Fórum - Zobrazit téma - KUNDALINI REIKI - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· akce
· Akce_Reiki
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

     Návštěvnost

Statistiky pro Reikiwebík


Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - KUNDALINI REIKI
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

KUNDALINI REIKI

 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Vše ostatní, ale o Reiki
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Antau
Nováček
Nováček


Registrace: 23.5. 2011
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: st květen 25, 2011 12:14 am    Předmět: KUNDALINI REIKI Citovat

Máte někdo zkušenosti s tímto druhem reiki? Přemýšlím o zasvěcení do tohoto druhu reiki. Rád bych vaše zkušenosti a názory o tomto druhu reiki.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Psychedelic
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 11.6. 2005
Příspěvky: 745

PříspěvekZaslal: čt květen 26, 2011 11:26 am    Předmět: Citovat

Někteří říkají, že reiki je prostě jen jedna.
Stejně jako Bůh.
Mně se tahle filozofie strašně moc líbí. Naprosto zapadá do mého filozofického rámce: Jeden Bůh, jedna energie. Jedno Světlo. Atd.

A nyní se zkusím vyhnout tomu abych definoval co je a co není reiki a přejdu rovnou ke svým pocitům.

Jednotlivé druhy reiki jsou od sebe odlišné. Jsou od sebe odlišné hodně. Jsou od sebe odlišné tak moc, tak otřesným způsobem, že to není možné ignorovat a říkat: je jen jedna reiki, jen různé práce s energií atd.
Stejná práce s energií, ale ten aktér sám: sama reiki, sama ta síla je kvalitativně tak odlišná, že bohužel musím říkat: Bůh je jen jeden, ale reiki je více.
Možná se dá říct, že ta všechny reiki vedou k Bohu, nicméně to nemění nic na jejich až děsivé odlišnosti.

To jen úvod pro lidi, kteří věří (či chtějí věřit) tomu, čemu bych rád věřil já - že je jen jedna reiki a že vše ostatní jsou jen techniky.
Nebo že je jen jedna reiki a to jsou jen nějaké příchutě. Což je možná pravda, ale jen taková pravda na reikiwbík, jen taková pravda na papíře. Až člověk tu odlišnost zažívá, až vidí ten rozdíl, ten dramatickej rozdíl chování, vnímání ... je to jako říct: je jen jeden člověk. Jen má různé povahy. Já si ale lidi vybírám. Byť všichni mají Božské Srdce.
Jsou také tvrzení, že Bůh nám dá pomentálně tu správnou energii jaksi spontánně. Takže když jsme zasvěceni do více energií, tak se jednu chvíli spontánně ladíme na Ra Sheebu, jednu chvíli se spontánně ladíme na Imara reiki.
A tady bych se rád zastavil.
Zastavil bych se, protože někdy se říká: "z rukou nám proudí to co právě proudit má, ten správný druh". Je to však nesmyslná teorie. A jen pouzkazuje na to, že lidé nejsou schopni jednotlivé energie rozlišit. A nejen na toto. Poukazuje i na to, že lidé si neuvědomuji, že to není nějaké proudění v rukou, které přechází z jedné reiki do druhé Smile Naopak, je to celé ladění se duše, je to hluboké noření se do určité úrovně. Úrovně jsou kvalitativně odlišné a pracují zcela jinak. Těžce si dokáži představit jak by Bůh přepínal jeden stav vědomí v druhý jak se mu zlíbí. Je to naše volba s jakou duchovní úrovní pracujeme a spíš než pracujeme, bych raději řekl: ladíme. Je to naše volba, kam se ladíme.
Argumentovat tím, že věříme Bohu co je pro nás nejlepší je sice krásné, ale zde je to o vědomé práci. Jsou to tak odlišné stavy, že já bych byl docela překvapenej, kdybych pracoval s Imarou a najednou bych pracoval se Shamballou 1024 a pak s Karunou Smile To je docela divočina Smile To není jen o proudu nějaké energie, ale o mohutných změnách při každém přelazení na něco jiného. Víra v to, že se děje něco podobného, jen poukazuje na to, že lidé dostatečně necítí reiki (a možná tedy, že s ní i dostatečně nepracují). Protože kdyby jo, nemohli by si nikdy přát podobné spontánní změny řízené z vrchu. Ale vybírali by si. Cítili by to jako nepříjemné. Je to jako pít kávu a najednou by se v půlce hrnku z ní stal čaj a pak, na konci - téměř u dna, by to bylo neskafé. A to zcela spontánně, dle moudrosti z vyšších sfér.
Já rád čaj a pak si klidně dám čistou vodu. Jen prosím všechno pěkně popořádku.
To asi všechno víš. Píšu to ale i pro ostatní, protože vím, že to je ožehavé téma Smile

K různým druhům reiki:
Jednu chvíli jsem si říkal, že Usuiho reiki je přeci jen dosti jemná věc... Uběhlo pár let a říkal jsem si - Usuiho reiki je prostě úžasná. Vynechal jsem všechny ostatní energie a dělal jen ji. A byl zcela unešenej. Říkal jsem si, možná bude něco na tom, že je tak slavná. Možná je fakt nejlepší. A jedno ráno, po několika terapiích Usuiho reiki jsem si dal Seichim. A to bylo ono... zase jsem si uvědomil, že každá reiki má co říci.
Hehe

Do Kundalini reiki jsem byl zasvěcenej Lightworkerem (Mílou Bubníkem). Za což mu jsem nesmírně vděčen, stejně jako jsem mu vděčen za jiné energie do kterých mě ochotně zasvětil, ochotně všechno vysvětlil a byl vždy k dispozici s radou a dobrým slovem, když jsem potřeboval pomoct.

