Fórum - Zobrazit téma - Která energie Reiki je nejsilnější? - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· akce
· Akce_Reiki
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

     Návštěvnost

Statistiky pro Reikiwebík


Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Která energie Reiki je nejsilnější?
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Která energie Reiki je nejsilnější?
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Nové směry Reiki
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
martasek
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 14.9. 2009
Příspěvky: 31

PříspěvekZaslal: po říjen 12, 2009 4:56 pm    Předmět: Citovat

Každá energie musí vycházet ze srdce a z lásky,když jsou úmysli čisté a upřímné mohou mít i své příjemné důsledky,zřejmě se musíme naučit věřit sami sobě. Síla myšlenky má velkou moc souhlasím,kdo věří že něco dokáže určitě na to má.Energie ve tvých rukou bude taková jakou ji chceš v daný okamžik mít.Je to jen na tobě jakou cestou se dáš. Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Kyros
Lepší než nováček
Lepší než nováček


Registrace: 19.9. 2010
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: st červen 11, 2014 11:56 am    Předmět: Citovat

Reiki energia je iba jedna a sila,akou pôsobí na druhého,závisí jednoznačne od čistoty liečiteľa a stupňa jeho vedomia.
Ostatné je filozofická nádstavba
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
dominika
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.6. 2013
Příspěvky: 685

PříspěvekZaslal: so červen 14, 2014 10:21 am    Předmět: Citovat

Kyros napsal:
Reiki energia je iba jedna a sila,akou pôsobí na druhého,závisí jednoznačne od čistoty liečiteľa a stupňa jeho vedomia.
Ostatné je filozofická nádstavba
naprosto souhlasim Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Kyros
Lepší než nováček
Lepší než nováček


Registrace: 19.9. 2010
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: so červen 14, 2014 2:38 pm    Předmět: Citovat

Som rád,že si na správnej ceste dominika Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Psychedelic
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 11.6. 2005
Příspěvky: 745

