Fórum - Zobrazit téma - Feng Shui – Bydlení a energie Jin/Jang (Seriál článků o bydl - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· akce
· Akce_Reiki
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

     Návštěvnost

Statistiky pro Reikiwebík


Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Feng Shui – Bydlení a energie Jin/Jang (Seriál článků o bydl
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Feng Shui – Bydlení a energie Jin/Jang (Seriál článků o bydl

 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Pelmel
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jc
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 2.12. 2006
Příspěvky: 161

PříspěvekZaslal: pá květen 21, 2010 1:52 pm    Předmět: Feng Shui – Bydlení a energie Jin/Jang (Seriál článků o bydl Citovat

Ve třetím díle si uvědomíme, že vše kolem nás se skládá z energií Jin a Jang (ve čtvrtém díle si ukážeme typy prostorů od krajiny až po psací stůl).

Člověk se ve svém životě pohybuje ve dvou základních jednotkách: v čase a v prostoru, což se projevuje i na kvalitě našeho bydlení. Vše, co děláme, děláme v určitém čase: ráno, odpoledne, večer, na jaře, v létě, v zimě apod. Stejně tak vše, co děláme, děláme v nějakém prostoru: v přírodě, na zahrádce, doma, v práci, v restauraci atd. Tyto dvě základní veličiny tak určují náš život. A všude kolem nás, tj. v čase i prostoru jsou dvě základní energie Jin a Jang. V naší „západní civilizaci“ tomu můžeme říkat energie plus a mínus, neboli aktivní, pasivní, nebo kladná a záporná (viz elektřina, magnety apod.).

Tyto dvě energie se neustále pohybují a reagují jedna na druhou ve snaze se stále vyrovnávat. Zvětší-li se tedy jedna energie výraznějším způsobem, má ta druhá tendenci ji dorovnat. Příklad si můžeme uvést z přírody, kdy při velkém horku (Jang) často přicházejí bouřky s rychlým ochlazením (Jin), nebo při nachlazení (Jin) člověka přichází horečka (Jang). Díky tomuto vyrovnávaní nemůže dojít k situaci, kdy jedna absolutně ovládne situaci. Kdyby se tak stalo, byla by to smrt (v případě horečky u člověka by došlo k selhání organismu).

To, v jakém poměru se tyto dvě energie právě nacházejí se dá jednoduše vyjádřit tzv. pěti proměnnými fázemi energií, nebo-li pěti elementy. Jsou to: dřevo (narůstající Jang a klesající Jin), oheň (maximální Jang a minimální Jin), země (vyrovnanost nebo kolísavost mezi Jin/Jang), kov (narůstající Jin a klesající Jang), voda (maximální Jin a minimální Jang). To, v jaké fázi se energie Jin a Jang právě nacházejí (např. fáze dřevo) velmi ovlivňuje náš život. Fáze dřeva patří např. k období jara, oheň k létu apod. Stejným způsobem se pak projevují i v prostoru. Velký, vzdušný a světlý prostor bude mít energii dřeva, malý, tmavší prostor pak zase energii vody.

Známe-li tedy své energie z Astrotypu (viz článek z minulého pátku – 14.5. 2010), můžeme poměrně jednoduše určit, který prostor je pro nás vhodnější, kde se nám bude lépe bydlet, kde dobře tvořit, pracovat apod. Samozřejmě nám to také ukáže, která časová období jsou pro nás vhodnější a která méně.

Se znalostí svých Jin/Jang energií si pak můžeme lépe vybírat prostor, kde chceme bydlet. Má-li to být příroda (více energie dřeva), nebo město (může být energie ohně, nebo kovu). Navíc si můžeme i určit, která energie lépe vede k našemu cíli. Je-li cílem dosažení nějakého úspěchu např. v práci, pak svůj domov zvolíme aktivnější energie Jang. Chceme-li se naopak usadit, založit rodinu, zvolíme si pro bydlení spíše klidnější energie např. země apod. Podle toho si pak zvolíme i dům, byt, interiér, vybavení jednotlivých pokojů atd. Takže prostor zvolíme jednak podle energií, které nám dělají „dobře“ na základě výsledků našeho Astrotypu a toho, o co právě v této etapě života usilujeme.

Tyto energie nám pak v prostoru (doma, v kanceláři apod.) budou pomáhat dosáhnout našich cílů a o to méně tak musíme vyčerpávat své vlastní energie. Čím méně se sami vyčerpáváme, tím samozřejmě je pevnější i naše imunita, zdraví a prodlužuje se nám i život. Takže dobře sladěný prostor (byt, dům, kancelář) s našimi energiemi a energiemi našich cílů nám zlepšuje celkovou kvalitu našeho života. Proto bychom si měli uvědomit důležitost vybírání místa pro domov a práci. Jsou to místa, kde trávíme převážnou část našeho života a o to větší vliv mají na jeho kvalitu. Takže při výběru toho správného místa bychom měli znát energie své (Astrotyp), energie prostoru (daného místa) a energie potřebné pro dosažení cílů v dané etapě života. Soulad těchto energií je pak zárukou spokojeného a naplněného života v hojnosti.