Bylo tomu tak. Byl jsem zasvěcen do 3. stupně Usuiho reiki a zanedlouho do Karuny a Imara reiki. Imara reiki mi splnila to, co jsem očekával od 3. stupně Usuiho reiki. Jedním slovem jsem cítil uchvácení. A tak jsem začal toužit po dalších možnostech. A zanedlouho byl zasvěcen do Kundalini reiki. A u ní jsem zůstal. Asi půl roku.

Klady:
jednoduchá forma zasvěcování (nedělají se zde rituály a pracuje se zde s tím důležitým - se záměrem a prosbou. Nicméně rituál je možné si samozřejmě vymyslet, neboť rituál má něco do sebe... je to na každém, co jak kdo rád)
již od prvního stupně je zde pravdivě řečeno, že je možné posílat reiki na dálku bez použití symbolů (p.s. v kundalini reiki nejsou vůbec žádné symboly Smile... což někomu může vadit... ale naštěstí jsou zase jiné linie než kundalini reiki a ty symboly mají - viz. Usuiho nebo Karuna).

Zkušenosti z mého blízkého okolí:
zasvěcování je nezvykle silné a i mistr Usuiho reiki může cítit první stupeň velice intenzivně
můj děda, který vůbec neví nic o kundalini energii, nic o filozofii jógy atd. má zkušenosti s oběma systémy - s Usuiho reiki a Kundalini reiki. Když začal s Usuiho reiki, řekl mi, že chce zpátky Kundalini reiki, že přestalo to vlnění v páteři (já ho teda u kundalini reki nějak necítím, ale jak jde vidět, něco to do sebe má Smile )

Zkušenosti moje:
zasahuje dost emoční stránku, je silné...
je zde dost stupňů, což může být výhodou, pokud každé zasvěcení člověka vede k intenzivnější práci na sobě, je rovněž příjemné projít si zasvěcením Smile
kundalini reiki přiliš již nepoužívám v nadšení pro jiné energie, nyní hlavně pro návrat k energii Usuiho.

Moje doporučení:
vykoušej a uvidíš. Můj kamarád začal mít po 3. stupni kundalini reiki vážné psychické potíže. Říkal, že první dva v pohodě, třetí pro něj byl přliš velký skokem. Moc bych nespěchal, ale záleží jak na tom jsi, radil bych se být Tebou i s orákulem. Jestli jsem dobře pochopil, nedávno jsi byl zasvěcen do Ra Sheeby.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
sunnyi
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 15.12. 2004
Příspěvky: 1031

PříspěvekZaslal: čt květen 26, 2011 11:57 am    Předmět: Citovat

Psychedelic napsal:
To jen úvod pro lidi, kteří věří (či chtějí věřit) tomu, čemu bych rád věřil já - že je jen jedna reiki a že vše ostatní jsou jen techniky.


A proč bys tomu nevěřil? Vždyť je to pravda. Je to pravda stejně tak jako je pravda, že jsme všichni Jedním, že existuje pouze jediné neoddělitelné Bytí.

A přesto tady teď sunnyi debatuje s Psychedelikem. Je to stejné, jako se vším ostatním. Záleží na tom, z jaké úrovně hovoříme. V Jednotě neexistuje nic než Láska, v dualitě můžeme tak maximálně zavírat oči před zlem... Světlo je jedno, projevů mnoho...

Takže i mnoho různých reiki a jejich projevů, jinými slovy - projevů energie Světla. Snad to takto stačí...

Mirek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Psychedelic
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 11.6. 2005
Příspěvky: 745

PříspěvekZaslal: čt květen 26, 2011 12:04 pm    Předmět: Citovat

Sunnyi:
Jasné, jsou to různé projevy jednoho Světla. Mé romantické pojetí by ale bylo takové, že by byla jen jeden projev a to třeba Usuiho reiki Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
sunnyi
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 15.12. 2004
Příspěvky: 1031

PříspěvekZaslal: čt květen 26, 2011 12:12 pm    Předmět: Citovat

Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Damao
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.1. 2003
Příspěvky: 2756