PříspěvekZaslal: so červen 14, 2014 4:22 pm    Předmět: Citovat

Mně se moc líbí (a dokonale zapadá do mého filozofického pojetí růstu sebeuvědomění atd.) teze, že reiki je nějak závislá na naší úrovni vědomí. Moje zkušenosti tomu ovšem nenasvědčují a tím naprosto podkopávají moji vlastní filozofii.
Reiki je dle mých zkušeností jakási síla, která se na požádání manifestuje. Napadají mně nyní příklady, které jsem zde kdysi psal. Jsou období, kdy si reiki přestanu dávat a upadám. Jeden z takových dní, jsem byl u stolu s rodinou. Všichni jsou zasvěceni do reiki, nikdo se jí nevěnuje, někteří na zasvěcení i zapomněli a jiní dokonce popírají, že u nich může fungovat. Jeden z členů rodiny (dříve zasvěcen do kundalini reiki - nikdy dle mého nepoužil), který v té době více méně brojil proti duchovnímu růstu ryze z legrace natáhl ruku a řekl, dám Ti reiki. Nenatáhl ji na mě... Já tehdy snad týdny bez reiki, náhle pocítil jak se po kuchyni rozlilo jakési vyšší vědomí a doslova mě vytáhlo nahoru. Evidentně tedy pouhým záměrem, dokonce člověkem který v reiki sám nevěřil, ale byl do něj dříve zasvěcen, došlo k tomu, že reiki fungovalo, evidentně bylo výše než on sám a mě, který jen přihlížel žertu (možná na můj účet), vyšvihlo nahoru z pošmourného snění u čaje, kdy jsem již snad několik týdnů duchovně zahálel.
Jako další příklad mě napadá tentokrát užití u mě samého. Vím, že zde je možné argumentovat tím, že samotné obrácení vzhůru může být rychlou cestou do nebes, že i padlý anděl může rychle vzlétnout, že tohle je vlastně podstatou meditace (a zcela bez reiki), že samotné vzhlížení vzhůru způsobuje okamžitou revoluci a zmrtvýchvstání.
Sám jsem mnohokrát byl v troskách, zcela zahalen do mysli, opilej, zfetovanej a zničenej. Nicméně stačilo abych přiložil ruce a okamžitě začalo docházet k mimořádné revoluci v mém nitru. Pro mě tedy, evidentně je síla reiki něco, co není důsledkem naší výše, ale to co nás tahá nahoru. Kdyby tomu tak nebylo, možná by bylo i na místě si dát otázku, k čemu jaké zasvěcení. Možná je Usuiho reiki tak trošku něco jiného, než to co z nás tryská, když šíře našeho vědomí roste. Já vnímám Usuiho reiki jako něco, co se k nám sklání, aby nás vedlo vzhůru, nezávisle na tom, jak moc nízko jsme a stejně jako se sklání k nám, může se prostřednictvím nás (ať jsme nízko jak chceme) sklánět k druhým, když na něj položíme ruce (viz příklad mého člena rodiny, který po zasvěcení zažertoval, otevřel sféru reiki a mě tím povýšil - zde dokonce aniž by na mě ruce vztáhl).
Pamatuji si, jak jsem namol opilý - má úroveň vědomí nebyla nijak vysoká, dal reiki jednomu opilému bývalému narkomanovi, který konstatoval, že to byl pro něj intenzivnější zážitek než na pervitinu. Síla Zhůry přišla, aby nás oba posílila, nezávisle na tom, že oba jsme na tom byli velmi zle. Mně obohatila jaká dávajícího, ho jako přijímajícího.
Co se týče druhů reiki, předešlý text možná lecco nakousl. Nejedná se dle mých zkušeností o nějaký výdobytek naší výše, nýbrž o sílu, která se k nám sklání a které dostáváme okamžitý přístup po zasvěcení. Nevím z kolika zkušeností jsou zde výroky o stejnosti "reiki systému" vyřčeny. Sám jsem prošel mnoha reiki systémy a musím za sebe konstatovat, že energie jsou odlišné a to tak, že mě to samotného děsí - opět to zcela nabourává můj rámec chápání Světla jako síly Jednoty, která se prostě projevuje a ano, rád bych řekl, dle úrovně poznání Jednoty. Jsem ale deset let konfontován stále a stále s tím, že když poprosím o Usuiho reiki a nebo například Seichim reiki, tryská z mého nitra síla pokaždé jiné kvality (dejme tomu "svérázu"), pokaždé té, o kterou jsem žádal.
Pravda ale je, že když jsem se například neustále modlil a začal dosahovat mimořádných stavů vědomí, kdy se vědomí rozlévalo do prostoru jako moře, tak když jsem si dával reiki, prožitky se ještě prohloubily. To podle mého ale neznamená, že reiki a jeho síla by byla závislá na naší úrovni, neboť dle mých zkušeností reiki vždy působí z úrovně své, vysoké a je jen na nás, nakolik se podvolíme, aby nás absorbovala. Tak tedy naprostý novic, zasvěcený do reiki, který o ni požádá nachází ruku podanou s tentýž výšky, jako jeho roky praktikující druh. A samozřejmě, když oba chtějí dát reiki, přichází u obou rovněž tentýž druh a síla reiki. Jedinou potíž vždy vidím v tom, kolik je kdo ochoten uzmout z toho otevřeného "kontinua reiki". Jako můj člen rodiny, který reiki otevřel z legrace u čaje, nepocítil nic než možná výsměch, já se bezděky napil (více než čaje) - nešlo ale o mé umění, ale zřejmě o to, že jsem přecilivěnej a každá blbost mě hned rozhodí, ale i vyhodí (i do vibračních výšin).
Už jsem toho nakecal dost, snad to dává trochu smysl Smile
(když to po sobě čtu, je to jakobych to psal ožralej, ale ne - jen mám skoro každý den dvanáctky, a jsem zrovna po práci. Snad tam není moc chyb, za ty se omlouvám)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Beppe
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 12.8. 2009
Příspěvky: 860

PříspěvekZaslal: so červen 14, 2014 8:26 pm    Předmět: Citovat

Psychedelic: Napsal jsi to velmi srozumitelně, žádné známky opojení tam nejsou patrné. Tvoje zkušenosti jsou velice obohacující. Já sám naopak na vnímání energií vůbec citlivý nejsem, i když jsem jinak přecitlivělý taky dost. I proto jsou pro mě tvoje zkušenosti zajímavé. Jsi vyjímečný člověk. Rád tě čtu.

