Fórum - Zobrazit téma - Pro vaši informaci - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· akce
· Akce_Reiki
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

     Návštěvnost

Statistiky pro Reikiwebík


Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Pro vaši informaci
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Pro vaši informaci

 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Pelmel
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 3733

PříspěvekZaslal: čt červen 09, 2011 11:54 pm    Předmět: Pro vaši informaci Citovat

Tak takovéto "pravdy" šíří jistý pan Jiří Novák. Narazila jsem na něho díky mému kamarádovi, který je z jeho stránek úplně mimo a byl u něj na odblokování reiki a všech možných terapií, které kdy absolvoval, protože je považuje za "černé".



Proč někteří lidé začali vnímat, že jim systém Reiki škodí?
Shodou okolností jsem teď během září 2010 pomáhal čtyřem lidem, kteří se na základě našich doporučení na webových stránkách novaduchovnicesta.cz rozhodli začít cvičit Pět Tibeťanů a navíc zásadně změnili své stravovací návyky. Dostali se tím sami na vzestup a rozhodli se požádat nás o zrušení zasvěcení do různých stupňů léčebného systému Reiki. Příznaky jejich ovládnutí byly u všech téměř stejné. Temná manipulující struktura zavěšená zezadu na čakry 1B, 2B, 3B nebo 2B, 3B, 4B (k vysvětlení významu čaker na jednotlivých úrovních viz článek 31. Vývoj soustavy čaker dnešního člověka). Struktura obdobná odsávací digestoři v kuchyňských linkách, tato však současně funguje i jako manipulující a ovládající prvek. Navíc uvnitř jejich bytosti v místě, kde sídlí vnitřní Já, byl vetřelec – obvykle temná duchovní část člověka, který je do systému zasvětil. A z tohoto místa skrytě řídil jejich napojení na celý systém, jejich podřízenost a využívání jejich osobní tvořivé síly. V tuto chvíli je jedno, jestli ten člověk o tom ví nebo neví.

Další dobrý důvod, proč být na vzestupu ve Světle
Proč mne o to tito lidé požádali? Protože tím, že začali pravidelně cvičit Pět Tibeťanů, dostali se duchovně na vzestup ve Světle. A začali sami vnímat, že systém Reiki, do kterého byli dříve zasvěceni, na nich nějakým způsobem parazituje. Začali si uvědomovat nepříjemné pocity plynoucí obvykle od člověka, který je do systému zasvětil, a kterému vícekrát dovolili, aby na ně energeticky působil. A to je další dobrý důvod, proč pravidelně cvičit Pět Tibeťanů, proč být na světelném vzestupu. Pak totiž všechny tyto ovládací mechanismy, které má člověk na sobě, začínají vyplouvat na povrch a bytost na vzestupu má přirozenou šanci především je rozpoznat, poté se jich zbavit a definitivně je dostat ze sebe ven. Navíc člověk na vzestupu má šanci poznat a pochopit pravou podstatu určitých léčebných zákroků, které v dobré víře nechal dříve na sebe působit.

Způsob napojení na člověka naznačuje, odkud takový systém čerpá energii. Buď si bere energii přímo z životní jiskry člověka, která se nachází v oblasti srdce (4. čakra). Nebo odsává část další nejcennější energie člověka, plodivé reprodukční síly schopné tvořit nový život, kterou odebírá ze žláz produkujících vedle této plodivé síly i hmotné zárodečné buňky (2. čakra).

Zneužívání nakupené tvořivé síly mnoha bytostí
Řekli vám při zasvěcení Reiki pravdu o tom, že osobní síla každého z vás bude využívána při každé léčebné akci, kterou bude provádět někdo jiný a zejména váš zasvěcovatel? Pokud by vám to řekli, celý systém by se dal označit jako „kolektivní léčebný systém“, ve kterém mnoho lidí dobrovolně dává k dispozici své energie, aby je kdokoliv další mohl k čemukoliv podle vlastní vůle používat. Oni to však při zasvěcení nikomu neřekli. Pak ovšem nejde o nic jiného, než o masovou manipulaci a gigantické zneužívání. O vytvoření léčebné síly určitého systému tím, že systém parazituje bez vědomí účastníků na nejcennějších energiích možná stovek tisíců lidí, kteří byli za úplatu k tomuto systému připojeni.

