Fórum - Zobrazit téma - Tantra a podobné aktivity - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· akce
· Akce_Reiki
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

     Návštěvnost

Statistiky pro Reikiwebík


Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Tantra a podobné aktivity
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Tantra a podobné aktivity

 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Duchovno všeobecně
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 3733

PříspěvekZaslal: čt listopad 05, 2009 11:42 am    Předmět: Tantra a podobné aktivity Citovat

Reaguji na téma emoční šok z týdenní tantrické akce pro nepřipraveného jedince.

Hlavní varování je nejezdit na soukromé akce lidí, kteří nemají žádné oficiální zavedené aktivity, protože se často za tím skrývají opravdu neuvěřitelně katastrofičtí jedinci. U ostatních číst stránky, ptát se účastníků i těch, kdo to vedou!!! I víkend pro připraveného může být
opravdu síla!

Ale vůbec na všech aktivitách týkajících se tantry, masáží a jiných aktivit, se můžete setkat s velmi, velmi tenkou hranicí, co je ještě etické, normální a součástí nějakého rituálu či postupu a co už je nadstandard.
Jestli šáhnutí tudle a tamhle je v postupu nebo už je to ošahávání, ohřívání si polívčičky toho, kdo vede, jeho komplexů nebo ega. Po pravdě řečeno to může velmi rychle přejít do manipulace, zneužití nebo až znásilnění.

Řeknete si: nemusím souhlasit. Ano nemusíte. Jenže pokud je v tom schválně zamontován alkohol (nemyslím sklenice vína u některých tantrických rituálů) nebo jste ve změněném stavu vědomí a manipulátor umí dobře pracovat se sexuální energií, máte zaděláno na problémy na dlouho. Znám to jak z vlastní zkušenosti (hodně čerstvé), tak dalších žen. Víte muži tohle berou víc s nadhledem. My ženy když někomu dáme důvěru, tak jsme velmi otevřené, křehké a zranitelné.

Tahle zranění můžou mít různou podobu zneužití. Ale zanechávají velké jizvy. Slyšela jsem dokonce takové hloupé názory opravdu hloupých mužských, že když žena jede např. na tantru, tak tím se vlastně dává
k dispozici přítomným mužům. Blbost. Naštěstí na všech serioznějších akcích je možnost stopky, když něco nechci dělat nebo nechci dělat s někým, tak to můžu říct.
Když už se nějaký rituál nebo technika rozjede, tak se těžko couvá. Často tam může být i psychický tlak: přece to nic není, přece by ses nestyděl,
atd. Velmi užitečné jsou v tomto směru rituály s tématem zadávání hranic nebo umění si říct druhé straně co chci a co už nesmí.

Může se zdát, že tohle se může dít jen na tantrických kurzech, ale zažila jsem poněkud zvláštní chování i u masáží. I když už jsem tam nešla, tak určitá pachuť stejně zůstala.

Nevím, jestli pokušení i u profesionálů je tak lákavé, ale podle mého to tam, bez souhlasu klientky nepatří. Tedy souhlasu PŘED masáží, kdy je ještě ve stavu rozumného uvažování a může se v klidu vyjádřit. Protože pokud se dokážete dobře uvolnit, můžou jít masáže u člověka, který pracuje s energií, do zvláštních hloubek.

šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
kamo
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 29.6. 2005
Příspěvky: 901

PříspěvekZaslal: čt listopad 05, 2009 11:59 am    Předmět: Citovat

Otázka naprostého laika v oboru tantra:
K čemu to vlastně je? Jde pravdou, že prapůvodní účel je snaha o maximální souznění a sdílení duše, které dopomůže k hlubšímu poznání sebe sama?

