejímu odporu, beznaději atd. A pak se třeba z toho všeho potýkat ještě se svojí beznadějností a rozladou.

Nabízí se nám dvě varianty: že vezmeme její uzdravení do svých rukou, ve kterých necháváme působit Boha, nebo řekneme jí, že Bůh je i v jejích rukou.
Otázka je, co z toho je větší pomoc.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Psychedelic
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 11.6. 2005
Příspěvky: 745

PříspěvekZaslal: ne červenec 03, 2011 2:46 pm    Předmět: Citovat

Míša mi napsala soukromou zprávu, kde popisuje případ podrobněji. S ohledem na její soukromí nechci zde nic šířit a nic vytahovat.

Již delší dobu se mi v hlavě rodí téma, jak zde napíši o rodinných konstelacích. Rád bych ale nejprve o tom přečetl vícero knih. Abych zde nepsal nějaké dohady a nebo věci, na které již dávno přišli jiní.

Nicméně bych se zde rád podělil o zážitek, který mě doslova zcela porazil. Chtěl bych tímto demonstrovat jednak jakousi sebeléčivou sílu konstelací, která je tam přítomna, jednak možnost využívat ji sami pro své choroby jak psychické tak fyzické.
Ale nyní již k zážitku a jak se to celé seběhlo. Potkal jsem kamarádku a ona mi vyprávěla její smutky a trápení a já zkusil na to postavit konstelaci. Jen my dva. A bylo to silné a pomohlo to. Zkusili jsme jich pak ještě pár.
Nedalo mi to a jak jsem přijel domů, poprosil jsem rodiče, zda by se nestali zástupci. Zajímavé je, že táta prostě nic necítí. Ani můj kamarád. Ať jsou v jakékoli roli. A já si myslel, že každý něco cítí....
Takže na konstelace jsem u nás doma zbyl jen já s mamkou. Sestra je věčně pryč. Začali jsme dělat různé konstelace a konečně pak přišla řada na téma "já a má levá dutina". Už jsem ji zde řešil několikrát. Dostal jsem od vás mnoho cenných rad.
Abych uvedl, co se vlastně dělo. Již několik dní před touto konstelací jsem prožíval intenzivní prožitky při reiki. Plazil jsem se po zemi, prožíval mimovolné pohyby, kulhání, naříkání, záchvaty pláče, extáze, chichotání, pocity slabosti, zívání a slintání... Jakmile jsem si přestal dávat reiki, vědomí se brzy normalizovalo...
Postavila se konstelace: "já - nemoc levé dutiny a části těla"
(mamka zastupovala mě a já zastupoval nemoc)
nyní pocity a dialogy:

Dutina: popochází téměř na místě, říká: "cítím se nějak nervózní"

Filip: říká "sleduji Tě"

Dutina: po chvíli jde z místa, rozpřáhne ruce od těla a je zde pocit, že rozpoutá šílenou podívanou a začne říkat: "roztáčím ďáblův kolotoč". Točí se a točí, po chvíli je jí zle a přestává se točit. Točí se jí hlava, opírá se o kolena a dýchá

Filip: říká "já vím, že jsi ďábel. Sleduji Tě"

Dutina: cítí se hůř

Filip: říká "sleduji Tě"

Dutina: má pocit, že každé vyřčení slova "sleduji Tě" ji ničí. Jakoby to byly údery do zad. Nicméně o tom mlčí, cítí se jen čím dál hůř.

Filip: "stále Tě sleduji".

Dutina: dostává se do úplné agónie. Řve a kvílí, jak ďábel co zmírá, řve, náhání hrůzu a zároveň je konfrontován se svým zánikem. Zmítá se, padá nejprve na kolena za šíleného jekotu, poté u padá na zem, kde ho opouští síla

Filip: "stále Tě sleduji"

Dutina: leží na zemi, zcela bez síly. Nehnutě.