Připomíná mi to dušičky vodníků ukrývané pod pokličkami. Nebo sbírání úpisů čerty a duše vařící se v kotlích. V tomto případě jde o skryté ovládnutí a přivlastnění si části duchovní síly velkého počtu lidí. Takový systém vám umožní nakupit do jednoho celku tvořivé schopnosti mnoha lidí a mít sám možnost je využívat. Co vlastně tvořivá síla člověka představuje? Je to schopnost tvořit myšlenkou, měnit strukturu hmoty myšlenkou, realizovat své myšlenky a záměry okamžitým tvůrčím činem v praxi. Je známo, že tvořivá síla běžného normálního člověka nestačí na absolutní tvoření. Například nedokážete zkapalnit led pouhou myšlenkou nebo vyvolat zemětřesení na Zemi. S využitím nakupené tvořivé síly velkého počtu bytostí však člověk disponující touto silou může totéž dokázat.

Čím více lidí do systému zasvěcením napojíte, tím větší tvořivou sílu sami získáte
Čím více lidí do systému zasvěcením napojíte, tím silnější tvořivou a léčebnou sílu sami získáte. Tím větších úspěchů, až doslova „zázraků“ budete při léčení dosahovat. Tak takto funguje většina zde volně rozšiřovaných systémů ezoterního léčení, do kterých se zájemce zapojuje určitou formou zasvěcení. Chápu, pro prodejce těchto zasvěcení je to opravdu dobrý byznys a výnosný systém obživy. A navíc opravdu účinný způsob, jak si podstatně zvýšit svoji vlastní magickou tvořivou sílu. Na stejném principu totiž funguje většina magických systémů. Podobným způsobem čerpají svoji magickou sílu i některá světová náboženství, například křesťanství a buddhismus. Karmickou očistou Planety, Přírody i mnoha individuálních bytostí se nám vícekrát potvrdilo, že tvořivá síla těchto systémů je čerpána z ovládnutých obrovských počtů nejrůznějších bytostí ve hmotě i mimo hmotu. Se skutečným světelným duchovním vzestupem lidstva a jednotlivců to však nemá nic společného. Mohli bychom mluvit pouze o temném vzestupu – o vzestupu v rámci temných levotočivých bioenergií.

Líbí se toto vám všem, kteří jste součástí těchto systémů a nevíte právě, kdo zrovna vaši energii používá k jakémusi „magickému léčebnému zákroku“? Nebo také k napojování dalšího člověka do systému a ke zvyšování své vlastní tvořivé síly? Někomu by možná nevadilo, že jeho energie je takto používána k pomoci druhým. Ten léčitel však léčí podle vlastní vůle, může dělat velké přehmaty, může být dokonce na temné cestě a energii zneužívat pro jakékoliv jiné účely, například pro ovládání a manipulování druhých bytostí. Podstatné pak je, že všechny nedobrovolně připojené individuální zdroje energií na tom budou mít karmický podíl.

Původ systému Reiki
Odkud celý systém pochází a jakou má výši frekvence ve srovnání s tím, co běžně známe? Výše naladění systému v temných levotočivých energiích především zřetelně převyšuje frekvenci běžných jedenácti duchovních těl člověka. To ovšem znamená, že Stará duchovní cesta a její metody vůbec nedávají možnost alespoň podstatu tohoto systému zjistit, detekovat. A už vůbec ne sílu se mu vzepřít a dokázat se z něj vyvléci.

Tolik pan Novák. Má jednoduché řešení všech problémů světa: vegetariánskou stravu a Pět tibeťanů.
Názor si udělejte sami.

šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
harmonik
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 9.7. 2009
Příspěvky: 217

PříspěvekZaslal: pá červen 10, 2011 8:26 am    Předmět: Citovat

Ahoj, no po přečtení toho článku mi i přeeeeeeeeeeeeeeeeeeeběhl mráz po zádech. prvotní myšlenka byla ztotožění s prohlašováním vlády, které taky zastrašuje. Drahá energie, zdravotní péče, drahé všecko a dnešní špuntíci do důchodu naklusají v 73 letech. Shocked . A špóruj do těch roků kajsik někomu do fondu, který se ti o to vzorně /jak jinak/ starat.

Že zasvěcovatel disponuje energií žáků? Vždyť se může vidět několik hodin na kurzíku a pak už nikdy víc. No nesedí mi to.

A zastrašování peklem, pomalu čerty? Vždycky jsem si myslel, že už jsme všichni vývojově dál. Ale skutečně znám lidi, co nechtějí přijmout vesmírnou energii Reiki v rámci ošetření apod., protože "prý není od Boha" a není čistá. Toto jsem před pár měsíci opravdu slyšel. Dotyčná je silně věřící a chodí do kostela.

