Fórum - Zobrazit téma - Duchovní paraziti - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· akce
· Akce_Reiki
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

     Návštěvnost

Statistiky pro Reikiwebík


Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Duchovní paraziti
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Duchovní paraziti
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 ... 13, 14, 15  Další
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Duchovno všeobecně
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
toora
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 9.7. 2005
Příspěvky: 3774

PříspěvekZaslal: út únor 14, 2012 9:06 am    Předmět: Citovat

Krabas napsal:
Od začátku mi to celé vlákno přijde jako veřejné vyřizování účtů bez jakéhokoliv smysluplného sdělení.

Mýlím se snad?

Mám za to, Krabasi, že samotný smysl by byl v tom, kdyby se ty účty doopravdy konečně vyřídily. Wink
Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
polgara1
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 19.6. 2007
Příspěvky: 312

PříspěvekZaslal: út únor 14, 2012 9:30 am    Předmět: Citovat

clovek napsal:
Hodně by mě to zajímalo, jak takový člověk uvažuje ve smyslu mužského myšlení.
Promin šamanko, nezareagoval jsem v předchozím článku.
Až bezezbytku přijmeš, že vrah i obět jsou oba jen žáci ve škole života.Že oba dva si to přáli před narozením a pouze si to dali, že vše co zažíváme je jen odraz našich přání a požadavků a že nejvíce nás naučí nepřítel pochopíš mužské i moje myšlení. Ale jak jsem už psal.Máme v sobě mužskou i ženskou energii a proto to platí i pro ženské myšlení. Copak už jsi zapomněla, jak moc jsi si přála být už zde na zemi,jak jsi se těšila na zážitky,na všechny zážitky, skutečně jsi se těšila jako malé dítě.Tak si stačí jen vzpomenout. A pak mne pochopíš...


Ano, toto uvědomění přichází hodně lidem pracujícím s SRT. Hlubší pochopení věcí. Toto je pravda, avšak návazně na to přichází uvědomění, že to toho člověka nezbavuje ZODPOVĚDNOSTI se vším všudy a dále i to, že my všichni jsme tvůrci svého života.
To proč se to má odehrát je to, aby si člověk něco uvědomil, aby se něco naučil. Jestliže to však pochopím a naučím se dříve ( a jsem přesvědčena, že tuto šanci prostě od vesmíru máme ), tak se tím vrahem ani obětí nemusím stát, je to jen moje volba. My jsme tvůrci svého života, v každém okamžiku. Teď jsem nějaká, po napsání tohoto přípěvku si srovnám a dorovnám nějaké věci a budu zase trochu jiná. A v závislosti na tom se mění i to, co budu potřebovat prožít. Já prostě nejsem list hnaný větrem. A zkušenost druhého nepadá a neroste jen se mnou. Pokud odmítnu být tím vrahem, tak se najde někdo jiný, kdo to tomu potřebnému ( pokud jím ještě bude ) třeba zprostředkuje .
Nejsme žádný list hnaný větrem. Jsme tvůrci v každém okamžiku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
polgara1
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 19.6. 2007
Příspěvky: 312

PříspěvekZaslal: út únor 14, 2012 9:40 am    Předmět: Citovat

Napíši něco k původnímu vláknu:

Pozoruji cca již tak ½ roku, že mezi muži funguje jakási loajalita, jakási rovina muž-muž a oni spolu drží dosti pospolu. I když se jich ten příběh netýká a muže nezná. Většinu věcí se snaží svést na tu ženu a po vyvrácení argumentů teprve opatrně připustí, že na tom druhém muži může něco být, anebo mlčí a nevyjadřuje se k tomu.
Všimla jsem si, že ženy na tuto loajalitu nehrají.
Také zde u příspěvků je žena označena jako „proti - mužatka“ , je to možná něco pro ty muže automatického, přirozeného, vrozeného. Nevím. Snažím se to nezaujatě pozorovat. A abych předešla zbytečným dohadům – mám muže ráda !

