Fórum - Zobrazit téma - Svět beze slov - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· akce
· Akce_Reiki
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

     Návštěvnost

Statistiky pro Reikiwebík


Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Svět beze slov
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Svět beze slov
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Duchovno všeobecně
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Beppe
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 12.8. 2009
Příspěvky: 860

PříspěvekZaslal: pá prosinec 04, 2009 12:03 am    Předmět: Citovat

samanka: Je to mladší ze dvou synů (3 roky), staršímu je 5,5 roku a ten naopak mluví výborně a hodně. Mladší sice taky hodně "mluví", ale nedaří se mu tvořit slova nebo jenom velmi omezeně. Vypadá to že by mluvit chtěl, pokouší se o to, ale moc mu to nejde. Je tam prostě nějáká zábrana, nějáká dysfunkce. Je ale fakt, že ta lenost taky může částečně hrát roli, protože on se dorozumí docela dobře i beze slov, za pomoci různých zvuků, posunků a těch pár slov co umí. My mu většinou rozumíme, jeho bratříček taky a nyní chodí cca dva měsíce do školky (díky ochotným učitelkám to jde) a taky si tam vystačí. Takže motivace překonat se není tak velká, ale ta školka začíná být docela dobrý motor, protože se kvůli holčičkám Razz docela snaží vylepšovat nejen mluvení ale i ostatní dovednosti. Taky jsme rádi, že ho děti ve třídě přijaly i přes tenhle hendikep (měli jsme docela strach, aby mu neubližovaly) a naopak je to takový třídní mazlíček.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Narya
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.4. 2002
Příspěvky: 1286

PříspěvekZaslal: pá prosinec 04, 2009 1:43 pm    Předmět: Citovat

Tak to vypadá nadejně. 1. Je malý. 2. Dobře rozumí (receptivní verze dysfázie je horší varianta). 3. Má podporující prostředí v rodině 4. Potáhnou ho děti ze školky.
Potkala jsem pár starších kluků s tímhle problémem, ale při citlivém a trpělivém přístupu, ukázali co v nich je. Jen tak dobře neovládali vyjadřování ve slovech.

Je super, že vy jeho signálům rozumíte, ale zkuste taky občas zatlačit, aby se učil používat slova. Místo ukázání ho povzbudit ať řekne jak se jmenuje co chce a dát mu ten čas, a neustoupit při prvním náznaku kňourání nebo nespokojenosti. Taky ho to trochu potáhne dál. Celé to klidně může být jen o tom, že prostě začíná mluvit později a nemusí jít o závažnější potíž.
Doufám, že jste v péči kvalitního kolegy nebo i logopeda a během pár let nebo i mnohem rychleji se to celé srovná. Moje sestra taky začínala docela výrazněji později než já a i když asi zvláště táta (zvlášť co se týkalo školy) podlehl onomu iluzornímu dojmu, že když já takhle, tak ona musí taky takhle, ale myslím, že nakonec jsme obě ukecané až moc:)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Beppe
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 12.8. 2009
Příspěvky: 860

PříspěvekZaslal: pá prosinec 04, 2009 2:18 pm    Předmět: Citovat

Díky všem za názory, rady i povzbuzení. Omlouvám se, že jsem debatu přesměroval jinam a i když se vlastně taky jedná o svět beze slov, tak je to přeci jen úplně jiné téma než na začátku.

Jinak syn dochází na logopedii, u psycholožky také byl, sluch mu vyšetřili (vše v pořádku), takže v tomto směru jsme snad nic nezanedbali. Na logopedii ho paní doktorka chválí, že dělá pokroky, tak to snad půjde k lepšímu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Duchovno všeobecně Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Strana 7 z 7

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.12 sekund