Fórum - Zobrazit téma - Rozdíly západní a východní Reiki - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· akce
· Akce_Reiki
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

     Návštěvnost

Statistiky pro Reikiwebík


Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Rozdíly západní a východní Reiki
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Rozdíly západní a východní Reiki
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 24, 25, 26  Další
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Vše ostatní, ale o Reiki
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Ankur
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 10.7. 2002
Příspěvky: 185

PříspěvekZaslal: po květen 03, 2010 6:32 pm    Předmět: Citovat

Narya:
"Skutečné duchovní umění je v tom neřešit věci tam, kde nejsou a naopak je řešit tam, kde jsou. Japonský přístup ve své geniální prostotě toto splňuje."

Samanka a Dzarmi:
"Vnitrni dite" je jen koncept, jako "cakra" pro nejakou oblast zivota. Tedy jde to same docilit i technikou jinak koncipovanou, treba zakladni technikou v Reiki. Reiki leci priciny, nebo ne? (kontakt se stavem reiki nas navede k "vyleceni" vsech nerovnovah, at uz je to v rodine, nebo v casti osobnosti) Tak na co potrebujeme dalsi kurzy, koncepty a terapie? Pokud nam tedy reiki pomaha - funguje Smile
To neni utok, jen vysvetleni proc neni vcelku potreba ruzne specializovane kurzy a staci "jen" poctive delat kvalitni reiki.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Yahoo Messenger
Dzarmi
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.3. 2006
Příspěvky: 1007

PříspěvekZaslal: po květen 03, 2010 7:08 pm    Předmět: Citovat

Ankur napsal:
Reiki leci priciny, nebo ne? (kontakt se stavem reiki nas navede k "vyleceni" vsech nerovnovah, at uz je to v rodine, nebo v casti osobnosti) Tak na co potrebujeme dalsi kurzy, koncepty a terapie? Pokud nam tedy reiki pomaha - funguje Smile
To neni utok, jen vysvetleni proc neni vcelku potreba ruzne specializovane kurzy a staci "jen" poctive delat kvalitni reiki.


Mno jo,ale jaký tam je tedy vnější proces,děj,průběh když nás reiki harmonizuje a navrací k nám samým.Ani reiki kouzelným proutkem nemává.Přijde mi zvláštní,aby to jen tak vše vyčpělo na bázi harmonizace.
Je pravda,že jsem se nevěnovala první dva roky klasické poctivé japonské cestě,ale pravděpodobně ,,západní'' bez nijakého ,,kvalitního'' průvodcovství a nějaké změny se děly,ale bylo to spíše takové plácání se kolem.A byla vůle ke změnám.Pravděpodobně to byl pomalý rozjezd...
Ale skutečně až když jsem se setkala s Damaem,který používá své vlastní kvalitní způsoby ,tak jsem začala směřovat k celistvosti a skutečně jsem se našla.Necítím se jak malý zmateneček pod vlivem událostí.Mam konečně pocit,že vidím odkud a kam směřuju.Co je pro mne důležité a co mi odpovídá.Můj život dostal zdravou formu.Tomu říkám ,,reiki cesta''.Reiki mě nasměřovala ke způsobům,jak se zharmonizovat.
To nemohu zcela říci a první polovině práce s reiki a to jsem vášnivě reikovala pravidelně.
Teď se jen těším,až mi Narya vysvětlí a má praxe ukáže to,co tu oba popisujete.Pro tuto chvíli mi je jedno jasné,a to,že nic se jen tak samo nezharmonizuje,pokud to nějakým způsobem neuchopíme a na to potřebuju nějaký koncept a průvodce.Pokud mě čeká harmonizace a léčení bez návštěvy ,,pořádných'' seminářů,tak se skutečně těším na nějakou tu pláž u vody a průběžnou praxí japonských technik.

Džarmí
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Ankur
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 10.7. 2002
Příspěvky: 185

PříspěvekZaslal: po květen 03, 2010 7:42 pm    Předmět: Citovat

Dzarmi:
"Reiki cesta", ktera te nasmeruje k dalsim informacim a lidem,.. samozrejme funguje i u nas Smile
Jde mozna o to, ze nekde hluboko v nas jsou nerovnovahy a reiki je muze vylecit tim, ze ti ukaze "ze to jde i jinak" nez trpet, ublizovat, sobe i jinym,....
Samurajove rikali o sobe (sice trochu v jinem kontextu)- cistim si zuby i kdyz zrovna trpim hladem. Muzeme to zobecnit tak, ze jednoduche techniky jako je treba gassho meditace, proste pouzivas opakovane ( i kdyz by se jiny asi uz nudil) a ono to do te hloubky proste klesa. A resi co je potreba. A ty se potom jen divis, ze situace a prihody, ktere byly drive problem, najednou vidis jinak a nejsi uz zmitana takovymi vlnami emoci Smile a tendencemi to sprasit .-)))))))))
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Yahoo Messenger
Dzarmi
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.3. 2006
Příspěvky: 1007

