Fórum - Zobrazit téma - Soustředění na reiki - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· akce
· Akce_Reiki
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

     Návštěvnost

Statistiky pro Reikiwebík


Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Soustředění na reiki
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Soustředění na reiki

 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Reiki 1. stupeň
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Beppe
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 12.8. 2009
Příspěvky: 860

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2010 5:01 pm    Předmět: Soustředění na reiki Citovat

Mám jeden začátečnický dotaz a to sice na co myslíte při reikování ? Jde mi o to, jestli se při reikování celou dobu soustředíte na reiki nebo vaše mysl odpluje někam jinam, jako se to stává mě popř. jestli tohle nesoustředění se na věc něják vadí ? Taktéž mě zajímá jestli považujete za nutný počáteční rituál požádání o reiki (soustředění se sepnutýma rukama), protože zejména někde na veřejnosti (při cestě v dopravním prostředku apod.) se to zrovna moc nehodí ? Já si to tedy v těchto případech řeknu jen tak v duchu bez nějákých dalších záležitostí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Evik
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2007
Příspěvky: 1845

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2010 7:00 pm    Předmět: Re: Soustředění na reiki Citovat

Beppe napsal:
Taktéž mě zajímá jestli považujete za nutný počáteční rituál požádání o reiki (soustředění se sepnutýma rukama), protože zejména někde na veřejnosti (při cestě v dopravním prostředku apod.) se to zrovna moc nehodí ? Já si to tedy v těchto případech řeknu jen tak v duchu bez nějákých dalších záležitostí.

Jak jsem už někde řekla, pomáhám si modlitbou, která mi pomůže se zklidnit, naladit na tu energii o kterou pak požádám. V soukromí se sepnutými dlaněmi. Tam, kde se to nehodí, tak to dělám jako ty, řeknu si to v duchu. Ale tu modlitbu nevynechám nikdy ( Otče náš ).

Pokud chci použít symboly ( tam, kde se to nehodí ), první nakreslím jazykem na patro, potom si je vizualizuju Wink .

Pro zkušené to bude berlička, pro nás začátečníky to považuji za důležité. Ale co člověk, to názor.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 3733

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2010 8:30 pm    Předmět: x Citovat

Jééé ta představa mě nadchla: kterak pokledáš uprostřed tramvaje, spínáš ruce a kladeš je před sebe jako kdysi pan Pffeifer v TV Very Happy

Promiň, nechala jsem se unést. Teď vážně.
Za sebe můžu říct, že se snažím soustředit na to, co dělám. I když myšlenky můžou uletět... I v té MHD, nějak rozostřím vědomí nebo jak bych to popsala a mentálně si dělám svoje. I symboly, když už jsi s nimi dobrý kamarád, tak si je dokážeš (nebo jejich energii) aktivovat
tímto způsobem. To samé s požádáním - otevřením - a poděkováním.
Pochopitelně můžeš jakkoliv i bez symbolů, jak to momentálně cítíš.
Vizualizace náš oblíbený pomocník!

šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Filio
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 14.2. 2007
Příspěvky: 468

PříspěvekZaslal: čt únor 25, 2010 12:35 pm    Předmět: Citovat

Jednoduše řečeno: "Ať žije chaos! " - každý má svoje, každému to funguje jinak, obecná pravda neexistuje.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Roso
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 17.9. 2007
Příspěvky: 758

PříspěvekZaslal: čt únor 25, 2010 1:16 pm    Předmět: Citovat

Přece jen jedno pravidlo existuje. Oprostit se od chtění dosáhnout určitý výsledek.
Jinak se dá říct, že každý to má jinak. To, že to má každý jinak, je dané tím, že každý je zatížený jinýma předsudkama.
Já osobně nejčastěji používám posílání energie v meditaci. Tam cítím, že energie proudí nejsilněji. Řeknu pro koho a pak se již oprostím od všech myšlenek. Ne vždy to samozřejmě jde ale tak nějak se k tomu blížím.
Pokud jde o situace v běžném životě, tak tam nasměřuji pouze svou myšlenku a ono to tam proudí.
Dostal jsem se k tomu tak, že jsem v podstatě začal používat nonstop reiki. Mentálně jsem pracoval na tom, aby energie mnou proudila neustále a ne jenom do nějakých kontrétních situací. Tzn. že nežádám o energii. Vím, že mnou proudí neustále a za to vyjadřuji svůj dík. V okamžiku kdy na něco pomyslím, tak vím že tak proudí i energie. Toto ale vyžaduje disciplínu mysli, protože když člověk pomyslí na něco negativního, tak se to okamžitě zesílí. Zesílí se všechno. I to pozitivní i to negativní.