Omlouvám se za raketovou spontánní reakci, je to od srdce ,ale taký je svět. Já říkávám, kdyby se reiki vyučovolo a věnovalo třebashodinu týdně na školách, svět by byl úplně jiný.
Harmonik. Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Psychedelic
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 11.6. 2005
Příspěvky: 745

PříspěvekZaslal: pá červen 10, 2011 8:54 am    Předmět: Citovat

"o vzestupu v rámci temných levotočivých bioenergií."
tak to už je i na mě moc
Very Happy

P.S. u mě to bylo tak, že jsem začal cvičit pět tibeťanů a pak šel na reiki Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Lightworker
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 21.8. 2003
Příspěvky: 948

PříspěvekZaslal: pá červen 10, 2011 9:55 am    Předmět: Citovat

To, co tu pan Novák píše, je popis Egregoru.

Určitě má v mnohém pravdu, neboť většina škol Reiki s Egregorem pracuje. Už si ale nemyslím, že takto přesně Egregor pracuje, jak on popisuje. Ale každý z nás máme jiné poznání, tudíž i jinou pravdu...

o Egregoru více zde


Naposledy upravil Lightworker dne pá červen 10, 2011 10:55 am, celkově upraveno 2 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Dizzy
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 1.2. 2010
Příspěvky: 41

PříspěvekZaslal: pá červen 10, 2011 10:01 am    Předmět: Citovat

No pan Novák nebude jediný. Zrovna nedávno jsem narazil na něco ještě drsnějšího. Je to dlouhé a tak pro ty, kdo si to chtějí přečíst uvádím odkaz.

http://www.odkrytepravdy.cz/clanky/slovnik/reiki.html

Jinak po přečtení některých textů na webu, kde je i výše uvedený článek, jsem začal mít pocit, že autor webu pravděpodobně přestal užívat ty prášky, co mu pan doktor předepsal.

Harmonik napsal:
Citace:
...protože "prý není od Boha" a není čistá. Toto jsem před pár měsíci opravdu slyšel. Dotyčná je silně věřící a chodí do kostela.


No tak to se ani nedivím. On pohled církve (minimálně katolické) na Reiki je takový. Zjednodušeně řečeno by nejraději na člověka se zasvěcením do Reiki poslali exorcistu.

No a ještě k těm tibeťanům. Pět ritů tibetských je mé oblíbené cvičení a to jak před reiki tak i s reiki. Tak to fakt nevím co tímhle chtěl pan Novák sdělit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Narya
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.4. 2002
Příspěvky: 1286

PříspěvekZaslal: pá červen 10, 2011 10:50 am    Předmět: Citovat

Nevidím se, že se takovéhle názory vyskytují. Spousta učitelů Reiki spojuje s kdečím. To, že jsou pak žáci závislí na učitelích je víc než nějaká bioenergetická, prostá psychická vazba na autoritě. Dělá zasvěcení tak asi musí být něco víc. Taky jsem tomu kdysi věřila. To že pak učitel neumí svého žáka kompetentně provázet a motá ho do kdejaké filozofie, víry a aktivity zákonitě vede ke zmatku, rozhození a následkům, které jsou vidět i třeba nějak na energetické úrovni.
Takže se prostě objevil někdo jiný, to tohle chytl za svůj konec a zachraňuje po svém bez znalostí o čem skutečně cesta Reiki má být. Smutné.

Taky mi to Lighte připomíná to co nazýváš egregor - shluk myšlenek, představ a energií, která víc než nějaká vyšší síla, stvořila lidská mysl. Egregor je jak víra okolo energií, magie, čaker tady podle pana Nováka, tak víra okolo toho co má být Reiki nebo ještě lepší Reiki. Když tomu tak někdo, věří, tak mu to tak bude fungovat. Se všemi výhodami i nevýhodami a potížemi.

Myslím že pan Usui a jeho nejbližší žáci by se dnes hodně divili. Konečně chápu proč Buddha tak trval na znalosti a ovládání své mysli.

M.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Evik
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2007
Příspěvky: 1845

PříspěvekZaslal: pá červen 10, 2011 10:55 am    Předmět: Citovat

[quote="Dizzy"]


Citace:
...protože "prý není od Boha" a není čistá. Toto jsem před pár měsíci opravdu slyšel. Dotyčná je silně věřící a chodí do kostela.

Tak přesně tohle mi řekla kamarádka, která se stala hluboce věřící. Dodala, že jsem šarlatánka. Tehdy se mě to dotklo, polkla jsem naprázdno a bránila jsem se, ale dnes bych jí při tom nechala a nevyčerpávala bych svojí energii.

