Fórum - Zobrazit téma - Láska a zrození - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· akce
· Akce_Reiki
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

     Návštěvnost

Statistiky pro Reikiwebík


Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Láska a zrození
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Láska a zrození
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Další
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Pelmel
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
blankas
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 27.9. 2002
Příspěvky: 652

PříspěvekZaslal: st březen 07, 2012 1:34 pm    Předmět: Citovat

Ohledně jádra tématu to vnitřně vnímám podobně jako Polgara a Toora.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
moi
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 6.10. 2011
Příspěvky: 559

PříspěvekZaslal: st březen 07, 2012 2:06 pm    Předmět: Re:Láska a plodenie. Citovat

Popis procesu reinkarnace

Z hlediska psycho-informačních vd probíhá proces ztlesnní jemnohmotného "Já"(duše) do fyzického tla postupn.V souladu s evolučními zákony duše nejprve přehodnotí celou svoji minulou zkušenost a pak je připravena k dalšímu rozvoji a k odpracování získané karmy v pozemských podmínkách.Podle karmické zátže si duše může vybrat zemi a rodinu,ve které se narodí.Potom skrz jemnohmotná tla duše a ducha automaticky prochází evoluční model(ohniv zlaté barvy) k budoucí matce.Model je uložen v 1.informačním centru řízení (čakra múladhára).V této etap je Stvořitelem vytvořeno přímé a zptné spojení(kanál) mezi individuálním "Já",duší a matkou.V tomto období u ženy mnohonásobn zesílí funkce rodit dti a projeví se touha mít dít.Ztlesnní duše na Zemi řídí hierarchie Stvořitele.Duše je připravena na nové vtlení.Jako dříve u ní stále funguje informační kanál se všemi jeho enio-buňkami (informačními matricemi).V dob pohlavního aktu budoucí matky a otce posílá duše program vtlení,dojde k oplodnní a formuje se 0,9. a 1. informační centrum řízení - analogie 0,9. a 1. enio-bunky.V důsledku otáčení informačního centra řízení se kolem plodu vytváří regionální a noosférická tla.Plod se rozvíjí a duše ze svého "domu" postupn sestupuje dolů a vytváří 2.,3. a 4. informační centrum řízení.Ta zároveň vytvářejí tři tla aury.Duše a duch dále vytvářejí zbývajících 6 čaker (od 5. do 10.) a vstupují do biofyzického tla človka.Tento proces trvá 10 lunárních msíců.Mikrokosmický organismus,zcela sformovaný a narozený,se znovu dostává do pozemských podmínek.
Fyzické tlo dávají človku jeho rodiče,přičemž mu mohou předat pouze fyzickou ddičnost - příznačné zvláštnosti té rasy a národa,ve které se znovu narodí,a také genetické nemoci.Zbývající psycho-informační schopnosti,jako je talent a genialita,přinášejí duše a duch na úrovni svých jedenácti jemnohmotných tl.Tyto schopnosti duše získala v průbhu mnohých vtlení.

Albert Ignatnko Abeceda života,s.215

Lásku snáď chápeme všetci.Znásilnenie definuje Trestný zákon v Čechách aj na Slovensku.
Empati sa snažia vcítiť,nuž hovorme každý výlučne sám za seba.Bez hodnotení,posudzovania či odsudzovania.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
toora
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 9.7. 2005
Příspěvky: 3774

PříspěvekZaslal: st březen 07, 2012 2:30 pm    Předmět: Citovat

Damao napsal:
Každý z nás si nese svoji odpovědnost za to, zda hledá Světlo, nebo se zabývá vyhledáváním stínů, zda "krmí bílého nebo černého vlka" zejména, když takové vyhledávání stínů aplikuje nejen na sebe, ale i na své bližní.


V tom, co Damao píšeš, nějak postrádám (možná se ale jen mýlím a nevšimla jsem si) jednu, zcela zásadní věc, bez které se nic natrvalo nemůže změnit, a to je pozornost (avšak jinačí než byla ta dosavadní) kterou je zapotřební věnovat právě vlastním stínům.
Tedy nejenže je nekrmit, ale neustále je prohlédat, protože tohle se nedá udělat, to je zapotřebí dělat nonostop, a tohle za nás neudělá ani sebelepší terápka.
Je to každodenní, nikdy nekončící práce.