RoSo
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Narya
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.4. 2002
Příspěvky: 1286

PříspěvekZaslal: čt únor 25, 2010 3:35 pm    Předmět: Citovat

Ano, je to velmi důležité - jak tvůj osobní přístup při práci s Reiki, tak individuální rituály, které ti toto přeladění umožní.

Sama učím jak s tímto pracovat. O tom stavu mluví Usuiho životní pravidla. Existují na to poměrně jednoduchá a přímá cvičení, která se musí ale opravdu cvičit.

Klidná čistá vyrovnaná mysl bez rušivých emocí, zaměřená bez předsudků na to co dělá. Než začnu s kýmkoliv i se sebou pracovat musím se přeladit a dostat se do té aktivity, nelítat kamkoliv jinam, být v tom procesu. Eric Pearl učí mít oči otevřené, pozorovat sebemenší reakci klienta a podle toho upravovat svůj postup (aneb intuitivní léčení za desetitisícové seminářeSmile.

Takže, zastav se, vnitřně se teď rozhodni, že se budeš věnovat jen tomu. Je to jako když překročíš práh, před vchodem si řešil mnohé věci, vstoupíš do nového stavu a myšlenky, práci,... necháš stejně jako kabát a boty před vchodem:) Japonci na tohleto procházení fyzické i psychické mají skvělé rituály:) No a až skončíš tak si zase kabát, boty, myšlenky práci nabereš a jdeš se zas věnovat naplno něčemu jinému.

Jsou doporučené formy rituálů. Sepnuté ruce tě koncentrují, to není prosba. Já totiž furt nerozumím kdo jako má rozhodovat kdy dostanu a kdy ne:) Takže já s Reiki zacházím jako se vzácným hostem, s úctou ji zvu do svého domu, kde mám uklizeno, smetí vyneseno, vše nachystáno pro vzácnou návštěvu. Já ráda používám lehkou úklonu. Pointou je, že jde o ty vnitřní procesy, ne co za chování uděláš venku. Občas si vnitřně řeknu takové "prohlášení" : " teď budu pracovat na ..." "Reiki prosím pomož mi najít opět harmonický stav" "moje podvědomí, prosímtě o pomoc a vedení pří práci s ...".

Doraž někdy na RW sraz, ukážu ti nějaké cvičeníčko názorně. Kecat o tom moc nejde:)

M.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Psychedelic
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 11.6. 2005
Příspěvky: 745

PříspěvekZaslal: čt únor 25, 2010 5:24 pm    Předmět: Citovat

Jdu psát v učitém duchovním pádu. Duchovnu se nyní věnuji jen málo - bohužel. Přesto budu čerpat z toho co si pamatuji a z toho na co jsem dříve "přišel" - lépe řečno jaké zkušenosti s reiki jsem zažil.
Některé učení tvrdí, že duchovní stezka stojí na práci s pozorností. To čemu věnujeme pozornost, to sílí.

Nyní trocha teorie - té základní.
Máme tělo fyzické a dalo by se říci, že i tělo jemné energetické, jenž je ve fyzickém (a okolo něj také - tzv. aura).

