Fórum - Zobrazit téma - Fobie a úzkosti - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· akce
· Akce_Reiki
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

     Návštěvnost

Statistiky pro Reikiwebík


Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Fobie a úzkosti
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Fobie a úzkosti

 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Prosby o pomoc
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Maisha
Lepší než nováček
Lepší než nováček


Registrace: 7.12. 2010
Příspěvky: 9

PříspěvekZaslal: út prosinec 07, 2010 7:42 pm    Předmět: Fobie a úzkosti Citovat

Zdravím všechny Smile Ráda bych se s vámi poradila.. Mám reiki II a celou tuhle cestu jsem vyhledala z důvodu psychické nepohody, žaludeční neurózy, která mne obírala o radost ze života a postupně progredujících stavů úzkosti a fobických atak. Prostě vyděšená, vystresovaná, napjatá. Po zasvěcení do jedničky hodně věcí povolilo, libovala jsem si a po několika měsících jsem prošla zasvěcením do dvojky. Tou dobou bylo všechno fajn, našla jsem si nového přítele, lámala si hlavu jen s těmi významnými věcmi, prostě pohoda. Teď mě čekají ve škole magisterské státnice, valí se na mě spousta povinností..a všechno se to sype zpátky. Často je mi zle, že několik dní skoro nejím, z toho je mi zle ještě víc, jak jinak..Smile Nemůžu spát, jsem nervózní, plačtivá, úzkostná. Najendou mám pocit, že nevím,kudy kam. Snažím se to všechno ošetřit za pomoci reiki tak,jako "napoprvé", ale mám pocit, že dělám někde chybu... Netuším, proč se ty úzkosti vrátily, věřila jsem tpmu,že už je zvládám.
Jak se k tomu postavit? Dočetla jsem se tu v několika příspěvcích, že pomáhá metoda RUŠ či regresní terapie..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
toora
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 9.7. 2005
Příspěvky: 3774

PříspěvekZaslal: út prosinec 07, 2010 8:26 pm    Předmět: Citovat

Ahoj Maisho.

Zkus se podívat na tuhle zdejší diskusi:
http://www1.reiki-cz.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=161&highlight=ataka

Doporučila bych Ti nechat si někde v okolí namíchat Bachovy esence tzn. kapičky Tobě "na míru", mimo tyto je ještě dobré z nich mít doma "Krizovou esenci".

Co se týká Rušky...tak v jaké oblasti Čech žiješ?

Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 3733

PříspěvekZaslal: út prosinec 07, 2010 8:48 pm    Předmět: x Citovat

Ahojky, je hodně cest od kineziologie, homeopatie až po regresi a jiné.
S RUŠ zatím nemám zkušenost a zajímalo by mě, jestli někdo má?
Odkud jsi?

šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Maisha
Lepší než nováček
Lepší než nováček


Registrace: 7.12. 2010
Příspěvky: 9

PříspěvekZaslal: út prosinec 07, 2010 9:35 pm    Předmět: Citovat

Díky za odpovědi! Smile Pohybuju se na střídavě v Kladně nebo v Praze. Bachovy esence jsem zkoušela, tedy tu "krizovou", ale nevím, jestli jsem s tím měla málo trpělivosti nebo příliš velká očekávání, ale reakci jsem nepozorovala.
vždycky jsem tohle řešila s mistrem, který mě do reiki zasvěcoval, ale už je mi úplně trapné mu opakovat dokola to samé...
a teoreticky to člověk všechno ví..nenechat se tím unést, nedovolit, aby fyzická reakce proběhla, rozdýchat, nic se neděje, vždycky to přešlo...ale v praxi? Nechci jíst jakékoliv prášky, zároveň v tu chvíli je cosi ve mně stále přesvědčeno,že je potřebuji, jinak situaci nezvládnu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 3733

PříspěvekZaslal: út prosinec 07, 2010 9:38 pm    Předmět: x Citovat

Ještě mrknout na spouštěče a najít příčinu a ty se nerozdýchají. Chce to odbornou pomoc. Určitě ti tu pražáci někoho dobrého poradí.
Držím palce

šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Maisha
Lepší než nováček
Lepší než nováček


Registrace: 7.12. 2010
Příspěvky: 9

PříspěvekZaslal: út prosinec 07, 2010 9:41 pm    Předmět: Citovat

Spouštěče už mám vytipované. Za sebou návštěvy psychologů i psychiatra, taky užívání antidepresiv. Vím, že tohle nepomůže, že to vždycky chce tu prác na sobě, jen mi najednou chybí cesta, kudy tu práci vést a kde na to vzít síly..naději neztrácím Cool
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Narya
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.4. 2002
Příspěvky: 1286

PříspěvekZaslal: st prosinec 08, 2010 2:08 pm    Předmět: Citovat

Proč se to vrátilo? Ta souvislost může být velmi prostá.
Je toho teď před tebou hodně, zkoušky, další nároky, možná i situace co pak dál po škole. Už předtím si reagovala stejně a ráda čtu, že si i uvědomuješ, že jsi lecos zvládla. Člověk se pořád něco učí, ale svým způsobem zůstává pořád stejný a vypadá to, že všechny obtíže na které mají kolegové tolik odborných názvů se u tebe budou objevovat vždy, když budeš objektivně i subjektivně (a možná to především) v nějaké zátěži.