Nelze tedy skutečně pokročit tak, že budu stále jen koukat do Světla a vlastní stíny budu ignorovat. Pokrok nepřichází hledáním Světla, ale tím, že se vyklidí tmavé kouty, pak už je Světlo samo prosvítí.
Pokud neuvidíme špínu ve svém okně, těžko si s ní poradíme a jestliže ji nespatříme a nevezmeme kýbl s vodou a hadrem, tak tam můžeme to slunce hledat a vyhlížet ho třebas do alelůja. Smile

Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Damao
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.1. 2003
Příspěvky: 2756

PříspěvekZaslal: st březen 07, 2012 7:21 pm    Předmět: Citovat

Nemyslím si, tooro, že to je jediný způsob. Sám jsem v životě uskutečnil něco docela jinak - funguje to i jinak. Je jenom těžké tomu uvěřit.
Tím pádem to ani není na slovní pálkovanou na reikiwebíku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 3733

PříspěvekZaslal: st březen 07, 2012 7:22 pm    Předmět: x Citovat

cituji tooru:

Mně napadá jiná, docela zásadní otázka, která se týká oné otázky první (na tomto vlákně), tedy důvod, proč byla položena, na což bych se zde ráda zeptala.
Šamanko, jaký důvod tě vedl k položení této otázky, k čemu jsi nyní došla a jak ti to pomůže ve tvé další praxi a tvém dalším životě?
konec citátu

Pokusím se to napsat tak, aby se mi tam nevloudila žádná zavádějící slovíčka:

Ten nápad vznikl na minulém víkendu s Damaem, který pronesl onu větu
o lásce rodičů vždy přítomné při zplození dítěte.
Nemohla jsem se s tím ztotožnit a diskuze o tématu mě moc nepřesvědčila. Vrtalo mi to v hlavě, proto mě zajímal i názory a nápady vás ostatních.

Došla jsem k velkým pochybnostem o některých postupech v systémech uzdravování. Pochybnost, jestli je opravdu nutné cpát do každé situace násilím "lásku". Zvlášť když jde o situace, kde sice ten člověk všechno odkývá, ale cití, že je všechno jinak. Nahrazovat scénáře vlastní scénáři vnucenými. Jestli není lepší, pokud je na to klient připravený, podívat se pravdě, nebo aspoň takové pravdě, kterou on zná, do očí a prostě se
s tím srovnat a poléčit, vyvodit důsledky pro svůj život - např. já to tak nechci a dívám se realisticky na to, kde se u mě tyto vzorce odráží a jak mě ovlivňují. Mockrát jsem viděla zklamaná očekávání, jak se po terapiích stanou z rodičů, se kterými není vztah v pořádku, rodiče milující. Lecos se omlouvá pěti jazyky lásky, ale kam patří jazyky jako chlad, lhostejnost, nezájem? Že to jinak neumí? To je sice náplast na bolavou duši, ale ne lék. Scénář nescénář naše pocity jsou (pro nás) skutečné.

Dál se uvidí...

šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
toora
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 9.7. 2005
Příspěvky: 3774

PříspěvekZaslal: st březen 07, 2012 9:30 pm    Předmět: Re: x Citovat

samanka napsal:
Nahrazovat scénáře vlastní scénáři vnucenými.

Pokud by se toto na jakémkoli semináři, či terapii dělo, pak je to horší, než kdyby se vůbec neabsolvoval. Bylo by to jen překrytí (nikoli tedy rozpouštění) starého nefunkčního modelu vnímání a myšlení, novým, rádoby pozitivním.
Nic to neřeší, jen na chvíli zasvítěj očíčka, dostaví se třebas i báječnej pocit, ale problém se tak dostává jen ještě hlouběji. Podobně, jako kdybychom chtěli na starý, šipinavý a prošlapaný koberec položit nový, mnohem krásnější a utěšenější než byl ten původní.

samanka napsal:
Jestli není lepší, pokud je na to klient připravený, podívat se pravdě, nebo aspoň takové pravdě, kterou on zná, do očí a prostě se s tím srovnat...

Neexistuje jiná cesta ke skutečné nápravě, než se svým strašákům podívat zpříma do očí a učit se každodenní bdělosti, protože se objevují tak-nějak stále a průběžně, a jen takto, tedy stálým bdělým uvědomováním (sebe sama), je možné si další strašáky nevytvářet, protože jsme většinou v této "tvorbě" velmi zdatní, neuvěřitelně vynalézaví a vytrvalí. Confused

Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Damao
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.1. 2003
Příspěvky: 2756