Pokud věnujeme pozornost - tedy - UVĚDOMÍME si část těla, tato část se naší pozorností začne oživovat. My si tedy začneme uvědomovat co v té části těla je. Takovéto uvědomování se projevuje UVĚDOMĚNÍM SI pocitů v té části těla na niž upíráme pozornost (uvědomujeme si ji). Dále UVĚDOMOVÁNÍM si myšlenek, emocí - pocitů jenž v té části těla máme. Takto - když si uvědomíme určitou část těla, ji tedy vnímáme, čímž ji oživuejeme a uvědomujeme si ji. To že si uvědomujeme co v té části těla je - tedy se nám to promítá ve vědomí, vyvstává to napovrch a zároveň se to rozpouští. Tedy může naše pozornost jenž je věnována našemu tělu nejen tělo oživuje, ale ji pročišťuje.
Reiki mně přijde jako určitá síla, schopnost Vědomí. Naší pozornosti. Zní to složitě a proto začnu od toho nejjednodušíího. Začnu prostým popisem skutečnosti.
1) Když na sebe položím ruku s jakousi nevyřčenou prosbou (záměrem) o reiki, reiki začne měnit můj energetický systém v těle. Zajímavé je, že se jím nemusím ani tak moc věnovat, skoro na to můžu úplně zapomenout a stejně určité změny budou. Což je neuvěřitelné.
Ale.
2) Je ohromný rozdíl, pokud na sebe dám ruku (opět se záměrem) a nyní věnuji pozornost dejme tomu pocitům pod rukou. Co se tam děje? Dejme tomu věnuji pozornost procesu, nebo se mu VĚDOMĚ oddám (reiki má tu schopnost, že dokáže pozornost pokud se jí oddáme sama jemně vést a vnitřně učit) - což podle mého lépe odpovídá realitě. V tomto případě je to mnohokrát silnější než v prvém případě - kdy se reiki nevěnuji, jen jen tam jakýsi podvědomý záměr a přitom třeba čtu knihu.
3) Je zde ještě jedna možnost, jenž je podle mého fantastická a málo se o ní mluví. Je zde možnost reiki spustit a VĚDOMĚ tento proud udržovat. Přitom není třeba nikde mít ruce. Je možné u toho číst jaksi setrvávat v tomto poli a NEBO je možné zaměřit někam do těla pozornost a to pole nechat do tohoto místa vlévat, aniž bychom tam přikládaly ruce. Je zajímavé, že je kvalitativní rozdíl pouhé pozornosti na určitou část těla, nebo pozornosti ve chvíli kdy jsme vědomě napojení na reiki. Ani jedno není lepší. U samotné pozornosti jsem cítil často prostě jaksi čistší vědomí, ale méně pročišťování, nebo tak nějak...
To mi přijde strašně zajímavé. Maharišiho flozofie je, že naše Já je Bůh a Já je Vědomí a pozornost je vlastně jen usměrněné Vědomí - lépe řečeno Vědomí se na něco koncentrující - něco poznávající - ne jen Sebe Sama jako při samadhi. Pokud věnujeme pozornost a u toho máme záměr aby z Vědomí - "pozornosti" proudilo reiki, reiki tedy proudí z Vědomí, z našeho pravého Já. Reiki je tedy určitá schopnost Vědomí (nás samých, Já, Boha).
Nicméně nedám dopustit na přikládání rukou, je to silnější a zasahuje to zase jiné energetické struktury. Nicméně každé má své.
Každé je jiné a je zajímavé to prožívat a hrát si s tím.
Takto to nějak vnímám no.

Upřímně - moc se mi nelíbí postoj k reiki takový, že si ji ráno zapnu a potom věřím že mnou už stále proudí. Vše musí být Vědomé. Čemu nevěnuji pozornost, jakoby pro mě ani neexistovalo. Což je krásně vidět u neznabohů. Nevěnují pozornost Duchu a tedy dokáží tvrdit, že vlastně žádný Bůh neexistuje, byť existuje stále a v každém. Jen mu nevěnují pozornost. Stejně to je s reiki. Můžeme požádat o její proudění, ale pokud proudění nevěnujeme pozornost, jakoby neexistovalo.... nechci snižovat vliv jemnohmotných bytostí atd. Na druhou stranu věřím, že i jedna prosba dělá divy atd. - například zasvěcení, duchovní pomoc při činnostech atd. Ale pro opravdový postup je třeba abychom duchovnu - duchu - reiki atd. věnovali pozornost a nenechali to jen na ranní prosbě, či víře že reiki mnou proudí neustále. Kde není pozornost, to pro nás neexistuje. Neboť pozornost věnujeme něčemu jinému a to tedy zažíváme. Když nezažíváme reiki, Boha, zažíváme třeba pocit při práci - tedy například zaujetí, rozrušení, nadšení, hoře, lítost, radost atd. Pokud věnujeme pozornost jen pocitům a práci, zažíváme jen to. A proud reiki, Světlo, Bůh atd. je sice stále, ale mimo náš vesmír, neboť mu nevěnujeme pozornost a tedy nejsme v duchu, ani duchovní. Ale materialisté, neboť věnujeme pozornost materiálnu.
To že jsme ráno o něco poprosili a tedy jsme v proudu reiki, s tím zásadně nesouhlasím a myslím, že dotyční obelhávají jen sami sebe.

