Fórum - Zobrazit téma - životní poslání, aneb co bylo po srazu - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· akce
· Akce_Reiki
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

     Návštěvnost

Statistiky pro Reikiwebík


Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - životní poslání, aneb co bylo po srazu
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

životní poslání, aneb co bylo po srazu

 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Pelmel
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Daerwok
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 25.11. 2008
Příspěvky: 111

PříspěvekZaslal: ne červen 08, 2014 6:40 pm    Předmět: životní poslání, aneb co bylo po srazu Citovat

Zdravím vás všechny Wink

Ještě jednou bych vám všem rád poděkoval za úspěšný sraz, byl opravdu skvělý a pochytil jsem při něm mnoho zajímavých názorů a myšlenek, řadu z nich také implementuji do svého života. Často přemýšlím o různých situacích, co byly a jsou a dělám si pořádek v názorech a celkem mi to jde

Přesto však si potřebuji ještě odpovědět na několik otázek, abych měl tu svoji "skládačku" myšlenek a názorů kompletní, v podstatě, abych dotáhl do konce tuto část své životní etapy.

Předpokládám, že na to sám přijdu po některých vašich příspěvcích, nebo spíš po jejich následné analýze, uvítám proto všechny názory Wink

Tento svět, stejně jako celý vesmír, se řídí jistými zákonitostmi, a především na ně se moje dotazy zaměřují, respektive s nimi souvisí.

1. Jak přijdu na to, jaké je moje životní poslání?
2. Co když se mi nebude líbit? Dá se změnit?
3. Každý člověk může dosáhnout téměř čehokoliv, když chce. Kde jsou limity a jak poznám, že se k nim blížím?
4. A jak s tím vším souvisí karma? Když něco nechci prožít (a nebo naopak chci, ale není mi to dopřáno), můžu to ovlivnit?

Stejně jako na tom srazu i tady mi jde především o to hledání sama sebe, abych měl další myšlenky a názory, které si porovnám s vlastním přesvědčením a ještě více pokročím v tom úklidu ve své hlavě

Díky za vaše názory a trpělivost Smile

S láskou
Petr Razz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Zbultran
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 21.9. 2004
Příspěvky: 2051

PříspěvekZaslal: po červen 09, 2014 9:07 am    Předmět: Re: životní poslání, aneb co bylo po srazu Citovat

Ahoj Daerwoku,

pokusím se odpovědět na otázky přestože jsem na setnání nebyl.

Daerwok napsal:

1. Jak přijdu na to, jaké je moje životní poslání?


Odpověď na tuto otázku nechám na jiné. Nejsem si jist, zda něco takového jako je životní poslání pro každého jiné, individuální, existuje. I když to Paul Coelho ve svém Alchymistovi moc hezky popsal. On tedy píše o žití svého osobního příběhu, ale myslím si, že to je totéž.

Existují i obecnější úkoly jako je třeba žít dobrý život, život dle dharmy, který se neprotiví Božím záměrům; nebo třeba být služebníkem božím, což vnímám osobně jako totéž, co dobrý život.

Daerwok napsal:

2. Co když se mi nebude líbit? Dá se změnit?


Kdyby bylo nějaké tvé životní poslání, tak se ti líbit bude Smile.

Daerwok napsal:

3. Každý člověk může dosáhnout téměř čehokoliv, když chce. Kde jsou limity a jak poznám, že se k nim blížím?


Musíš to zkusit. Musíš se snažit a vyvinout píli a maximální úsilí. Je takové přísloví: "Přičiň se a Bůh se postará" a druhé: "Vše záleží na Bohu a bez Jeho vůle se ani stéblo trávy nepohne". Takže když se budeš snažit, možná to dopadne podle tvého snažení. Což je lepší než to nezkusit a čekat na nějaký zásah shůry. No a když to nedopadne a ty ses při tom maximálně činil, nemělo to tak prostě být a třeba po nějaké době zjistíš, že to tak pro tebe bylo i lepší.

Daerwok napsal:

4. A jak s tím vším souvisí karma? Když něco nechci prožít (a nebo naopak chci, ale není mi to dopřáno), můžu to ovlivnit?