Celý proces mě strašně zaujal Smile Přišlo mi to jako určité vyvrcholení určité dynamiky, která se projevovala při reiki terapiích. Byl jsem rovněž nadšen tím, jak bez jakýchkoli dalších zástupců, bez čehokololi se proces rozběhl a doběhl. Bez jakéhokoli zásahu, bez jakéhokoli vkládání čehokoli do úst komukoli.
Píši to, protože dle Blančina dopisu je problém opravdu vážný a říkal jsem si, že můj zážitek o zmírání "ďábla" a jakémsi samočinném Božském mechanismu, který vše zařídil. Stačilo postavit jen zástupce, kteří se stali jen jakýmisi nástroji.
Třeba i toto by mohlo Tvé kamarádce pomoci Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Evik
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2007
Příspěvky: 1845

PříspěvekZaslal: ne červenec 03, 2011 7:58 pm    Předmět: Citovat

Psychedelic napsal:
Již několik dní před touto konstelací jsem prožíval intenzivní prožitky při reiki. Plazil jsem se po zemi, prožíval mimovolné pohyby, kulhání, naříkání, záchvaty pláče, extáze, chichotání, pocity slabosti, zívání a slintání... Jakmile jsem si přestal dávat reiki, vědomí se brzy normalizovalo...

Cože? Rolling Eyes
Tohle je také součástí Reiki?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Psychedelic
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 11.6. 2005
Příspěvky: 745

PříspěvekZaslal: ne červenec 03, 2011 9:58 pm    Předmět: Citovat

Evík:
Možná jak u koho Smile V těle je spousta energie, zážitků, emocí, bloků.. je to tedy jejich jakési bizarní uvolňování. Člověk se dostává vlastně do podobných stavů jako při uvolňování bloků při práci s tělem, holotropních dýcháních, užívání psychedelik apod. Otevírají se vlastně svalové krunýře, doprovází je třas, potřeba kývat tělem, kroucení, natřásání atd. Jsou to vlastně spontánní očistné mechanismy, které jsou v podstatě příjemné, je to vlastně otevírání se lásce.
U každého to je ale individuální. Většinou se tyto zvláštnosti vyskytují u lidí, kteří jsou mimořádně zablokovaní a Vyšší Síla je potřebuje krapet rozhejbat Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Evik
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2007
Příspěvky: 1845

PříspěvekZaslal: po červenec 04, 2011 7:46 am    Předmět: Citovat

Aha, tak to jo. Řekla bych, že jsi až extrémně pocitově vnímavý člověk Wink .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Psychedelic
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 11.6. 2005
Příspěvky: 745

PříspěvekZaslal: po červenec 04, 2011 7:48 pm    Předmět: Citovat

Evík:
jo vnímavej jsem hodně Smile ale jak v čem Smile co nevnímám já, vnímají zase druzí.
Mimochodem - často si třeba uvědomuji, že nejsem dost vnímavej k potřebám druhým a často i ke svým vlastním.
A v mnoha věcech jsem doslova zabržděnej Smile V něčem mi napověz, u něčeho mě kopni Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
toora
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 9.7. 2005
Příspěvky: 3774

PříspěvekZaslal: po červenec 04, 2011 8:19 pm    Předmět: Citovat

A celkově bych tedy řekla,
jsi fajn Psychedelicu Wink Very Happy


Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Psychedelic
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 11.6. 2005
Příspěvky: 745

PříspěvekZaslal: po červenec 04, 2011 8:43 pm    Předmět: Citovat

Toora:
Very Happy díky, snad ano Very Happy
Udělala jsi mi radost Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
clovek
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 10.2. 2009
Příspěvky: 373

PříspěvekZaslal: út červenec 05, 2011 2:20 pm    Předmět: Citovat

Moje zkušenost je,že při reiki můžu dělat vše a vše zažít.Posílat si reiki na dobu,kdy budu meditovat,na dobu,kdy potřebuji ochranu,pomocí reiki žádat,dávat reiki za odměnu andělům a živlům místo tabáku...nabo jen tak reiki meditaci a nechat se napojit na průvodce reiki..tak proč né na odstranění bloků,stavů...když ti to funguje tak proč né psychodeliku...jožka.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Prosby o pomoc Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Strana 3 z 3

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.14 sekund