Každý má prostě svůj názor, svojí pravdu a pokud mi NEVNUCUJE tu jeho, tak to neřeším Wink.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Lendulka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 6.2. 2009
Příspěvky: 584

PříspěvekZaslal: pá červen 10, 2011 4:27 pm    Předmět: nevim nevim Citovat

Klikla jsem si na odkaz od Dizzyho a ať jsem si otevřela cokoli na těch stránkách nazvaných: Odkryté pravdy - Pro ty, kterým lži nestačí,
nedočetla jsem se tam kromě VAROVÁNÍ před čímkoli, nic pozitivního. Dokonce jsem ani nezahlédla, co je vlastně podle autora dobře, když už ví, co všechno je špatně!!!

Všechno podle něj pochází od ďábla a démonů......... A co když zrovna tahle jeho psaní pochází od těch démonů a pod rouškou tohoto rádoby jedinného pravého křesťana se skrývá VLK V ROUŠE BERÁNČÍM??? Shocked A pod vlídnou křesťanskou maskou se skrývá veletucet vychytralých démonů, kteří mají za úkol svést lidi z pravé cesty??? Kdo ví?

Ještěže máme tu svobodnou vůli a vlastní rozum, že? I když, kdo ví, jak to všechno je, že? Wink Wink Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 3733

PříspěvekZaslal: so červen 11, 2011 10:37 pm    Předmět: x Citovat

No on výše jmenovaný autor odsuzuje všechno - od klasické medicíny až po všechny náboženské směry. Zajimavý je originální názor, že je možné používat sice bylinky, ovšem pokud z nich uděláte tinktury, tak už je to magie, protože jsou to informace.
Uvedla jsem tuhle část, na kterou jsem narazila, protože jsem se setkala na diskuzích s pár dost podivnými myšlenkami a šířením strachu. A tohle mi vysvětlilo, kde se vzaly.

šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
jitkaz
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 29.10. 2003
Příspěvky: 61

PříspěvekZaslal: ne červen 12, 2011 10:58 pm    Předmět: Citovat

Nedávno jsem našla na netu "pravdy" této slečny
http://karolinaloskotova.blog.cz/1003/proc-jsou-zasveceni-podvod-od-ceho-se-odviji-skutecne-schopnosti-doporucuji
No, má tam "spoustu" informací Rolling Eyes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
abeille
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 25.3. 2011
Příspěvky: 200

PříspěvekZaslal: po červen 13, 2011 6:45 pm    Předmět: Citovat

jitkaz napsal:
Nedávno jsem našla na netu "pravdy" této slečny
http://karolinaloskotova.blog.cz/1003/proc-jsou-zasveceni-podvod-od-ceho-se-odviji-skutecne-schopnosti-doporucuji
No, má tam "spoustu" informací Rolling Eyes


Tenhle blog je docela známý a mezi mladými populární Sad

Něco podobného je i zde (slečna Noira byla nedávno i v televizi)

http://www.carovnezrcadlo.cz/otazky-odpovedi#8
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 3733

PříspěvekZaslal: po červen 13, 2011 7:49 pm    Předmět: x Citovat

Shocked Tak to je fakt síla, brrrr

šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 3733

PříspěvekZaslal: út duben 10, 2012 9:28 pm    Předmět: x Citovat

Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Tak dneska se přiznávám: čuměla jsem jako puk - Aluška osobně promluvila a opravdu to stojí zato.

Web Aluška dostal bronzový bludný balvan. Což Alušku dohřálo a objevila se naživo v jednom klipu: najdete odkaz v idnes-blogy čtenářů-název Vzpoura proti Klubu Sisyfos - Konečně (autorka Píšková, dnes 10.15).

Nezvládla jsem ho celé a mám dál pochybnosti jestli se za tím webem neskrývá nějaké sdružení lidí. Spolek Sisyfos dneska nemám chutě komentovat.

šamanka Shocked
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Mystic_Unicorn
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 3.6. 2002
Příspěvky: 156

PříspěvekZaslal: pá květen 11, 2012 4:04 pm    Předmět: Citovat

Mě už několik let přijde, že intuice a zdravý rozum šli na výlet i u lidí, kteří si zakládají na tom jak jsou duchovní(ať už to znamená cokoli) a pomaloučku polehoučku je pro ně chystána cesta, která je přesně navede. Kam kdokoli(zasvěcovatel, učitel) bude chtít.

A věřím, že mohu s klidným srdcem říci, že každý učitel má v sobě spousty nevyřešených témat. Takže do jisté míry toto není tak ujetý článek jak se na první pohled zdá. Je to jen uvědomění si faktu, že na trhu je prázdná díra a čeká na vyplnění. Twisted Evil
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Pelmel Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.13 sekund