Takže nikomu prosím neskákej na hru, že ti to odblokne a zruší za dva dny. Náš způsob reagování je sice někdy postaven na silných událostech ("traumatech") a často může být silnou úlevou to zážitkově zpracovat. Regresní terapii bych ale nedoporučovala, jdou na to, co jde udělat jemněji a elegantně hrozně nahrubo. Dobrý hypnoterapeut zvládne to samé. Pak je ale potřeba pracovat dál. Většinou si ten náš problém vyrábíme léta a náš navyklý způsob jednání a prožívání má sem tam nepříjemně velkou setrvačnost. Já si kdysi taky myslela jak už sem se všecko naučila a ejhle, stačí větší zátěž a i přes vědomí, že si to dost nešikovně dělám sama, stejně opakuju vzorce z minula:) Ovšem všímám si i pokroků a jsem za to na sebe patřičně hrdá.

Nevím u jakých psychologů jsi byla, jestli jen probrali tvoje starosti, dali nějakou diagnozu a naschle. Tohle by spíš chtělo psychologa, psychoterapeuta. Pomoci s přípravou na náročné období, dělat průvodce a umožnit ti najít svoje zdroje - co už si se o sobě naučila dřív a jak to teď můžeš použít. Když člověka přepadnou jeho nervy, často velmi zapomíná na své zdroje, které skutečně má.
Možná by se tě mohla ujmout moje bývalá kolegyně z Kladenské pedagogicko-psychologické poradny - Lenka Dolníková. Já jsem tam kdysi podobnou přípravu s jednou holčinou před státnicemi dělala, teď už jsem pryč (v létě stěhování zpět do Brna), ale ona by se tě možná ujmout mohla.

Alternativní způsoby pomoci jsou fajn.
Určitě i Reiki, hlavně pomocí druhého symbolu se soustředit na klidné stavy, uvolnění tělesného napětí a 3. symbol - vyvolání čisté hlavy, duševního klidu. Krk dám ale na to,že jakmile hlavou dostaneš pod kontrolu "valící se masu událostí, nejistot", v tu chvíli povolí i to napětí. Držím palce.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Sadhana
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 14.8. 2009
Příspěvky: 48

PříspěvekZaslal: st prosinec 08, 2010 2:16 pm    Předmět: Citovat

Ahoj Maisho, já bych ještě zkusila terpii SU-JOK. Před deseti lety jsem měla hodně podobné problémy a také je řešila antidepresivy a psychologem ale nic mi nepomáhalo. Moc mi to tenkrát pomohlo ale je potřeba být trpělivá a také jsem k tomu užívala bachovky. Je pravda že to trvalo asi rok než jsem se z toho dostala ale za to jsem se naučila spoustu užitečných věcí jako jsou různé tlakové masáže a také jsem začala používat jógu prstů která také pomáhá. Až po několika letech jsem si nechala udělat 1.zasvěcení Usuiho Reiki a pak za půl roku 2.stupeň.Dnes když bych měla jen lehký pocit že bych měla mít nějaký problém tak okamžitě použiju jógu prstů a nebo zmíněný SU-JOK a je to pryč. Posílám ti odkaz pokud nevíš co to SU-JOK je : http://www.sujok-biljakova.cz/Su-Jok_terapie.html.Měj se pěkně a vydrž a buď trpělivá a uvidíš že bude dobře . Sadhana
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Maisha
Lepší než nováček
Lepší než nováček


Registrace: 7.12. 2010
Příspěvky: 9

PříspěvekZaslal: so prosinec 11, 2010 10:40 pm    Předmět: Citovat

Sadhana: děkuji za tip, docela mne zaujala ta jóga prstů. O terapii Su-Jok jsem slyšela,ale osobní zušenosti nemám,takže to určitě prozkoumám.

Narya: chodila jsem k paní psycholožce, tady v Kladně v OÚNZ.. Ale bylo to opravdu zvláštní. V podstatě mi přišlo, že hrozně troskotáme na tom, že přijdu, ona se mě zeptá,jak se mám, já řeknu, že je mi špatně, ona se zeptá proč, já řeknu, že nevím, že je mi úzko a ze všeho zle a ona řekne aha, pojďme udělat relaxaci. Hmmm...Smile No, nakonec jsem se odhodlala tu "rušku" vyzkoušet. Tak uvidíme. Poreferuji, co to udělalo a neudělalo..Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Tao
Lepší než nováček
Lepší než nováček


Registrace: 10.3. 2012
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: so březen 10, 2012 5:48 pm    Předmět: Citovat

Závislosti, posedlosti a fóbie patří mezi tzv. vynucené chování. Excelentně s tím pracuje "Kineziologie One Brain". Nejlépe je najít na netu někoho poblíž, kdo s kinez. pracuje. ale měl by mít zkušenosti - nejlépe se dotázat, kolikátý má stupeň. Me dobrá, aby jich měl 6., 7. stupeň, vyšší je lepší, má více zkušeností a více do toho investoval a ví proč.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Prosby o pomoc Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.15 sekund