Já znám jen jeden druh reiki, proto nemohu rozdílnost soudit, ale z hlediska rozumu mi přijde logičtější, že by to mělo být všechno stejné tj. napojení na ten samý zdroj Jednoty, Vesmírné síly vedoucí k harmonii. Proto mi do této mé teorie ta různost (popsaná nejden Tebou, ale idalšími lidmi) do mých teorii nezapadá. Tím, ale nechci říct, že ti to nevěřím. Věřím ti. Jen přemýšlím jak si to vysvětlit a teorii tomu přizpůsobit. Snad je ta energie mnohovrstevnatá a záleží na kterou z těch vrstev se naladíš ? Ale to jsou jen moje jalové doměnky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Psychedelic
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 11.6. 2005
Příspěvky: 745

PříspěvekZaslal: ne červen 15, 2014 10:48 pm    Předmět: Citovat

Beppe:
Díky, také Tě rád čtu.

Já druhy reiki chápu tak nějak jako různé léčivé projevy Světla.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Kyros
Lepší než nováček
Lepší než nováček


Registrace: 19.9. 2010
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: po červen 16, 2014 5:31 pm    Předmět: Energie REIKI Citovat

Nemôžem sa pochváliť titulom spisovateľ na n-tú, prišiel som iba nedávno na toto fórum ako hosťujúci diskutér. Patrím medzi profesionálnych liečiteľov, ktorí nemajú veľmi čas písať diskusné príspevky, svoj čas venujú skôr tým, ktorí potrebujú ich pomoc. Osobne poskytujem energetickú liečbu prakticky 10 rokov a 8 rokov vychovávam nových liečiteľov. Denne sa zaoberám liečením 10 až 12 hodín, 6 hodín ako praktický lekár, 4 až 6 hodín ako liečiteľ. Vo svojej databáze mám zaevidovaných viac ako 1500 odliečených klientov pomocou energií a v dlhodobej starostlivosti mi figuruje vyše 400 klientov z celej Európy.
Cením si diskutérov, ktorí vo svojich diskusných príspevkoch prezentujú svoje osobné skúsenosti, hoci sa nemusím zrovna s nimi stotožňovať, ale akceptujem jednoznačne ich názory. Nerád však čítam kompilácie zostavené s toho, čo niekto niekde prečítal. Preto si dovolím tiež uviesť niektoré osobné skúsenosti a pozorovania získané pri praktikovaní Reiki. Podľa doterajších skúseností môžem konštatovať, že každý klient pociťoval pri prijímaní reiki energie rozdielne pocity a prakticky aj pri každej jednotlivej aplikácii sa tieto pocity a prežitky menili a pritom dostávali vždy tú istú energiu reiki.
Niekoľko príkladov.
56 ročný muž, tvrdý pragmatik sa podrobil liečbe reiki na doporučenie manželky. Po asi 5 minútovej aplikácii energie zaspal a situáciu podfarbil bohatierskym chrápaním, ktoré pretrvávalo aj po ukončení liečebnej seanse. Po prebudení som sa klienta spýtal, ako sa má. Odpovedal – Status quo, nič sa nedialo, energie na mňa vôbec nepôsobia. To, že sa mu žena vysmiala nie je podstatné. Ďalší klient 38 ročný programátor, trpiaci depresiami, po ukončení liečebnej seansy ,keď otvoril oči neveriacky pozeral na moje prázdne ruky – a kde máte ten prístroj? –Aký pýtam sa. -No ten, čo tak bzučal a aplikoval ste mi ním elektromagnetické prúdy.
Žena, 54 rokov pri liečbe myómu –akoby mi svetelná guľa prechádzala po bruchu a nakoniec som cítila, ako ma pritláča teplá betónová doska. Źena 42 ročná recidíva chronického zápalu hlasiviek –sprvu mi zovrela horúca ruka krk a potom ako na rakete som vyštartovala nahor. Źena 51 ročná , blokovaná chrbtica na prechode hrudnej a krížovej časti – najprv som videla rôzne farebné prskavky pred očami a potom teplé prúdy sa rozlievali od lopatiek až po kolená.