V příštím článku si rozdělíme typy prostorů. Protože byt není jen interiér, ale působí na něj i dům, pozemek, krajina atd.

Těším se na vás příští pátek, tj. 28.5. 2010. Mezitím si můžete zjistit energie svého Astrotypu na dasa@byu.cz nebo na tel. 602 58 44 78. Určitě se vám budou hodit J.


Ing. Jiří Černák
Poradce Feng Shui Interiér
jirka@byu.cz
602 22 69 33
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
jc
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 2.12. 2006
Příspěvky: 161

PříspěvekZaslal: pá květen 28, 2010 3:32 pm    Předmět: Feng Shui – Bydlení a typy prostorů (Seriál článků o bydlení Citovat

Ve čtvrtém díle si ukážeme, že to, jak se cítíme v našem útulném bytečku nezáleží jen na tom, jak jsme si ho krásně zařídili. Na naše pocity doma totiž útočí spousty jiných vlivů, které cítíme spíše podvědomě a tím nevědomě ovlivňují naše nálady a pocity (v pátém díle si budeme povídat o tom, jak najít vhodný prostor pro náš domov).

Každý člověk kolem sebe rozlišuje několik různých úrovní prostoru. Takže to, jak se cítíme doma ovlivňuje: krajina, ve které se náš dům nachází, pozemek domu (ulice, náměstí, zahrada, dvorek apod.), dům (tvar, barva, vchod, společné prostory apod.), interiér bytu/rodinného domu, naše oblečení a my sami. Soulad či nesoulad energií těchto prostorů pak určuje, jak se doma cítíme. Chceme-li si vytvořit klidný domov, kde bychom rádi trávili příjemné a nerušené chvíle se svojí rodinu, může tento klid rušit hluk středu města (krajina), špinavá a neupravená ulice (pozemek), neudržovaný dům či oprýskané poštovní schránky v domě (dům), nepořádek doma, nepohodlné oblečení v domácnosti a pak samozřejmě i naše vlastní energie.

Proto je velice důležité si uvědomit, že velkou měrou na náš spokojený pocit z domova působí okolní a vnější vlivy. Bydlení proto nevybíráme pouze podle počtu členů domácnosti (tj. 3 + kk), vybavení interiéru, ale také podle toho, kudy domů budu jezdit, čím vším musím projít, než se domů dostanu. Musím vzít v úvahu, co vše vidím z okna. Jaký je výhled v létě, jaký v zimě. Vše, co mi je nějakým způsobem nepříjemné a je ve „vnímatelné“ vzdálenosti od mého bydliště, určuje kvalitu mého bydlení.

Proto se také dříve tak lpělo na „dobré adrese“. Jen název ulice či města dával lidem jasný pocit z místa bydliště. Tato ostražitost se bohužel v poslední době téměř vytratila a my považujeme domov pouze za interiér bytu či rodinného domu.

Nejen energie interiéru bytu, ale také všechny okolní energie by měly odpovídat vašim energiím a energiím toho, čeho chceme v našem domově dosáhnout: rodinné zázemí, kariéra, odpočinek, studium atd. Každý z nás je různý a má různé cíle. A proto naše energie a energie našich cílů musí ladit s energiemi prostředí, ve kterém bydlíme.

Věnujte proto co nejvíce pozornosti všemu, co je v okolí vašeho domu, co je ve společných prostorách domu, sledujte vše, co vás potká na cestě do nového domu z práce, kudy budete často projíždět. Vnímejte, jaké všechny energie se na vás „nabalují“, co všechno si s sebou „přinesete“ domů. Tyto energie pak velkou měrou ovlivní to, jak se doma budete cítit. To, že jste doma nervózní, netrpěliví apod. může právě způsobit velmi silná a rychlá energie drátů vysokého napětí, kolem kterých přijíždíte domů atd.

V příštím článku vám poradíme, jakým způsobem můžete najít vhodnou krajinu pro své bydlení (město nebo příroda apod.).

Těším se na vás příští pátek, tj. 4.6. 2010. Mezitím si můžete zjistit energie ze svého Astrotypu na dasa@byu.cz nebo na tel. 602 58 44 78. Určitě se vám budou hodit J.


Ing. Jiří Černák
Poradce Feng Shui Interiér
jirka@byu.cz
602 22 69 33
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Pelmel Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.12 sekund