Karma nezávisí na tom, co chceš a co ne. Ta prostě přijde. Na vic je v tom často taková trošku "poťouchlost", jak psala na jiném vlákně Šamanka, že třeba si v 6 letech přeješ strašně moc pejska a dostaneš ho až ve 30. Činostem Boha na této zemi se říká "boží zábavy" a tím se to tak trochu vysvětluje, On se tím baví. Třeba moje dcera je děsná bordelářka a nenávidí uklízení a teď v práci má kamarádku s kterou sdílí pracoviště a která je ještě větší bordelářka až to mojí dceři vadí. Tak mi to přijde docela veselé ponaučení, tedy až na to přijde, že to je ponaučení .... Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
usvit
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 10.12. 2013
Příspěvky: 201

PříspěvekZaslal: čt červen 12, 2014 1:50 am    Předmět: Citovat

1. Jak přijdu na to, jaké je moje životní poslání?
2. Co když se mi nebude líbit? Dá se změnit?
3. Každý člověk může dosáhnout téměř čehokoliv, když chce. Kde jsou limity a jak poznám, že se k nim blížím?
4. A jak s tím vším souvisí karma? Když něco nechci prožít (a nebo naopak chci, ale není mi to dopřáno), můžu to ovlivnit?

Jedině tak, že si vzpomeneš na minulé životy. Na ten poslední, to je co jsi si sám vybral, že se naučíš (jdeš nahoru a sám sebe hodnotíš, co jsi neudělal dobře. Né buh, ale my sami jsme soudci sama sebe) a to je to gró co zažíváš. Pak tam ale přidej i nezrušitelný sliby, které jsi kdy dal (někomu, bohu sobě) a učení rodu a svého lidu(národa). Ale je to jen mustr, ty sám ho můžeš přepsat. Nezměníš, pouze ho můžeš přeskočit (psal o tom e. tomáš s těmi stromy v lese a má zkušenost je taková, že jsem si vzpomněl a přeskočil stovky budoucích životů tím, že jsem se něco naučil a zpracoval). Nebo si taky mužeš přidat tím, že se to nenaučíš nepřijmeš to, a ještě si přitížíš. Víš, mužeš ho hledat celý život abys na konci zjistil, že jsi se pachtil za něčím a život ti mezi tím protekl mezi prsty. Vždy až něco pochopíš ti dojde, nebo si vzpomeneš a dojde ti, že to bylo co jsi měl pochopit, ale až potom. Jinak by to bylo moc jednoduché.
To si piš, že se ti to nebude líbit. Někdy i tak moc, že to zažíváš mnoho životu, než to přijmeš, než to dokážeš přijmout. Ale proto jsi se sem na zem narodil. Nikdo tě nenutil. Ber to tak, že mazáním medu kolem huby se nikdo ještě nic nenaučil. Možná jen to, že med lepí. Koukni se na to tak, že vše co tě potkalo a potká je vlastně tvoje přání. Proti tvé vuli nic nedostaneš, tak za to poděkuj. Prostě někdo ti splnil tvé přání a nakopal ti zadek. A nebo tě učí lásce a ty mu ji vracíš. Ale i to se musíš naučit, milovat a vracet. Dá se změnit? Ale samozřejmně, já třeba spálil stovky životu, pokaždé když něco zpracuji už nemusím dostávat. Je to jako z nemocí. Nejdříve mne nutí, abych si odpočal, ale já si vezmu prášek a šup do práce. Tak dostanu horečku,tak vezmu 2 práška a šup..tak dostanu zápal plic a jsem měsíc v nemocnici. Odpočinu si, tělo se zregeneruje a já pak zase rok nemusím marodit a nebo vůbec, když jsem se v nemocnici naučil poslouchat signály svého těla. Ale nelze se vyvléknout ze svého předsevzetí, tvoje přání před narozením máš uložené v podvědomí a jdeš si za ním. Je to tvoje přání, tak ho pokorně přijmi. Vadí ti něco, něco tě znervoznuje, tak to změn, nemužeš ostaní, ale sebe. Tak se nauč to zpracovat tak, že ti to přestane vadit, pochopíš, že… a tím to zmizelo, už není nic, co by tě znervoznovalo…Je to jako ve škole. Nemužeš přestat chodit do školy, ale mužeš si ten předmět oblíbit tím, že se mu budeš věnovat a najednou, čím víc o tom předmětu víš, tím více tě zajímá až ho začneš milovat, nebo si najdeš soukromou školu, nebo soukromou učitelku, ale ty vždy zustaneš žákem.

