Fórum - Zobrazit téma - feng-shui - člověk, prostor a čas - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· akce
· Akce_Reiki
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

     Návštěvnost

Statistiky pro Reikiwebík


Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - feng-shui - člověk, prostor a čas
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

feng-shui - člověk, prostor a čas

 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Pelmel
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jc
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 2.12. 2006
Příspěvky: 161

PříspěvekZaslal: pá březen 19, 2010 4:01 pm    Předmět: feng-shui - člověk, prostor a čas Citovat

Energie času – jaké energie nás čekají příští týden?

Jistě jste v posledních dvou dnech díky změně počasí z dlouhé zimy do příjemného tepla zaznamenali i změny ve svých pocitech, ale i změny ve svém chování. Přesně tak na nás působí energie času. Bohužel jsme již civilizací tak „odpojeni“ od přírody a jejích cyklů, že vnímáme opravdu jen velké změny. Ty menší, pravidelné však přecházíme bez povšimnutí. Ale ne tak náš mozek, ten je stále zaznamenává a podvědomě tak reaguje na změny času. A tak se cítíme různě v různá roční období (jinak na jaře, jinak v létě atd.), ale také jinak ráno, odpoledne, nebo večer. Ale cítíme energie jednotlivých dní? Ano, někdy si řekneme: „Dneska se všechno nějak vleče.“, nebo „Dneska to krásně odsýpá.“ atd. Ano, někdy máme pocit, že ten den se „něco“ děje, ale nevíme, že to může být právě díky energiím dní. A jaké energie nás čekají příští týden?

V pondělí a úterý nás čekají kovové energie, které jarní energii dřeva (od 5.2. vládnou jarní energie dřeva) mohou lehce „osekat“. Takže bude lepší opustit to jarní „dovádění“ a věnovat se spíše něčemu klidnějšímu. Mohou to být různé rutinní záležitosti, práce s penězi, papírování apod. Rozhodně v tyto dva dny neplánujte nic nového. Kov by vám bránil v rozletu. Středa a čtvrtek pak budou mít tendence vás „uzemnit“. Mohou to být dny nudné, skleslé, zadumané, přemýšlivé. Máte-li o čem přemýšlet, pak to nechte právě na středu či čtvrtek. Nemáte-li nic k dumání, pak můžete klidně využít energii jarního dřeva a tuto skleslou energii země dřevem ovládnout. Takže jděte ven, do přírody a užívejte si jara. Tím tu možnou skleslou náladu země přebijete. No a konec týdne je už jen radost. Až do neděle nám bude vládnout oheň. Takže jděte mezi lidi, za zábavou, udělejte si nějakou radost. Hlavně neseďte doma. Využijte tyto silné energie, protože oheň těchto dní bude navíc vyživován jarní energií dřeva (dřevo živí oheň).

Je velmi důležité energie času znát. Známe-li jejich působení, dokážeme je použít k našemu prospěchu tím, že využíváme jejich působení a nejdeme proti nim. Tento rok např. vládne energie kovového tygra. Hlavní energií je tedy energie kovu a energie tygra. Budeme-li znát principy těchto energií, lépe se na ně připravíme a budeme je zvládat lépe, než ti, kteří je ignorují.

Stejně tak s jarem přichází jarní energie (a ty začínají působit již 5.2.), které nás ovlivňují celé jaro až do 4.4. Jarní energie jsou velmi agresivní, rychlé, nespoutané. Jsou to energie klíčících rostlin, které si za každou cenu prorážejí cestu z půdy na slunce. Díky této agresivitě a mohutnosti jsme velmi vyčerpaní. Protože jarní energie nám vyčerpávají tzv. aktivní energii a tím oslabují hlavně játra, žlučník a zrak. Když to ale víme, umíme se jim bránit. Chodíme hodně ven, do přírody a tím čerpáme novou energii. Podporujeme element vody: dodržujeme pitný režim, v přírodě chodíme k vodě (řeka, rybník, potok), dáváme si hodně vody do prostoru (vázy s čerstvými květinami, mísy s vodou, vodní fontánky atd.). Hlavně tuto energii v sobě nedusíme, takže všem emocím dáme volný průchod, nic nenecháváme uvnitř. Mocná energie dřeva chce ven. Je to skvělá energie pro začátek nového, pro nové nápady, plánování nových akcí apod. Je to také vhodný zdroj pro element dřeva, takže se bavte, choďte mezi lidi, nebuďte sami doma. Tím by na vás „jarní“ únava dolehla o to více. Ale pozor. Je třeba odpočívat. Když se cítíme unaveni, znamená to, že jsme vyčerpali svojí aktivní energii a musíme ji nejprve doplnit, než začneme znovu pracovat, bavit se apod.


