Fórum - Zobrazit téma - Feng Shui – úvod (Seriál článků o bydlení podle Feng Shui) - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· akce
· Akce_Reiki
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

     Návštěvnost

Statistiky pro Reikiwebík


Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Feng Shui – úvod (Seriál článků o bydlení podle Feng Shui)
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Feng Shui – úvod (Seriál článků o bydlení podle Feng Shui)

 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Pelmel
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jc
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 2.12. 2006
Příspěvky: 161

PříspěvekZaslal: pá květen 07, 2010 10:52 am    Předmět: Feng Shui – úvod (Seriál článků o bydlení podle Feng Shui) Citovat

Díl první – Úvodní slovo (druhý díl budeme věnovat energiím člověka, tzv. Astrotypu).
Domov a pracovní místo jsou prostory, kde trávíme přibližně 2/3 našeho života. Nikde jinde netrávíme tak dlouhý čas v kuse, jako právě na těchto dvou místech. Domov a práce tak velmi ovlivňují kvalitu našeho života, pocit štěstí a naplnění, zdraví a délku života. Dobře uspořádaný domov a správně uzpůsobená kancelář tak velkou měrou přispívají k našemu životu v hojnosti a spokojenosti.

Feng Shui je umění pocházející z Číny. Vychází z toho, že člověk žije svůj život v nějakém prostoru a čase. Každému prostoru i čase vládnou určité energie, které na nás působí. Různé typy prostorů tak na nás působí různými energiemi (jinak se cítíme ve velké hale, jinak v malé a útulné čajovně, jinak se cítíme v obývacím pokoji plném dřevěného a těžkého nábytku, jinak v pokoji, který je vybaven lehkými a jemnými doplňky). Stejně tak na nás působí i čas. Jinak se cítíme ráno, jinak večer, jinak na podzim a jinak v létě. I každý den má svoji energii, a tak se stává, že říkáme dnům „blbec“, jiný den se zase vše daří ani nevíme proč, někdy se nám do ničeho nechce a jindy zase vystřelíme z postele plní energie.

Stejně jako prostor a čas, tak také každý člověk má své energie. Proto se každý cítíme ve stejném prostoru jinak a taktéž se cítíme jinak v určitý den či hodinu. Síla Feng Shui je právě v tom, že umí sladit energie člověka, prostoru a času tak, aby prostor a čas člověka co nejméně vyčerpávaly a naopak, aby z nich člověk mohl čerpat co nejvíce energie pro to, co v životě chce. Naučíme-li se ke svým cílům využívat energie prostoru a času, nemusíme pak tolik vynakládat energie své. Čím více své energie budeme šetřit, tím více se upevní naše zdraví a tím také můžeme prodloužit náš aktivní život.

Správně nastavený a vybavený prostor má sloužit člověku, který v tomto prostoru tráví svůj život. Musíme si uvědomit že doma trávíme v průměru více jak 8 hodin denně (1/3 dne), v práci také v průměru 8 hodin pracovního dne (1/3 dne) a zbytek času trávíme různě v dopravě, po nákupech, tedy na místech kde nebýváme tak dlouho v jednom čase. Takže nejvíce náš život ovlivňuje hlavně náš domov a místo naší práce. Tyto dva prostory nám mohou v životě pomáhat, nebo nás naopak vysávat a vyčerpávat. Tím nám samozřejmě ohrožují energii nutnou pro zdraví a delší život.

Domov, který odpovídá našim energiím a našim potřebám, snům a cílům, nám pak významně pomáhá vytvářet takovou rodinu, kterou si přejeme. Sladěný domov nám pomáhá uskutečnit naše plány, umožní nám dobře odpočívat a tak doplňovat potřebnou energii. Cítíme se zde volně, šťastně a spokojeně. Takový domov je prodchnut radostí. Takový domov vás láká domů, chcete tam být a žít svůj život. Pomáhá vám k plnosti vašeho života. Dodává vašemu životu potřebnou hojnost, pevné zdraví a dlouhý spokojený život.

V tomto seriálu si postupně budeme ukazovat, jaké energie jsou v nás a kolem nás, jak je můžeme využívat doma i v práci. Dočtete se, jaké kroky můžete udělat sami k tomu, abyste své bydlení lépe přizpůsobili sobě, své rodině a svým cílům, a které kroky je naopak lépe konzultovat s poradci Feng Shui. Naučíte se zde základní pravidla Feng Shui a můžete tak postupně vylepšovat kvalitu svého života, života svých blízkých.

V příštím díle si řekneme více o energiích, které jsou v nás, o energiích člověka, tzv. Astrotypu. Nashledanou příští pátek, 14.5. 2010.

Ing. Jiří Černák
Poradce Feng Shui Interiér
jirka@byu.cz
602 22 69 33
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Pelmel Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.13 sekund