Kvantová fyzika dokázala, že i nejmenší částečka, elektron, plní přání vědcu, jejich očekávání. Sami říkají, že když uvěříš, mužeš chodit po vodě. Ale tvá víra musí být 100%. Tak že vše co si dokážeš představit, je reálné a mužeš dokázat. Neboli, pro co se sám uzavřeš, nebo stanovíš hranici, je tvoje omezení a tvá mez. Já vím, řekneš si, ale muzikant ze mne nebude. Ale přitom víš, že talent je jen 5 % a zbytek je dřina, opakování hraní na nástroji. Nemáš vlohy, tak budeš jen z 95% tak dobrý jako virtuoz, ale to je málo. I v orchestru hrajou jen tací, co to dokázali na 60% i méně procent. Budeš mezi nimi vynikat. Tak kde máš limit. A jak poznáš, že v tomto životě to dál nejde, že jsi na hranici svých možností, ano, když se ptáš, tak říkám ano, jinak už jsem ti psal, že jsem spálil stovky budoucích životu, tek existuje vůbec něco co nedokážem? Jen naše malá fantazie je omezení a neduvěra v sebe sama.
Co je karma. Karma je označení cesty. Ale cestu dělá poutník tím, že po ní jde. Nikdo mu neurčuje, kam má jít a kam který den dojít. I slepec muže dojít dál, než vidoucí ale lenoch. Už jsem to tu zminoval, že jen já sám sebe hodnotím. Ve všech vzpomínkách, kdy jsem umřel a šel nahoru za světlem, mne doprovázeli a i od boha jsem pouze cítil lásku.nebylo tam hodnocení, posuzování či odsouzení a to i v případě, kdy jsem se zabil sám. Jen před tím už za mnou přišli, aby mi pomohli to ukončit ( i nemoc je sebevražda jen jiným zpusobem) a pak mne s láskou doprovázeli do světla. A já sám jsem si třeba příklad řekl, že jsem nezvládnul starost o děti a šup, příští život jsem krásná mladá dívka a mám strého zámožného manžela, ale nemohu mít děti. Ani fura milencu mi nepomuže je mít. Kdo mi to určil, buh, osud a nebo já sám. Nebo moje přítelkyně, už tehdy jsme věděli, že existují další životy, bohužel církev na hranicích nám tyto vědomosti vzala, a moje přítelkyně mi slíbila, když umírala, že si mne najde. I kdyb to mělo trvat několik životu, a našla si mne ted. Někdo by řekl, že jsme se potkali zázrakem, jak vidíš, jen jsme to chtěli. Hodně mých životu jsem si sám určil co chci. Nikdo mi to nenařídil. Spíše naopak. Dal jsem slib chudoby bohu, ale on to po mne nepožadoval, bylo to mé přání se mu zvaděčit a kolik životu ten slib dodržuji. Nebo kolikrát jsem ho proklel, provokoval, nenáviděl…měl bych se za to péci na ohmi pekelném, a vidíš, všechny mé vzpomínky a současném životě naše shledání jsou plná lásky, euforie, blaženosti. On sám mi řekl, že jen stál vedle mne a čekla, až ho přijmu. Mohl mi..vyčítat, trestat, vyhrožovat…muj buh je milující otec, všeobjímající láskou..Rodič své díte miluje at udělá cokoliv. Cožpak se dá láska rodiče vyrvat ze srdce. Tak tohle je muj pohled na karmu. Víš, psal jsem to tu jinde, i ten duch německýho vojáka ,když jsem mu řekl, aby se pomodlil, nechtěl. Nedovolil si modlit se k někomu tak čistému jako je buh. To jsem cítil z něj, i to, že sám sebe obvinuje, už ví, že to vraždění nevinných žen a dětí nebylo tak košér. Ale dokáži být přesvědčivý a on mi uvěřil. A v okamžiku jeho modlidby se to stalo. Ucítil ho a uvědomil si, že tam byl pro něj celou dobu a nikdy ho nepřestal milovat a odešl do světla. I on dává za pravdu mým osobním zkušenostem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zbultran
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 21.9. 2004
Příspěvky: 2051

PříspěvekZaslal: čt červen 12, 2014 8:12 am    Předmět: Citovat

usvit napsal:

Kvantová fyzika dokázala, že i nejmenší částečka, elektron, plní přání vědcu, jejich očekávání. Sami říkají, že když uvěříš, mužeš chodit po vodě. Ale tvá víra musí být 100%. Tak že vše co si dokážeš představit, je reálné a mužeš dokázat.