Myslím si, že dnešní doba je přelomová, ve znamení změn a pro některé i zmatená.

Dřív muž chodil do práce a žena byla doma a starala se o domácnost. Role zde byli striktně dané a jasné, to však už přestalo platit. Pak nastala doba, kdy začali i ženy chodit do práce, tím pádem vydělávali oba. Zbyli však domácí práce, které zůstaly spíše v duchu tradice - na ženách. Nyní je doba, kdy vydělávají oba a již se více či méně dělí i o domácí práce, výchovu dětí. Vidím, jak v každé době dochází ke změnám ve struktuře rodiny, partnerství.
Postupem doby jsou lidé soběstačnější, zůstávají singl. Ženy dělají kariéru, třeba ani nechtějí rodinu a muži nechtějí nést zodpovědnost za rodinu. Jejich bezstarostnost jim vyhovuje.
Muži umí vařit, prát. Ženy vydělávají a práce, které vykonává muže obstará hodinový manžel.

Nevidím na tom nic špatného, když je zde uveden příklad některých mužů, kteří se zbavili své zodpovědnosti za obživu a starost o svou smečku a hodili to na ženu. Samozřejmě, že si najdou nějaké logické a jasné zdůvodnění, proč je to takhle prostě dobře.
A nevidím důvod, proč to nepřipustit.
Navíc – fyzický důvod se dá prohlédnout a vyvrátit, ale „duchovní, duševní“ důvod se zas tak jednoduše vyvrátit nedá.

A nevinné oči ve stylu – já to myslím dobře a upřímně a pro TVOJE dobro existují.
To, o čem píše Míla jsem viděla také a většinou ti muži ze sebe udělali GURUI – oni jsou prostě jiní, tak mají mít i jiné zacházení a to, co dělají a způsobují, že jiné omezují, manipulují, chtějí si nechat sloužit prostě nechtěli vidět a nechtěli se k tomu znát, i když ty impulsy tam byli. I důkazy fyzického charakteru. Byli také kvůli tomu opouštěni. A cítí se pak i dost zneuznáni.

Jojo, s námi lidmi je často dost velká legrace. Jsme velmi vynalézaví.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
zeto
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 3.5. 2002
Příspěvky: 1650

PříspěvekZaslal: út únor 14, 2012 10:15 am    Předmět: Citovat

Pro ženy, které se nechali "ovládnout" mužem guruem: Proč si stěžujete na duchovní guru (muže)a, kteří si na to jen hrají. Nikdo jim nemusí naslouchat, dávat jim peníze, čas a energii. A pokud tak činíte, není to vaše svobodná vůle?

Neustále hrajeme různé hry. Hrají je muži i ženy. Forma se může lišit ale vede stále ke stejnému. K rozmotání bolesti v nás samých. A k pochopení.

Proto bych nevystavoval "duchovní mužské gurua" jako TOP všeho zla. Je zde i druhá stránka "oběti" v podobě ženy která mu (jim) "naletěla". Obě strany si tam honí něco svého. Kdo je potom ten "zlý"?

Až když dojde k uvědomění si vzorce chování "mě se to takto žít už nelíbí", přijde lék.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Krabas
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 23.3. 2004
Příspěvky: 1658

PříspěvekZaslal: út únor 14, 2012 11:32 am    Předmět: Citovat

polgara1 napsal:

Nevidím na tom nic špatného, když je zde uveden příklad některých mužů, kteří se zbavili své zodpovědnosti za obživu a starost o svou smečku a hodili to na ženu.


Ano, na tom asi opravdu není nic špatného, když to podáš a bereš takto.

Objektivně vzato mi to ale od začátku moc objektivní nepřipadá. Šamanky pohled na svět - potažmo na muže mě sice neuráží, ale chci se vyjádřit k tomu, co vnímám jako manipulaci.

Autor vlákno nazval "Duchovní paraziti" a hned jako první definici tohoto tvora vynesl jednoznačný soud - "- jsou to muži".