PříspěvekZaslal: po květen 03, 2010 9:25 pm    Předmět: Citovat

Gassho mam pocit provádím od počátku,aniž bych o tom věděla.To si myslím v poselství aj západního stylu zůstalo.V jemně pozměněné formě,ale je to tam.
Všimla jsem si,že díky tomu,že si každý den prožiju vděčnost a úctu,projdu si ,,pravidla'' ,tak to můj život v těchto věcech nějakým způsobem upevňuje.
Jen mam stále pocit,že toho upevnění musí být dosáhnuto nějakým aktivním krokem,který může být právě směrován nějakým doplňkovým procesem jako například práce s kartami,vyronání čaker,kvalitní prožitkový seminář......

Vidím to na směsici a nebo ještě něčemu zcela nerozumím,což je dosti možné :)Ostatně se s tím skutečným japonským způsobem seznamuji.

Džarmí
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Evik
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2007
Příspěvky: 1845

PříspěvekZaslal: po květen 03, 2010 9:38 pm    Předmět: Citovat

Ankur napsal:
...a ono to do te hloubky proste klesa. A resi co je potreba. A ty se potom jen divis, ze situace a prihody, ktere byly drive problem, najednou vidis jinak a nejsi uz zmitana takovymi vlnami emoci Smile a tendencemi to sprasit .-)))))))))



Do té hloubky a k tomu prožitku jsem došla sama, bez jediného semináře. Vyžrala jsem si to až do dna a jenom malá hrstička přátel ví...a byli to právě oni, bez jejichž pomoci bych to nedokázala tak rychle. Moc jim všem za to děkuju. Byli to: JC, Kámo, Roso a Krabas.

Situace, příhody a zázraky začaly ke mě chodit tak rychle, že je ani nestačím zaznamenávat. Určitě nedělám východní Reiki a nejsem si jistá, jestli dělám západní Reiki. Dělám svojí Reiki. Nemám tak vysoké ambice, aby mě to trápilo. Nebudu nikoho učit a proto nejsem svázaná nějakými přísnými směry a pravidly a liniemi.

Ankur napsal:
Citace:
Reiki leci priciny, nebo ne? (kontakt se stavem reiki nas navede k "vyleceni" vsech nerovnovah, at uz je to v rodine, nebo v casti osobnosti) Tak na co potrebujeme dalsi kurzy, koncepty a terapie? Pokud nam tedy reiki pomaha - funguje Smile


Možná, že práce ve skupině je rychlejší a má větší efekt. Nevím. Asi ano. Ale snažila jsem se to vyvážit určitou sebekázní, pravidelností a vytrvalostí. Jenom chci říct těm, kdo nemají možnost z jakéhokoliv důvodu pracovat ve skupině nebo navštěvovat semináře nejrůznějších druhů, že to jde i bez nich.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
harmonik
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 9.7. 2009
Příspěvky: 217

PříspěvekZaslal: út květen 04, 2010 12:28 pm    Předmět: Citovat

Lepší je vlastní stezka,byť nedokonalá,nežli dokonale vyšlapaná stezka druhého. Lépe je zemřít při plnění své povinnosti, neboť stezka druhého není tvojí stezkou. Bhagavadgíta


Lépe je kráčet vlastní cestou, třeba nedokonalou,
než dokonale konat povinnosti druhých. Kdo plní
úkol podle své přirozenosti, nedopouští se zla.
Nikdo by se neměl vyhýbat práci, jež přísluší jeho
přirozenosti, i když ji dělá nedokonale, neboť
všechny činy jsou zastíněny nedostatky,
jako je oheň zahalen kouřem.
Bhagavadgíta, 18, 47-48

Ahoj všichni- z článku z Meduňky:

Tak jako v minulosti i dnes jsme svědky snahy vytvořit v duchovním učení co největší členskou základnu, protože ta má být známkou, že toto učení je nejlepší. Autor úvodních slov prohlásil, že skutečné duchovní svobody a poznání bude dosaženo, až bude mít každý člověk své vlastní náboženství a zaniknou všechny církve a duchovní směry.