Prosímtě šamane, jak jsi k těmto tvrzením přišel?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
sunnyi
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 15.12. 2004
Příspěvky: 1031

PříspěvekZaslal: čt červen 12, 2014 11:25 am    Předmět: Citovat

usvit napsal:
Jedině tak, že si vzpomeneš na minulé životy. Na ten poslední, to je co jsi si sám vybral, že se naučíš...


To může sice hodně pomoci, ale jinak úplně stačí, když se naučíš naslouchat svému srdci. To je naprosto spolehlivý kompas na cestě životem.

Mirek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
usvit
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 10.12. 2013
Příspěvky: 201

PříspěvekZaslal: čt červen 12, 2014 11:24 pm    Předmět: Citovat

Vědci dělali pokus, kdy přez otvor v jedné desce vystřelovali elektrony a na další desce, kde se měřil jejich dopad to vytvářelo obaraz toho otvoru. pak totéž udělali se dvěma otvory a najednou se elektrony začali chovat jako vlny na vodě. Když si představíš, že jedna vlna narazí na překážku se dvěma otvory tak těmi otvory projdou dvě malé vlnky, ale za otvoram do sebe naráží a na měřenou desku dopadají jako mnoho vlnek, tzv, vlnění. A to dělali i elektrony, přesto že to mělo vytvářet obraz těch otvoru. Jako když otevřeš dveře do tmavé místnosti a ony na protější stěne utvoří světelný obraz otvoru dveří. Jenže elektrony se chovali jinak, docházelo k vlnění. domnívali se, že na sebe naráží a proto vyslali jeden elektron. Jenže on vytvářel zase vlnění, dokázali, že prošel oběma otvory jakoby naráz. nazvali tento jev, že elektron je rozplzlý v psotoru a čase. nachází se nebo nenachází v určitý čas na několika místech současně. Ale oni chtěli změřit, zda projde některou dírou přece jen dříve a najednou procházel jen jednou nebo druhou dírou a dopadal spořádaně na protější stěnu. pokusy dokázali, že když vyslali přání, očekávali, že budou měřit jeho dráhu, tak on to věděl a dal jim možnost měřit, neboli i on je napojen na vyšší inteligenci a jedná podle našeho přání. Co očekáváš tak ti dá. Uvědom si, že atom je z 99,9% volný prostor, a jen malý zbytek je z elektronu, protonu...A jestli nám se zdá, že zed je pevná, oni nám to dají a my těch 99,9% vnímáme jako pevné, protože elektrony nám se ukáží rozplzle v čase a prostoru. Jakmile ale vyšlu své přání(bez pochybností, upřímně a skutečně, tak oni my to dají a já projdu těmi 99,9% prostoru a ten nepatrný zbytek mi prostě uhne z cesty dočasně se rozplzne a zmizí. Vědci už dokázali, že existují spárované, propojené elektrony a když jeden dáš třeba i na konec vesmíru a na první budeš pusobit něčím, dáš mu informaci tak ve stejném okamžiku tuto informaci má i ten druhý bez ohledu na vzdálenost. zatím to dělají na ostrovech vzdálených jen pár kilometru, ale funguje to. Proto tvrdí, že když vyšlelš přání, tak elektrony vody ti to dají a ty projdeš po vodě. Je toho mnoho, mají na to i rovnice a definice, třeba jako, že naše realita je jako film v kině, taky se ti zdá, že ty postavy se pohybují, mluví, ...ale víš, že je to jen sled filmových záběru, okének. A právě stejně i my vidíme realitu a každou vteřinu si svým očekáváním vybírám, vytvářím další a další okénko, a mně se zdá, že se svět pohybuje. Ale je to tak, nebo to tak jen vnímám. Mudrcové už dávno tvrdili, že my si vytváříme realitu, vybíráme si, co chceme zažít a co chceme prožít. nezní ti to nějak povědomně....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Daerwok
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 25.11. 2008
Příspěvky: 111