PříspěvekZaslal: čt květen 26, 2011 4:15 pm    Předmět: Citovat

Mohu jen souhlasit s tím, že projevy Jednoty mohou být v dualitě různé. Problém nastává, když "jedno je lepší než druhé", toto je "živé" tamto je "energeticky silnější"...... atd. atd.
Podstata Reiki je jedna - v tom se určitě shodneme. Názor na to, co je silnější, je hodnocení projevů duality.
Zatím co podstata je jen jedna, mnohá hodnocení mohou být správná, tedy není korektní vydávat hodnocení jednoho nebo třeba i většiny za jedině správné.
Pracuji s hadí silou mnoho let. Vědomou práci s Kundaliní má zařazenu v programu Reiki na 3. stupni. Takže vím, o čem je řeč, třebaže jsem seminář "Kundaliní Reiki" neabsolvoval. Domnívám se, že není proč.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
sunnyi
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 15.12. 2004
Příspěvky: 1031

PříspěvekZaslal: čt květen 26, 2011 5:33 pm    Předmět: Citovat

Damao napsal:
Takže vím, o čem je řeč, třebaže jsem seminář "Kundaliní Reiki" neabsolvoval. Domnívám se, že není proč.


No právě,

každému vyhovuje něco jiného, každý potřebuje něco jiného. A hlavně je důležité, aby to, co potřebuje, přišlo v ten pravý čas. A lépe později než předčasně.

Mirek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
AROHOJ
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 1.2. 2011
Příspěvky: 191

PříspěvekZaslal: pá květen 27, 2011 11:27 am    Předmět: Kundalini reiki Citovat

Reiki se dá srovnat s přírodou.Kolik je přírod?Pouze jedna ale neskutečné množství živých tvorů.
Kundalini se dá prožít nebo jen získat certifikát s nějakým druhem reiki.

Kundalini se aktivuje frekvencí země/dříve 7,8 Hz,/která se nyní zvyšuje.
Jak zvýšení působí nyní nevím.
Dále působí iniciačně tony /Oshova meditace kundalini/nebo fyzické aktivace,převážně třesením.

Při kundalini jsou důležité ochrany,aby neublížila:
--prodýchání červené barvy /kundalini země/ na zlatou barvu,která mozku neublíží.
--při proniknutí do páteře při červené barvě ji zastavit nebo vyvést mimo mozek medulou oblongatou/zadní spodní část lebky/
Při průchodu páteří ji vidíte!!Takže vidíte jakou barvu má.Téměř neskutečné,že?

NAMASTÉ AROHOJ
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Damao
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.1. 2003
Příspěvky: 2756

PříspěvekZaslal: po květen 30, 2011 12:11 am    Předmět: Citovat

Domnívám se, že mnohem jednodušší je meditační envokace tak, jak ji praktiukuje Sahadža jóga.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
AROHOJ
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 1.2. 2011
Příspěvky: 191

PříspěvekZaslal: po květen 30, 2011 10:55 am    Předmět: Citovat

NAMASTÉ
Ano,sahadží kundalini využívám jako mantrický vstup,je propracovanější a jako úvod je nenahraditelný.Usnadňuje vstup.
Ale meditační rytmus 7,8Hz a následné tony iniciující kundalini země tak kundalini vlastní a pak je spojující je jen v Oshovu CD.
V dynamická meditaci je zapojeno i to hlavní pro iniciaci a to je třesení
ve 2/3 dynamické meditace.,s vnímáním rytmu a tonú.
Poslední třetina meditace je ve stoje prožitkem vnímání kundalini v těle,
bez třesu.Pocit vnímání je bez obav o ublížení,když můžu využít dříve popsanou obranu,
Odpočinek vleže 15 minut je také nádherný závěr

http://www.youtube.com/watch?v=fEwV23wJUHs&feature=related.
Doporučuji si vyzkoušet AROHOJ.


Naposledy upravil AROHOJ dne so červenec 02, 2011 4:50 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Psychedelic
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 11.6. 2005
Příspěvky: 745

PříspěvekZaslal: po květen 30, 2011 12:40 pm    Předmět: Citovat

Damao:
Jsem moc rád, že jsi načal Sahadža jógu. Pamatuji si, že jsi psal, že jsi ji navštěvoval. Musí být báječné mít tolik zkušeností.
Navrhl jsi přístup ze Sahadža jógy a rád bych se Tě zeptal, jak to vlastně tedy je s tou meditační evokací tam? Mohl by jsi nám to zde prosím popsat?
Věřím, že by bylo přínosné, kdyby zde zazněli oba postupy, jak Arohojův, tak Tvůj.

Abych přispěl i něčím do mlýnku já, můžu citovat "meditační evokaci" Míly Tomášové:
"Stoupej, prosím, Matičko, stoupej"
(snad si to dobře pamatuji)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Damao
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.1. 2003
Příspěvky: 2756

PříspěvekZaslal: čt červen 02, 2011 2:53 pm    Předmět: Citovat

Používej evokaci Míly Tomášové, je skvělá. Když si najdeš stránky Dahadža jógy, tak tam najdeš i celou meditaci Šrí Mátadží Nirmaly Déví. Součástí toho, co učím na Reiki 3, je kombinace obou způsobů.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Vše ostatní, ale o Reiki Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.12 sekund