Všichni mistři a jejich moudré knihy mluví o tom, že člověk by měl žít správně. Dávají rady a doporučení. Ale netvrdí, že musí nutně všechno kopírovat. A pak většinou nějaký blízký žák sepíše a začne vytvářet pravidla a vznikne nauka, často bez vědomí učitele. Prý je to případ Osha, který prohlásil, že to, co bude vydáváno za jeho učení, s ním nebude mít nic společného. Něco podobného je případ Drtikol.

Hledejte a nalézejte sebe-

Každý pravý učitel vede člověka k němu samotnému, při tomto hledání ho povzbuzuje, podává pomocnou ruku... Učitel je nesmírně důležitý. Není až tak důležité, jaká pronáší slova, ale podstata slovem nevystihnutelná, která se do slov vložit nedá. Slova- ta každý chápe jinak a vyvozuje z nich něco jiného podle své úrovně vědomí. Žák má především otevřít své srdce a snažit se vnímat sám sebe.

Týden jsem neměl možnost to zde sledovat, téma je stále živé /nebo živené/ a točí se kolem toho, co je původní, co je přidané, co se má a co téměř z reakcí je trestné nebo hodno výsměchu./

Jako se všechno vyvíjí, i tady se už dík mnoha příspěvkům shrnuje a hodnotí, co to komu dalo nebo nedalo. Já jsem rád proto, že jsem se seznámil důkladně s historií a směry reiki a zvlášť dík všem /i se mnou nesouhlasivšími/ za poskytnuté a mě dost obohacující informace.

Asijské Himaláje..... beskydské Visaláje....pražské Lysolaje? Co je původnější a tradičnější? Musím lítat v kimonu, pěstovat bonsaje, jíst misku rýže a mořské produkty, bydlet v místnosti 2x2 metry, abych měl co nejtradičnější prožívání tradičního směru reiki?

Ba ne, mě učitel "zasvěcením a naladěním především otevřel oči, srdce a další vnímání zvýšením intuice apod...." a vybavil na cestu ve stylu-Právě dnes pracuješ na své karmě......a Otevři knihu života a začni číst....

A tak nepoužívám jenom reiki, jenom neléčím, ale hlavně poznávám, učím se, znám nauku o energetických centrech zvaných čakry, nádí... kopřiva a ořešák už nejsou jenom plevel, ale hodí se na.......

Minulý týden jsem především dělal pořádek v lese s mým dvojčetem, který mi dokázal na fotkách a prográmku v počítači, že i ten si nás plete a naše ksichty míchá do dvou různých obličejových fotosložek.
Ale příhoda z lesa: Brašule doma otestoval pilu, v pohodě naskočila. Vyrážíme na cestu a za 15 minut pila v lese ani neškytne. Odvětrává, startuje, mění svíčku...nic. Napojuju se na symboly, ještě nejsem ani u konce a domumlávám sejhejki a pila řve. Sice s ohromným čoudem /odborník poznamená-byla přechlastaná/, ale jela. A nutno dodat, že pak už nezazlobila.

Případ dvě: napojím se a procházím lesem a jakoby mě někdo vedl přesně na místa k uschlým stromům, co musí pryč a tak chutnají těm milimetrovým broučkům, co jim je jedno, jestli východní nebo západní reiki.

Případ tři: večer ošetřuji mamku a dávám reiki. Nedělám z toho vědu, reiki je inteligentní vesmírná energie. Dávám na oblast ledvin/tam to tak krásně hřeje, to mají rádi všichni/. Po chvilce levá ruka brní jak hrom, celá mamčina levá strana je jak neprůchozí...přidám na vnímání jak přepnutí na měřáku rozsah a hned cítím a hlásím-levé lýtko. Máma mě už zná, takže né překvapeně, ale se zaujetím potvrzuje. A když jí ukážu a chytnu na vnější stranu lýtka, potvrzuje- přesně tam!!!!!

Případ čtyři není případ, ale jenom vím, že s reiki zvládám víc práce a v pohodě a bez únavy či bolením zad při těch tunách dřeva. Ale tohle jen šuškám, je to zneužitelné...

Ankure, já dělám všechno, co mě baví...léčitelé...bylinky...les....práce se dřevem... čakry... čínská diagnostika ala jeden obraz vydá za tisíc slov... pět prvků, živlů dle čínské medicíny.....atd.

