Fórum - Zobrazit téma - Stresující obava - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· akce
· Akce_Reiki
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

     Návštěvnost

Statistiky pro Reikiwebík


Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Stresující obava
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Stresující obava
Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Prosby o pomoc
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
gzam
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 16.5. 2007
Příspěvky: 86

PříspěvekZaslal: čt únor 25, 2010 2:30 pm    Předmět: Citovat

Ahoj
Tak jsem po dlouhé době nkouknul a velice mě zujalo co píše Narya-

když někdo ve svém slovníku to může mít jako "odblokovat" - vytvořit nové chování a prožívání, které dříve nebylo možné (tzv. bylo zablokováno) - ale já uvažuju tak, že člověk to nedělal (to chování, prožívání) ne protože nemohl (kvůli hypotetickému bloku), ale prostě se to nenaučil, jelikož to nemohl ve svém okolí díky druhým lidem zažívat. Proto neustále odblokovávat nezajištuje 100%, že člověk začne dělat něco nového (vyjma případů kdy to dřív dělal, a pak z nějakého důvodu přestal). Prostě není blok jako blok.

Při práci na sobě (kinezka ,odbloky) mě totiž spontánně napadla právě tato věc.Tedy ,že jde především o změnu reakce.Nejsem sice terapeut ale,můžeš mi prosím také k tomu zaslat nějaké informace?Velice by mě blíže zajímalo jak s tím pracuješ.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Narya
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.4. 2002
Příspěvky: 1286

PříspěvekZaslal: čt únor 25, 2010 3:21 pm    Předmět: Citovat

Aktuálně mě nenapadá co jasného bych ti mohla poslat. Jsou to znalosti vývojové psychologie, veškerých teoirí učení, aktuálně kniha Neuropsychoterapie, která to všecko integruje (tělo-mysl jako neoddělitelné) a rozhodně přístup Miltona Ericksona.

Ten prostě ve spolupráci s podvědomím umožnoval lidem nové učení. V knize Neobvyklá psychoterapie M.H. Ericskona je mnoho příkladů. Něco ve smyslu musíš probudit v člověku otevřenost a chuť se zase učit, opustit zavedená přesvědčení a podvědomé návyky. Na to neexistuje jasný recept jak to udělat. Snad jen jasný cíl a orientaci na řešení, realizaci přání, zjištění aktuálního stavu, schopností a potenciálu, úvaha co člověku ještě chybí, zkoušení prvních krůčků k řešení a pak třeba i úprava, když člověk zjistí, že jeho vědomá přání jsou naprosto něco jiného, než podvědomé potřeby. Prostě se na to přichází praxí.

To je asi jako když se malé dítě učí plavat, ví co má dělat, mnohokrát to zkoušel na souši, pozoroval jiné, dostával dobré rady, ale pořád v něm ta zkušenost plavání není. Možná se bojí, možná neví jak začít, možná sbírá odvahu, nebo má v hlavě uplně jinou představu a ve chvíli kdy to zkusí, zažije si to vzrušení, že ono to najednou nějak jde, tak se celá jeho bytost aktivuje a zkušenost se uloží, a dalším opakováním prohloubí.

Proto je tak těžké hluboké návyky ovlivnit, cestičky jsou hodně přošlapané a ukotvené, často se na to váže řada pozdějších zkušeností.

Zkusím něco přehledného najít, ale obávám se, že jsou to kousky a střípky. Teprve u pana Graweho v té Neuropsychoterapii jsem to našla skvělým způsobem propojené ... ale i při mém vzdělání ... neskutečně náročná kniha. Ty myšlenky se v ezo i psycho aktivitách objevují, ale sem tam něco. Často ukryté mezi neužitečným nebo zavádějícím balastem. I když vždy závisí na dovednostech člověka jak to používá, i v mém oboru se dělá mnoho zavádějících i užitečných věcí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Annaka
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 4.12. 2008
Příspěvky: 241

PříspěvekZaslal: pá únor 26, 2010 4:14 pm    Předmět: Re: Stresující obava Citovat

ivulka napsal:
Ráda bych se poradila se zkušenějšími z Vás, jakou terapii zvolit v případě mladé studentky (21 let),která je velmi milá a příjemná navenek, ale uvnitř je těžký introvert, kterému každý kontakt s neznámým člověkem působí velké trauma. Dokážete někdo poradit, zda by pomohla např. reiki, regresní terapie či nějaké odblokování?


Napadlo mě EFT.
A taky Autopatie.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Alwen
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 25.5. 2004
Příspěvky: 453

PříspěvekZaslal: čt březen 04, 2010 7:54 pm    Předmět: Citovat

Mně pomohla půlroční léčba u psychologa/psychiatra, který se věnuje přímo úzkostným poruchám. Sama ze svých zkušeností bych poradila jak posilování psychiky např. léčením traumat, tak "výlety" mezi lidi. Prostě sebrat odvahu, zatnout zuby a jít dobrovolně do míst, kde vím, že mi to nedělá dobře a otužovat se. A možná nepočítat s tím, že to je věc, která lze vyléčit za pár měsíců, je pravděpodobné, že se úzkosti a panika bude vracet a nějakou dobu potrvá to otužování.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
ivulka
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 23.1. 2010
Příspěvky: 22

PříspěvekZaslal: čt březen 04, 2010 9:32 pm    Předmět: Citovat

Děkuji všem za podnětné rady, ráda předám.Není to jistě krátkodobá záležitost, což ostatně ti, kteří zažili /tady váhám, asi to je přeci jen víc ženská záležitost, takže spíš..které zažily--/ jen potvrzují.Lidská psychika je dle mého stále tááák neprozkoumaná a přestože existují určité vzorce, tak právě v této oblasti jsme každý jedinečný originál.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Prosby o pomoc Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.11 sekund