PříspěvekZaslal: čt březen 08, 2012 2:34 am    Předmět: Citovat

Vytvářet a podsouvat druhým nějaké scénáře nebo řešení životních situací považuju za trestuhodné a nikdy bych se k něčemu takovému nesnížil.
Vždy se snažím o to, aby se lidé dobrali pouze svého jiného pohledu na svůj život. Vždy respektuju, když kdokoliv takovou změnu odmítne.
Prakticky se to, že by při terapiích klient odmítl změnit svůj scénář o dětství atp. nestává, snad jen výjimečně.
Ukazuje se, že některé zkušenosti nelze předávat formou rozumování - což je pro mne poučením.
Mílu (šamanku) nechápu v tom, že své pochybnosti nevyřešila jednoduše tím, že bychom si o tom popovídali, když jsme při vedení semináře, o kterém se zmiňovala, kolegové. Mohli jsme si to vyjasnit a mnozí zde by mohli diskutovat na možná mnohem zajímavější témata.
Nejsem asi natolik vzdělaný ve vedení diskuzí toho druhu, jaké se tady na reikiwebíku vedou - a možná už ani věkem dost pružný a po pravdě řečeno nedokážu často psaným slovem vysvětlit to, proč jsem dospěl k takovému či jinému závěru.
Ostatně nebylo mým přáním, aby se tyto věci obecně zveřejňovaly ne úplně vhodným způsobem právě tady na reikiwebíku, patří na pokročilejší seminář Reiki 3.
Koho by to zajímalo, co jsem tady předestřel o možné změně životního postoje k rodičům, přece jen jako jedna z možných cest řešení životních postojů založených z dětství, může se o tom koneckonců sám přesvědčit v červenci v Koutech nad Desnou - seminář "Něžná pohlazení vnitřního dítěte".
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Dizzy
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 1.2. 2010
Příspěvky: 41

PříspěvekZaslal: čt březen 08, 2012 7:22 am    Předmět: Citovat

Zkrátím to. Jakýkoliv akt násilí je s prominutím totální sračka...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Beppe
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 12.8. 2009
Příspěvky: 860

PříspěvekZaslal: čt březen 08, 2012 10:18 am    Předmět: Citovat

.... duplicitní příspěvek odstraněn (omylem odesláno 2x)

Naposledy upravil Beppe dne čt březen 08, 2012 11:36 am, celkově upraveno 2 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Beppe
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 12.8. 2009
Příspěvky: 860

PříspěvekZaslal: čt březen 08, 2012 10:19 am    Předmět: Citovat

Za sebe tedy nevím proč by tohle téma mělo být určeno jenom pokročilejším na semináři R3, já jsem naopak rád, že to zde šamanka nadhodila. Nepřipadá mi to až tak "odborné" a duchovně nedosažitelné, aby jsme se nad tím nemohli zamýšlet i my prostí lidé Razz Naopak je to téma ze života.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
jitkaz
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 29.10. 2003
Příspěvky: 61

PříspěvekZaslal: čt březen 08, 2012 10:40 am    Předmět: Citovat

Beppe napsal:
Za sebe tedy nevím proč by tohle téma mělo být určeno jenom pokročilejším na semináři R3, já jsem naopak rád, že to zde šamanka nadhodila. Nepřipadá mi to až tak "odborné" a duchovně nedosažitelné, aby jsme se nad tím nemohli zamýšlet i my prostí lidé Razz Naopak je to téma ze života.

Nečetla jsem celou diskuzi, ale na toto téma najdeš, budeš- li chtít, spoustu různých kvalitních seminářů zaměřených pouze na tohle od jiných, určitě kvalitních lektorů. A knih určitě taky... A jestli narážíš na reklamu, tak asi správně...

Já spíš souhlasím s Šamankou. Prostě přijměme věci, které jsou a byli ( i když pravda je subjektivní a proměnlivá) a udělejme s tím něco dál. Tam je to vnitřní bohatství.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 3733

PříspěvekZaslal: čt březen 08, 2012 10:53 am    Předmět: x Citovat

Damao: to je jednoduché: šlo mi o rozkličování té jedné věty, kterou jsem si potřebovala nějakým způsobem sama pro sebe uchopit a sama pro sebe vyjasnit. Nesouhlas jsme mnozí dali najevo, ale bylo řečeno, že to nemůžeme chápat lidským porozuměním a je to tak a hotovo. Jenže já si to potřebovala přebrat svým lidským chápání, protože to jinak neumím a zajímalo mě, co k tomu řeknou ostatní, chodí sem lidi různých směrů
a názorů, tedy, že získám pohled z jiné strany.

To, co jsem napsala kousek víš byl MUJ OSOBNÍ rozbor mých úvah
a pochybností o určitých tématech, která vidím jako hodně důležitá.
Odpověď byla ode mě k tooře, tedy nic, co by se týkalo tebe nebo tvých postupů. Netušila jsem, co se tu kolem mé otázky semele, zřejmě se dotýká tématem hodně lidí, možná pokročilejších, ale ti tu hlavně diskutují, nováčci jsou tu obvykle pasivní.