Přeju Ti, ty ogařisko valašské, ať máš hodně žáků, a úspěšných. Kdysi se tam válel hokej, no peníze došly, škoda. Stojí tam ještě ty Čunkovy byty pro ty jak vypadají jak z Indie? Dlouho jsem tamtudy nejel na moravské kopanice. A ať v tom nemáš guláš, zkus schválně upéct frgále s reiki východ, pak reiki západ, pak bez napjení a pak s pomocí hóóódně dobrosrdečné babičky. Laughing Laughing Laughing Měj se hezky.

Ostatní taky, zdarec
Harmonik. Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Lendulka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 6.2. 2009
Příspěvky: 584

PříspěvekZaslal: út květen 04, 2010 12:58 pm    Předmět: ... Citovat

Harmoniku, jsi boží................ Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
kamo
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 29.6. 2005
Příspěvky: 901

PříspěvekZaslal: út květen 04, 2010 1:51 pm    Předmět: Citovat

Harmoniku,
chlape, občas jsem měl z Tvého psaní pocit, že u toho něco popíjíš, nebo pokuřuješ Smile , ale tohle poslední dílo se mi líbí.
.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Dzarmi
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.3. 2006
Příspěvky: 1007

PříspěvekZaslal: út květen 04, 2010 2:49 pm    Předmět: Citovat

To je všechno moc krásné,život bývá plný malých zázraků a Harmonik se z toho života umí očividně těšit.
Přijde mi,že tu žádné skupině ani zas tak nejde o to být nejlepší,ale uspokojit si svůj život tím nejlepším,čeho jsou schopni.
Cítím aj též hodně,jak všichni toužíme po pochvale a slovech ujištění,že to děláme krásně,správně a dobře.Všichni chceme přeci dělat věci dobře. Smile
A říkáme si o to hlasitě,podívejte,co já dělám a jak to je přínosné !

Ani bych to zbytečně neznásilňovala tím prošlápáváním si vlastní cesty.Ono to může být leckdy pěkně bolavé a safra těžké,jak píše Evik,ale má otázka zní,zdali je to nutné,aby nás to bolelo za cenu toho,že sami to zvládneme.

Je nám odjakživa přirozené tvořit kolektiv.Kolektivní vědomí je krásná věc a je to něco jiného než slepé následování.Kolektiv nám umožňuje být individualitou a to se mi na reiki cestě daří velmi dobře.
Jdu si svou cestou,ale plynu po proudu vyzkoušeného a moudrého.Je na tom něco odosobňujícího?

Myslím,že není třeba se hned všeho tak zhurta chytat.Však je to fajne diskuze mnoho přinášející.

Zdraví Džarmí
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Ankur
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 10.7. 2002
Příspěvky: 185

PříspěvekZaslal: út květen 04, 2010 2:55 pm    Předmět: Citovat

Harmonik: pekny literarni utvar.
Mozna az skoda ze zapadne dalsimi pismenky.
Hm. Nejsem japonec a nejim denne rizi hulkama.
Nectes dobre. Sam jsem se tu prokecnul, ze delam cchi kung, oshovky a tedy i reiki.
Vsechna ta tva krasna slova jsou ale jen slova.
Realita je to jedine, co je dulezite. Smile
Nejde o to delat jen jedno a ostatni podnety a moznosti potlacovat a odmitat. Jde o to netvorit, kdyz na to nemam.
Porad se tady vsichni ohanite nejakou svobodou. Ale co tak slovo zodpovednost? Pokud si uplacas neco sam pro sebe, ok. Neses si odpovednost sam. Jen je to neslusne k tvemu uciteli, pokud tedy nejakeho mas. Vysledky mohou byt docasne treba i uspokojujici, naplnujici,...
Ad Osho. Ano, vse co rekl a je zapsano je pro bezneho ctenare mrtve. Proto zanechal sve meditace. Kdo je dela, tak jeho slovum najednou rozumi a pointa vyplave. Dostaneme se na urcitou hladinu, kde to vse zacne davat smysl. I jeho protimluvy a velmi zvlastni styl nauky.
Pokud se ovsem rozhodnu, ze napriklad jeho dynamicka meditace je pro me "nevhodna" atd,.., tak si tam "velmi svobodne" treba i jen prohodim poradi technik/casti. Bude vysledek stejny? Asi tezko.
Jde o zdravy rozum, pokoru, zodpovednost pri hledani o kterou mi tu jde. Mozna jsme velmi daleko v moderni technice, ale v oblasti rozvoje techto kvalit nase civilizace daleko nedosla. Protoze krome velmi prekroucenych Jezisovych slov, tu nido nic takoveho poradne nepredava, musime se v dobe duchovni obrody lidstva obratit tam, kde neco v prime linii Mistru prezilo, rozvijelo se a od vinikajicich a velmi soudnych lidi i vzniklo.
Takze je snadne v prumyslu kopirovat, jako to ted treba delaji cinane neco, co se zde vyvijelo dlouho a dalo to spoustu prace. Prdnou tam jine materialy a jinou technologii vyroby a kopie je super a vypada "k nerozeznani" od originalu. Nicmene nuz od svycaru a ze sanghaje je stejny ale i hodne jiny. To same se deje opacne, v duchovnich naukach. Cokoliv sem z vychodu prijde, tak si to upravime po svem.
Ja tedy chci original, abych mel jistou nadeji, ze to bude dlouhodobe fungovat a vysledky budou predvidatelne.
Takze si svobodne michtejte pate pres devate. Placejte se tu klidne po ramenou jak jste svobodni a vyspeli, ze jste toho schopni. Cas je jediny soudce, kteri vyresi toto diskuzni tema Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Yahoo Messenger
Ankur
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 10.7. 2002
Příspěvky: 185