Ještě se vrátím k reiki. Podle mého když se reiki člověk oddá, reiki vnitřně učí. Přicházejí myšlenky, ale to, že máme spuštěnou reiki nás do reiki jaksi vtahuje. Tedy do reiki se opět vracím oddáním se reiki, změnou polohy rukou, pozornosti někam jinam do těla. Tělo je stále živější a čistší.
Na druhou stranu stále zde vidím potřebu meditace či modlitby pro rychlejší (a možná vůbec obecně další možný) postup. To jsem ale psal a můj pohled podrobně vysvětloval ve starších příspěvcích.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Filio
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 14.2. 2007
Příspěvky: 468

PříspěvekZaslal: čt únor 25, 2010 9:38 pm    Předmět: Citovat

Skvělé příspěvky, jen bych rád podotkl, že některé techniky vyžadují vyšší stupeň zasvěcení či znalostí a umu, nevím jak je na tom Beppe, ale sám za sebe doporučuji nechat vysvětlení vyšších stupňů jeho učiteli. Není nic horšího než jak já říkám metoda TOP DOWN (rychlý růst, nabytí informací, avšak rychlá ztráta všeho, co jsme rychle získali Smile ), lepší je hezky pomalounku, piánko, jet podle sebe a užít si toho, jak se věci řeší samy od sebe.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Beppe
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 12.8. 2009
Příspěvky: 860

PříspěvekZaslal: čt únor 25, 2010 10:08 pm    Předmět: Citovat

Filio: Žádný rychlý růst mi nehrozí, spíš mi připadá že je to až moc pianko Razz Mám pocit, že svým tempem dosáhnu nějákého výraznějšího pokroku možná až za pár desítek let nebo pár dalších životů Rolling Eyes

Psychedelic: Z vnějšího pohledu to nevypadá, že bys něják duchovně upadnul, možná se tomu míň věnuješ, ale rozhodně je Tvůj příspěvek hodně obohacující.

Díky všem za příspěvky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 3733

PříspěvekZaslal: čt únor 25, 2010 10:53 pm    Předmět: x Citovat

Psychedelic: budu upřimná: mám radost. Mě to, co píšeš připadá spíš jako návrat domů než duchovní pád. Je návrat od kvantity ke kvalitě špatně? Proč by měl?

šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
blankas
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 27.9. 2002
Příspěvky: 652

PříspěvekZaslal: pá únor 26, 2010 7:30 pm    Předmět: Citovat

Psychedelic napsal:
Jdu psát v učitém duchovním pádu. Duchovnu se nyní věnuji jen málo - bohužel.

Jak tě znám, tak bych tipla, že to tvé "málo" znamená tak 1-2hodiny denně misto někdejších 24 hodin denně Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Tazz
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 26.3. 2007
Příspěvky: 57

PříspěvekZaslal: út březen 02, 2010 11:21 am    Předmět: Citovat

Prosit o reiki veřejně opravdu není nutné. Stačí jen myšlenka. Ti nahoře ti to rádi odpustí Laughing Poděkovat se za energie je slušné, ale taky to není třeba deklarovat veřejně. A když to náhodou neuděláš vůbec, nepřiletí démon a neutrhne ti hlavu. Bytosti světla jsou soucitné a chápou zmatenost naší mysli. Problém je, že máme schopnost vytvářet rituály a začneme si myslet, že bez nich to vlastně nepůjde. Hloupost! Jde to i bez nich. A mnohem lépe. Zahoďte zbytečně zatěžující rituály a ponechte jen to, co je esencí – samotnou podstatou práce. Už není středověk.

Pro jakoukoli práci s energiemi platí, a někdo si to neuvědomuje, že musí být vědomě přítomná. To znamená být jí skutečně neustále přítomen. Pak se rozšiřuje naše vědomí a zesiluje se tok energie a informací. Když budeme myšlenkami pořád někde jinde, tak energie sice proudí, ale je to na prd Twisted Evil Nic z toho nebude. Jediný prospěšný rituál je zklidnění mysli, abychom se na práci s energií byli schopni soustředit. Abychom si ji uvědomili. Je nám k dispozici při první myšlence a není třeba u toho klečet a vzpínat ruce a drmolit mantry mít jazyk na patře a pentagram na krku. Není třeba říct ani slovo.

Zázraky, které při léčení nebo různých praktikách (levitace, zastavení srdeční činnosti, změna počasí, mizení...) ukazují hinduističtí nebo buddhističtí jogíni, jsou založeny na hluboké jednobodové koncentraci. Pak jsou díky síle energie schopni měnit jevy hmotného světa.

To je pak skutečná magie.

Mirek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Reiki 1. stupeň Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.20 sekund