Doplňuji: samozřejmě že jsem googlil, ale věřte propagačním letákům Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Narya
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.4. 2002
Příspěvky: 1286

PříspěvekZaslal: čt listopad 05, 2009 12:25 pm    Předmět: Citovat

Víceméně magické praktiky (rituály, shromažďování energie) původem z Indie, velké soustředění na kundalini, sexuální energii a podobně je naše zápaďácké zaujetíSmile Celkově je tantra mnohem širší učení. V tibetu jsou tantrické techniky velmi běžné. Dalajlama říká, že je to jeden druh cesty a neměl by být oddělen od hlavního učení - tj. u nich buddhismu a pro naše pojetí práce s etikou, sebekázní, duchovním poznáním a pokorou.

M.

Ps: když na tantraakce tak jedině s partnerem... jeden nikdy neví. Když probudím něco co neumím ovládat. Viz co tu je ten příběh o "Reiki učiteli v rouše Adamově". Přijde mi to takové vzrušující hraní si s ohněm, možná by mě někdo opravil, ale stojím za názorem "nejdřív se nauč znát a ovládat sebe, pak si hraj s čarováním".
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
kamo
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 29.6. 2005
Příspěvky: 901

PříspěvekZaslal: čt listopad 05, 2009 12:39 pm    Předmět: Citovat

A nemůže to nějak souviset s tím, že si kdysi mniši/budhisti/a další - údajně odtržení od běžných pozemských radovánek, i těch sexuálních - prostě vymysleli a "zlegalizovali" něco, co jim aspoň trochu regulovalo stresy z potlačovaných pudů? A tak vznikla tantra?

Nějak se mi totiž nechce až tak všechno házet na tu naši prohnilou západní civilizaci. Naopak v mnoha připadech jsou poturčenci horší turka, chci tím říct, že se zde někdy úzkostlivě dodržuje něco, nad čím se už v třeba v zemích vzniku skoro mává rukou.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Narya
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.4. 2002
Příspěvky: 1286

PříspěvekZaslal: čt listopad 05, 2009 12:50 pm    Předmět: Citovat

Tantrické učení je starší bež buddhismus, v Tibetu to spojili mnohem později.

Ci vím, tak sahá do hluboké indické minulosti a říká se, že je to potomek toho původmího, co tam lidé dělali, ještě před tím než přišli Arjové (dnešní indové) se svým brahmanismem a systémem kast. Tantra je hodně spojena s boštstvem Šivou:

http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0iva

Jinak určitě, je to učení, přijde mi že v něčem podobné i taoismu, o využívání životní sexuální energie, tak mi dává smysl, že mniši mohli prostě tuto energii využívat jinak než jen k trávení volného času se ženami.

M.
Ps: samozřejmě všecko závisí na době, kdy to vzniká, takže se nám učení postupně proměňují.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
toora
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 9.7. 2005
Příspěvky: 3774

PříspěvekZaslal: čt listopad 05, 2009 4:04 pm    Předmět: Citovat

Myslím Šamanko,
že je dobře, kdy se o tomhle mluví.

Díky podobným praktikám, jaké popisuješ, se rozšířilo tohle nepravdivé povědomí o tantře.
Je to tak se vším, co má nějakou hodnotu, a dostane se to do rukou nepovolaným.

Podstata tohoto umění spočívá v poznávání, pozorování, této základní životní energie v našem těle, jejím ovládnutí, tj. ve vládě ducha nad tělem. Patří do rukou zkušeného učitele, který především sám dlouhá léta praktikuje.