PříspěvekZaslal: út květen 04, 2010 3:32 pm    Předmět: Citovat

All: V podstate tu nejde o nejake paposkovani a vnejsi napodobovani japoncu.
Jine tradicni metody ovsem s nasledovanim puvodnich zdroju nemaji takove problemy. Je to jen fenomen reiki?
Treba je zajimava laserova akupunktura, nebo dokonce vodnim paprskem. Je to vyvoj. Super, ale mas pri sobe vzdy laser? Ty puvodni metody maji mnoho urovni a hloubku a tezko je najit, kdyz je po par pokusech zmenime.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Yahoo Messenger
papajik
Nováček
Nováček


Registrace: 13.4. 2010
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: út květen 04, 2010 9:00 pm    Předmět: Citovat

Ahoj lidi, o víkendu jsem dokončila 1. stupeň reiki – podle zdejšího škatulkování Komyo reiki. A byl to fakt zážitek, díky tradičnímu pojetí to mělo zvláštní, takovou důstojnou atmosféru, svoji vážnost. Opravdu mým nejsilnějším vjemem bylo bílé světlo při reiju.
Teď se toho snažím načíst co nejvíc, abych byla trochu v obraze, občas mi jde z toho hlava kolem. Líbí se mi, když mají lidi z reiki radost, když je to součást jejich života, spousta lidí tady píše moc pěkně. Přeci aby člověk pracoval s reiki, tak se nemusí rozhodnout, jestli bude východní nebo západní. Každému asi vyhovuje jiný přístup. Tak se vám všem daří.
Papajik
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Baldwin
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 16.3. 2010
Příspěvky: 48

PříspěvekZaslal: st květen 05, 2010 12:05 pm    Předmět: Citovat

Čistě k tématu (pro ty, co to opravdu zajímá): Reiki 'Styles': a look at some of the primary evolutions of Usui-sensei's Gift...
Další literatura Jamese Deacona o Reiki (volně ke stažení): FREE Reiki E-Books in pdf format
Zajímavý je ostatně celý web Jamese Deacona.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
papajik
Nováček
Nováček


Registrace: 13.4. 2010
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: st květen 05, 2010 5:47 pm    Předmět: Citovat

Díkes za typy na čtení
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Pandik
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 13.7. 2003
Příspěvky: 172

PříspěvekZaslal: pá květen 07, 2010 3:52 pm    Předmět: poctivá reiki Citovat

Rozdíly v Reiki jsou dané přístupem a pochopením předávaného.
Reiki je v podstatě umění. Umění léčení a umění existence.
Na pochopení tohoto principu závisí kvalita a hloubka této cesty.
To, co mne v poslední době znepokojuje, je právě změna přístupu k Reiki.
Ti, co respektují ducha tohoto umění, ať už dělají jakýkoliv směr Reiki, pochopili podstatu. Tyto lidičky bychom měli nazývat v tradičním duchu sensei.
Ti, kteří Reiki dělají jen pro svoje výhody, dávno opustili cestu Reiki.
Pro ně se stala uměním vydělávání peněz.
To jsou rozdíly mezi poctivou a povrchní Reiki.
Idea
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Vše ostatní, ale o Reiki Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 24, 25, 26  Další
Strana 21 z 26

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.13 sekund