Osobne aj ja pri každej liečebnej seanse zaznamenávam rôzne pocity, rôznej intenzity. a pritom sa jedná vždy o to isté Reiki.
Pokladám za chybné vyvodzovať súd, že existuje rozdielna energia reiki iba na základe rôznych pocitov klientov alebo aj samého liečiteľa. V našej alternatívnej ambulancii podávame tri rôzne druhy energií a to klasickú Reiki, Shamballu 1024 a Ra Sheeba energiu a ani po desaťročnej intenzívnej liečebnej činnosti nemôžem jednoznačne iba na základe pocitov klientov, ale aj seba verifikovať, či ide o tú, alebo onú energiu. Osobne som vždy sústredený na prijímanie energie zhora a prenos tejto energie rukami do energetického poľa pacienta a podľa týchto pocitov sa riadim a regulujem liečbu. A pocity sa neriadia podľa typu energie, ale podľa stavu klienta.
Na základe pozorovaní výsledkov mojich žiakov, ktoré dosahujú pri liečení klientov môžem však jednoznačne prehlásiť, že výsledky a úspech pri liečení, ktoré praktizovali mojich žiaci sa vždy odvíjali od toho, ako na sebe dotyčný žiak pracoval a ako dbal na rozvíjanie svojej duchovnej úrovne.

A ešte niekoľko postrehov z ďalekého východu. Už pár storočí vedeli taoistickí majstri, že sa im lepšie medituje a rýchlejšie dosahujú zmeny svojho vedomia ,pokiaľ si pomôžu v tom procese ryžovým vínom. A aj dnešná moderná veda dokázala, že pod účinkom LSD a podobných drogových prípravkov sa človek veľmi rýchle dostane do zmeneného stavu vedomia. A všetci budhistickí mnísi vedia, že dar liečenia dosiahne každý adept po intenzívnom praktikovaní duchovnej cesty .
A nakoniec v japonskom prostredí sa názvom reiki (vyslovované ako reiky ) označuje akýkoľvek druh energetického liečenia.
A každému, kto hovorí o svojej duchovnej ceste a zmenených stavoch vedomia (zostrené, rozšírené, vynesení tam hore a podobne) doporučujem najprv si dôkladne preštudovať Knihu Preťatie duchovného materializmu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
dominika
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.6. 2013
Příspěvky: 685

PříspěvekZaslal: út červen 17, 2014 7:48 am    Předmět: Citovat

Pro mě je největším reiki léčitelem Ježíš... Bytost, která má dokonale sesynchronizovaná všechna energetická těla, díky své dobrotě a lásce a minimálním egu... Proto její psychosomatickou jednotkou proudí hodně čisté vědomí, poznání, tvůrčí síla,která má moc tvořit a dle osobního přání uvádět okolí do harmonie....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Kyros
Lepší než nováček
Lepší než nováček


Registrace: 19.9. 2010
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: út červen 17, 2014 8:47 am    Předmět: Citovat

Ježiš je Boh a on vlastne ukázal ľuďom plnú silu Reiki.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
dominika
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.6. 2013
Příspěvky: 685

PříspěvekZaslal: út červen 17, 2014 8:51 am    Předmět: Citovat

Kyros napsal:
Ježiš je Boh a on vlastne ukázal ľuďom plnú silu Reiki.


Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Nové směry Reiki Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Strana 3 z 3

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.14 sekund