A o čem by se tu mělo diskutovat jiném, než o tématech, které jsou
pro nás důležitá? V poslední době se málo diskutuje a vůbec málo lidí sem dává nějaké téma, čeká se až co ostatní. Nevidím v tomhle tématu nic závadného, někdo ví o co jde, někdo ne a ten se pravděpodobně tomuto vláknu vyhne.

Nic vám ostatním nebrání (viď moi) sem dávat témata, jaká považujete za užitečná, pro mě bylo právě důležité toto.

šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Beppe
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 12.8. 2009
Příspěvky: 860

PříspěvekZaslal: čt březen 08, 2012 11:35 am    Předmět: Citovat

jitkaz: Já jsem regoval na to co napsal Damao výše. Ty sis to zřejmě vyložila něják jinak.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
polgara1
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 19.6. 2007
Příspěvky: 312

PříspěvekZaslal: čt březen 08, 2012 11:41 am    Předmět: Citovat

Damao napsal:
Pro polgaru: Stáňo, je to zvláštní, ale zřejmě nesouzníme ve většině těch rozhodujících věcí:
Co osobně považuju za důležité a přece jen chci zde ještě okomentovat:
- poznání promítaná do semináře o vnitřním dítěti se stále zdokonaluje; takže dnes už je to přece jen jiné než před lety (což mě těší)
- o tom, zda a jak nás rodiče milují samozřejmě rozhodují oni, ale o tom, jak to my vnímáme, rozhodujeme my, rozhoduje o tom vnímání dítěte a to, co si později po celý život chceme z období prenatálu i raného dětství pamatovat - vytváříme si scénáře o svém dětství - často se v praxi setkávám s tím, že se liší scénáře dítěte a rodičů - to velmi obšírně pojednává nauka o ego-stavech a transakční analýza; ale liší se dokonce i to, co si o dětství, rodičích a domovu pamatují jednotliví sourozenci - tudíž není tu žádná "objektivní realita"
- není žádná objektivnbí metoda, podle které lze zjistit, zda co, co si pamatujeme, reálnému stavu věcí odpovídá - z toho vyplývá, že si můžeme záměrně připamatovávat, či pamatovat to, co nám prospívá a můžeme postupně zavrhnout všechny scénáře, které do našeho života vnáší obavy, strach a bolest - nejedná se o manipulaci, je to uplatnění našeho práva nehledat stíny, ale obracet se do Světla.
Každý z nás si nese svoji odpovědnost za to, zda hledá Světlo, nebo se zabývá vyhledáváním stínů, zda "krmí bílého nebo černého vlka" zejména, když takové vyhledávání stínů aplikuje nejen na sebe, ale i na své bližní.


Byla bych moc ráda Karle, aby si mi nic nepodsouval .... např. zřejmě nesouzníme ve většině těch rozhodujících věcí. Jak to víš?
Jak si na to přišel? Neznáš mé názory.

To, co píšeš dobře znám a domnívám se, že tohle zná každý. Tři lidé, dav se bude dívat na stejný výjev a každý si ho uloží po svém. Prostě tak jak potřebuje. Naše názory se odvíjí od našeho chtění věci vidět.

Co však můžeme pro sebe udělat a ovlivnit je to, být maximálně pravdivý. K sobě, ostatním, všemu. Přestat si nalhávat, hrát ovládací dramata, ubližovat ostatním a dělat, že to není pravda.
Milovat pravdu, zahalit se do ní bez ohledu nato, co se vyjeví. Zda moje světlo nebo stín, protože když miluji pravdivost, tak i ten stín je to, co mi pomáhá, abych byla lepším člověkem. Je to život bez iluzí.
Je to dlouhá cesta zbavit se strachu z toho co uvidím. O sobě, ostatních. A pak přijde světlo, rozsvítí se v člověku vevnitř a září.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
polgara1
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 19.6. 2007
Příspěvky: 312

PříspěvekZaslal: čt březen 08, 2012 11:46 am    Předmět: Citovat

Beppe napsal:
Za sebe tedy nevím proč by tohle téma mělo být určeno jenom pokročilejším na semináři R3, já jsem naopak rád, že to zde šamanka nadhodila. Nepřipadá mi to až tak "odborné" a duchovně nedosažitelné, aby jsme se nad tím nemohli zamýšlet i my prostí lidé Razz Naopak je to téma ze života.


Souhlasím s tebou Pepo, vzhledem k tomu, že to vlákno má již pár stránek, tak jeho atraktivita a domnívám se i potřebnost se potvrdila.
Všimla jsem si, že od cca duchovních parazitů se zvýšila sledovanost a také v začátku padlo, že to nemá smysl.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Pelmel Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Další
Strana 6 z 11

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.17 sekund