To, co se z tantry dělá na některých, takto nazvaných, seminářích, mi trochu připomíná dospělácké hraní si na doktora, s jediným účelem. Embarassed Nic pro tomu, ale tantru bych z toho vynechala, ta za to nemůže.
Na druhou stranu, když někdo podobné semináře vyhledává z pouhé zvědavosti a nezkrotné touhy po zážitcích Cool Shocked , tak si tam zřejmě svoje najde, resp. dobře mu tak. Very Happy


Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 3733

PříspěvekZaslal: čt listopad 05, 2009 11:38 pm    Předmět: x Citovat

kamo: jsou různé školy, ale velmi zjednodušeně - je to cesta jak přijít
k osvícení příjemnější cestou než je posed v lotosovém sedu v klášteře.
Postup bych rozdělila do třech stupňů:
1. rozvíjení sexuální energie s partnerem a pomocí partnera, je zapojeno tělo, příjemné aktivity a ti vytrvalejší se naučí její sílu transformovat třeba do sebeuzdravování, vesmírného orgasmu, spojení s Bohem či co vím vším. Tady končí běžní tantrici.
2. Sexuální energie se vyvolává nejdříve přes tělo, např dech apod bez partnera, jen vlastním cvičením. Tady začínají jóginy a asketičtí mniši.
3. Tam už by to mělo fičet směrem k rozvoji duchovní stránky člověka
a už to nemá se sexem nic společného, protože k tomu žádnou další osobu nepotřebují. Někoho takového jsem v našic končinách ještě neviděla.

šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
akjam
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 28.12. 2008
Příspěvky: 28

PříspěvekZaslal: pá listopad 06, 2009 4:56 pm    Předmět: Citovat

Šamanko, jsem ráda, že jsi o tomto začala psát. Měla jsem kdysi na seminářích zkušenost právě s tantrou aniž bych věděla, co to obnáší a docela to se mnou házelo, hlavně když se mi začala zvedat kundalini a já v té době ani nevěděla, co to je.
Byla jsem prostě hodně otevřená a nečekala žádné nebezpečí, plně jsem danému člověku důvěřovala. Dnes jsem už opatrnější a vybírám si, kam jít.
Majka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Martinamasaze
Nováček
Nováček


Registrace: 21.3. 2015
Příspěvky: 1

PříspěvekZaslal: so březen 21, 2015 10:08 pm    Předmět: Tantrické masáže Citovat

Já osobně se domnívám, že úspěch co se týče energetického prozření je dán masérem i masírovaným. V případě že nedojde k určitému střetu splynutí, nejde dosáhnout tantrického prožitku.

Osobně se s tímto setkávám poměrně často, jsem masérka v masážním salónu http://www.tantravip.cz/ a setkávám se s tím, že řada klientů jde pro erotický prožitek, málokdo v tom hledá duchovno. Avšak je to paradox komerční mantry, masérky kolikrát chtějí předat duchovnější službu, jelikož tantra je u nich filozofickým smyšlením, jenže člověk platící za tyto služby primárně hledá krátkodobé uspokojení.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Roso
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 17.9. 2007
Příspěvky: 758

PříspěvekZaslal: ne březen 22, 2015 5:43 pm    Předmět: Citovat

Řekl bych, že tantra tak jak je vnímána a provozována v našem prostředí se velmi blíží nebo splývá s prostitucí. Alespoň z mého pohledu. Je to jen zneužití a využitití sexuální energie ve jménu duchovna pro vlastní tělesné a rádoby duchovní uspokojení. Lidi lžou sami sobě o důvodech proč toto podstupují. Tantrické maséry a masérky bych přirovnal k chrámovým prostitkám. Nejspíš nemají ponětí co se na vyšší energetické úrovni děje a jakým způsobem to "ovlivňuje" jejich životy a životy jejich klientů.

Pro mně pravá tantra může probíhat jen mezi dvěma partnerama, kteří jsou si vzájemně oddáni. Vše ostatní je z mého pohledu prostituce. Byť z nevědomosti ale je. Neříkám, že to odsuzuji, jen nazývám věci pravým jménem.

RoSo
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zbultran
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 21.9. 2004
Příspěvky: 2051

PříspěvekZaslal: po březen 23, 2015 9:23 am    Předmět: Tantra - rozhovor Citovat

V ceníku:

minikurz duchovního růstu - hodinové setkání 1500 Kč

Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Duchovno všeobecně Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.18 sekund