Krásný den vám všem přeje

Jirka Černák
Poradce
Feng Shui
I-Ťing
Čínská kosmologie
www.byu.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
sanmoon
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 11.6. 2009
Příspěvky: 141

PříspěvekZaslal: pá březen 19, 2010 4:40 pm    Předmět: Citovat

Rolling Eyes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
sanmoon
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 11.6. 2009
Příspěvky: 141

PříspěvekZaslal: so březen 20, 2010 4:48 pm    Předmět: Citovat

RE
http://www.byu.cz/index.php/byu-blog/1-blog/174-vlady-energii-se-ujal-zajic-192-2010

Omyl, jde o rok tygra.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Evik
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2007
Příspěvky: 1845

PříspěvekZaslal: so březen 20, 2010 9:48 pm    Předmět: Citovat

sanmoon napsal:
RE
http://www.byu.cz/index.php/byu-blog/1-blog/174-vlady-energii-se-ujal-zajic-192-2010

Omyl, jde o rok tygra.


Žádný omyl. Ano, letošní rok 2010 je rokem kovového Tygra. To je pravda.

Ale odkaz, který zde uvádíš, hovoří o vládě Zajíce a jeho vládě měsíční .
Teď nám vládne Zajíc , následovat bude Drak, Had a ostatní zvířata, jejichž energií si budeme užívat vždy jeden měsíc.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
jc
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 2.12. 2006
Příspěvky: 161

PříspěvekZaslal: po březen 22, 2010 9:23 am    Předmět: rok tygra Citovat

evík to má úplně zmáknuté Very Happy
musíme si uvědomit, že se nám v jednom okamžiju kumulují energie roku (2010 je to kovový tygr), pak měsíce (tento měsíc to je již drak) dne (dnes je to např. málo známý havran) a pak i hodiny (např. teď od 9:00 to je až do 11:00 had) - a to do toho nemíchám pět elementů, které ještě ukazují další energie roku a období - jaro, léto atd.. takže pozor, neplést to a dávat si pozor o čem mluvíme Very Happy jinak se do toho tak zamotáme, že to nebude dávat ani hlavu, ani patu Rolling Eyes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
jc
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 2.12. 2006
Příspěvky: 161

PříspěvekZaslal: po březen 29, 2010 9:55 am    Předmět: Energie v týdnu od 29.3. 2010 - co nás čeká? Citovat

Energie dní tento týden


Minulý týden mohutně zamával svými křídli dřevěný drak, aby tak dodal do energie dní další element dřeva (vedle dřevěné energie tygra, který nám vládne celý rok 2010). Dřevo tak i nadále tento týden bude velmi zásadně ovlivňovat energie, které na nás působí.

Drak vystřídal zajíce a svojí energií nám dodává větší nadhled, rozhled. Dává nám větší vize, umožňuje nám nahlédnout do budoucnosti. Takže tyto dny jsou velmi příznivé pro hledání nových cest, strategií, postupů atd. Energie draka nám mohou pomoci se rychleji zorientovat a poradit nám, jakým směrem se vydat. Jsou to vhodné dny pro vymýšlení nového, kreativní činnost apod. Drak má také navíc i sílu, takže nám může pomoci naše nové nápady prosadit a uvést v život. Takže máte-li chuť začít něco nového, jsou vhodné dny na to, aby vám daly sílu a energii tyto nové věci najít, pojmout a připravit na cestu do vašeho života.

Je také důležité zmínit, že silná kumulace energií dřeva (roční energie dřeva, jarní energie dřeva a měsíční energie dřeva) je velmi mocná. Má velký vliv na naše zažívání hlavně s ohledem na játra, žlučník. Takže si tyto orgány chraňte vhodnou stravou, dietou. Také pozor na oči, které mohou být silným dřevem oslabeny. Energií dřeva je vítr, který přináší nemoci a vstupuje do těla krkem (šíjí), takže si chraňte krk, nenechte se „obalamutit“ krásně teplým sluncem. Je to vítr, který nás může napadnou. Můžeme také čekat emotivnější nálady, výjevy silných emocí, vzteku nebo zloby apod. Také děti budou více rozdováděné, než obvykle.