PříspěvekZaslal: čt červen 12, 2014 11:53 pm    Předmět: Citovat

páni, toho jsem se teď dozvěděl Smile , nějak to nestíhám zpracovat Laughing

ale vážně, za všechno, co jste mi sem napsali, vám upřímně děkuji. Jsou to další potvrzení, že všechno jde, když se chce. Teď už to jen musím začít převádět do praxe a hlavně zbavit se toho, co mi podvědomě blokuje cestu dopředu, jako třeba strach z neúspěchu, atd..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Zbultran
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 21.9. 2004
Příspěvky: 2051

PříspěvekZaslal: pá červen 13, 2014 8:28 am    Předmět: Citovat

usvit napsal:
pokusy dokázali, že když vyslali přání, očekávali, že budou měřit jeho dráhu, tak on to věděl a dal jim možnost měřit, neboli i on je napojen na vyšší inteligenci a jedná podle našeho přání.


To co popisuješ je Einsteinova dualita částic a vlnění popsaná v roce 1905:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Dualita_%C4%8D%C3%A1stice_a_vln%C4%9Bn%C3%AD

A také Yongův experiment z roku 1801:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Dvoj%C5%A1t%C4%9Brbinov%C3%BD_experiment

Ale nikde tu není ta interpretace,že by byl elektron řízen přáním těch vědců. Mám pocit, že to si k tomu někdo přidal.

Moc mě kdysi uchvátila kniha Fritjofa Capry: Tao fyziky a sám věřím tomu, že hmota je až druhotná, že je jí možné ovládnout myšlenkou, ale že by to bylo vědecky dokázáno, to zatím není. A to na to měli vědci od doby popsaných experimentů více než 100 let.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Zbultran
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 21.9. 2004
Příspěvky: 2051

PříspěvekZaslal: pá červen 13, 2014 8:36 am    Předmět: Citovat

Daerwok napsal:
a hlavně zbavit se toho, co mi podvědomě blokuje cestu dopředu, jako třeba strach z neúspěchu, atd..


Neboj se neúspěchu, když se něco nepodaří, je to také úspěch. Dozvíš se, že tudy cesta nevede. Kdyby lidé před námi neprošli mnoho cest, které nevedou nikam, my bychom to nevěděli a museli bychom po nich znovu kráčet.

A nebo když toužíš po klidu a bezpečí je tu citát:

neznámý napsal:
Kdo nic nedělá, nic nezkazí.
Kdo nic nezkazí, je povýšen.
Kdo je povýšen, nic nedělá ....


Je to tvoje rozhodnutí Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
usvit
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 10.12. 2013
Příspěvky: 201

PříspěvekZaslal: pá červen 13, 2014 9:31 am    Předmět: Citovat

Mirku a tady se setkáváme. Já se nikdy nesnažím na něco si vzpomenout. nechávám se řídit srdcem, dělám co cítím , že mám udělat a třeba za dva roky v těch nejnemožnějších situacích mi duše najednou spjí události těch dvou let a řekne ,protože že...a znám další kousek svých minulých životu. Není zde záměr, není zde přání...jen muj dobrý pocit,intuice jak to nazývám.
einstain více méně nesouhlasil s kvantovými fyziky a oni v některých případech dokázali, že se mýlil. Nejsem natolik odborník, spíše vědecko populární badatel, neznám přesné jejich rovnice, ale třeba to, jak einstain popisoval, přímo napadal skutečnost, že dva subjekty na seb propojené mají současně informace o sobě at jsou kdekoliv, on tvrdil, že je to stejné, jako když vezmu jednu rukavici a pošlu ji na severní pol. vezmu pak druhou a když vidím, že je levá, vím, že na polu je pravá. teprve snad v roce 1947 někdo dokázal pomocí výpočtu, rovnice , že se mýlil. Jenže já nesjsem genius jako on abych polemizoval, ale aspon mne to dává smysl.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
usvit
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 10.12. 2013
Příspěvky: 201

PříspěvekZaslal: po červen 23, 2014 9:09 am    Předmět: Citovat

tady je jeden z mnoha pořadu, kde mluví o těch elektronech,pěknou zábavu.

https://www.youtube.com/watch?v=nyXaQQZmnXo
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
usvit
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 10.12. 2013
Příspěvky: 201

PříspěvekZaslal: ne červen 29, 2014 1:27 pm    Předmět: Citovat

další z mnoha na yutube

https://www.youtube.com/watch?v=67Go5MQ5DHM
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Pelmel Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.12 sekund