Pozor na jarní únavu, protože silné dřevo nás dokáže velmi silně vyčerpat. Takže dodávejte tělu aktivní energii (např. magnesii, hroznový cukr, potraviny se sladkou chutí – obiloviny apod.). Co se týče diety, je vhodné do jídelníčku zařadit občas kyselou chuť, která silnou energii dřeva „svazuje“. Bude také vhodné posílit ledviny, z nichž dřevo čerpá svoji energii, takže pitný režim, silné vývary z hovězího a kuřecího masa, či kostí (žádná Vitana nebo Maggi J).

No, každopádně co nám nejvíce udělá dobře v tomto období, jsou vycházky do přírody a pokud možno také k vodě. To nás bude se současným silným dřevem harmonizovat nejlépe.

Jinak kromě úterý (tento den bude vládnout země) budou dny tohoto týdne také pod vládou ohně. Vzhledem k tomu, že bude mít silnou podporu dřeva, mohl by to být oheň mocný. Takže tuto energii využijte k prosazování svých tužeb, cílů. Je to vhodná energie pro jednání, prodej, přesvědčení ostatních, aby byli na vaší straně, aby byli zapáleni s vámi pro stejnou věc. Takže tento týden (kromě úterý) neseďte doma a nezoufejte, naopak, zapalte v sobě tu největší jiskru a vyrazte do světa. Energie k tomu budete mít více než dost.

Jiří Černák
poradce Feng Shui
Čínské kosmologie
www.byu.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
sanmoon
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 11.6. 2009
Příspěvky: 141

PříspěvekZaslal: út březen 30, 2010 11:12 am    Předmět: Citovat

Eviku,

pro harmonizaci prostoru dělám feng-shui koberečky. Mrkni se. Je zajímavé, že si ty koberečky samy řeknou, jakým směrem mají být zavěšeny. Strom chtěl být kořeny nahoru, jak mi bylo sděleno, což je kouzelné...
http://sumyslem.nolimit.cz/jen-tak
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Evik
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2007
Příspěvky: 1845

PříspěvekZaslal: čt duben 01, 2010 10:34 am    Předmět: Citovat

Tak hele,

včera ráno jsem byla dezorientováná v prostoru.
Zabloudila jsem ráno v metru při cestě do práce . Nevěděla jsem kam mám jít a kudy mám jít. Šla jsem tedy za davem a pak jsem poznala, že jsem dobře.

Dnes jsem dezorientovaná v času. Nevím, jestli je čtvrtek , nebo pátek, ale nějak tuším, že čtvrtek.

Zajímalo by mě, jaký energie na mě působí. A neříkej mi, že s energiemi to nemá co společného Very Happy .

Citace:
Drak vystřídal zajíce a svojí energií nám dodává větší nadhled, rozhled. Dává nám větší vize, umožňuje nám nahlédnout do budoucnosti. Takže tyto dny jsou velmi příznivé pro hledání nových cest, strategií, postupů atd. Energie draka nám mohou pomoci se rychleji zorientovat a poradit nám, jakým směrem se vydat. Jsou to vhodné dny pro vymýšlení nového, kreativní činnost apod. Drak má také navíc i sílu, takže nám může pomoci naše nové nápady prosadit a uvést v život. Takže máte-li chuť začít něco nového, jsou vhodné dny na to, aby vám daly sílu a energii tyto nové věci najít, pojmout a připravit na cestu do vašeho života.


Tak to můžu potvrdit. Právě toho nového mám plnou hlavu a proto tak blbnu. Uf, už jsem myslela, že je to Alzheimer Rolling Eyes .

Hezký den všem dezorientovaným v prostoru i v čase přeju.
Evík
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 3733

PříspěvekZaslal: čt duben 01, 2010 11:11 am    Předmět: x Citovat

Eviku:
já tě hned zorientuju: dnes je zelený čtvrtek, tedy špenát na oběd, zelené pivo na večeři.
Jen ne přes míru, protože pak by se ta orientace znovu přeměnila
na dezorientaci, čímž by se opět uzavřel kruh, takže by bylo vlastně zase všechno v pořádku Laughing Laughing

šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Pelmel Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.15 sekund