Neznám žádného takového muže.
A není za tím nějaká loajalita, která u mě určitě nefunguje. Ale zažil jsem ve svém životě pár žen, které mne psychicky vysávaly. Jedna dokonce tolik, že jsem se ve svých slabších chvilkách zabýval i myšlenkou její fyzické likvidace. Naštěstí k tomu nedošlo a časem se ona sama dostatečně spálila.

Přesto a právě proto takové soudy a následné "odvetné" činy nechávám na někom, koho někteří nazývají "bůh", já "energie" či "bytí". Ono totiž vztah "oběť a agresor" funguje a to zcela a v oboustraně svobodně přijmutých rolích.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
zeto
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 3.5. 2002
Příspěvky: 1650

PříspěvekZaslal: út únor 14, 2012 11:37 am    Předmět: Citovat

Krabas napsal:
Jedna dokonce tolik, že jsem se ve svých slabších chvilkách zabýval i myšlenkou její fyzické likvidace. rolích.


Very HappyD klátím se tu smíchem krabásku:)))
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zbultran
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 21.9. 2004
Příspěvky: 2051

PříspěvekZaslal: út únor 14, 2012 12:19 pm    Předmět: Citovat

polgara1 napsal:

Pozoruji cca již tak ½ roku, že mezi muži funguje jakási loajalita, jakási rovina muž-muž a oni spolu drží dosti pospolu. I když se jich ten příběh netýká a muže nezná. Většinu věcí se snaží svést na tu ženu a po vyvrácení argumentů teprve opatrně připustí, že na tom druhém muži může něco být, anebo mlčí a nevyjadřuje se k tomu.


Teda chudáci chlapi Very Happy , teď je to jasně řečeno.

Ale teď vážně. Mlčím a nevyjadřuji se k tomu. A není to proto, že bych se nějak zastával Šamana. Jen o tom nic nevím. V obecné rovině mám pocit, ža za jakýkoliv partnerský problém mohou oba, ne třeba stejnou mírou .... ale mohou.

A teď ještě k pohledu na pohlaví z hlediska véd.

V manželství vystupuje muž jako puruša (konatel, hybatel, Bůh). Žena se o muže stará (a taky o děti samozřejmě), zahrnuje ho přízní a tím koná i službu Bohu. Muž se ale musí chovat jako Puruša, musí se starat o rodinu (má ZODPOVĚDNOST) , o ženu a děti (ve smyslu obživy) a zahrnuje ženu láskou a klenoty. Ono to není moc jednoduché a záviděníhodné postavení Laughing Ale když toto funguje, může být vztah dokonalý a všichni mohou učinit pokrok v lásce k Bohu. Žena (bytost v ženském těle) má dle mě cestu bhakti snadnější v tom smyslu, že může Boha jako Purušu, vládce, snáze milovat, lépe se do svého postavení služebnice Boha vcítí. Muž (bytost v mužském těle) může mít někdy trochu problém vyrovnat se s tím, že ve vztahu k Bohu k Purušovi, vystupuje jako žena (= vztah duše - džívy k Purušovi). To je možná ten důvod proč pořád střídáme těla s různým pohlavím (Zbultranova spekulace).

Mnou popsaný model samozřejmě mohl ideálně fungovat např. v satjajůze. Nyní jsme ve věku káli a tak se to všechno pokřivuje a některé ženy hrají mužskou roli a muži ženskou.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Krabas
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 23.3. 2004
Příspěvky: 1658

PříspěvekZaslal: út únor 14, 2012 12:22 pm    Předmět: Citovat

zeto napsal:
Krabas napsal:
Jedna dokonce tolik, že jsem se ve svých slabších chvilkách zabýval i myšlenkou její fyzické likvidace. rolích.


Very HappyD klátím se tu smíchem krabásku:)))


Wink

Jinak pro ostatní. Sice to můžu dát do sekce zajímavých odkazů, ale pár lidí by to tu v tomto ublíženém tématu moc potřebovalo:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=trDxb-Cr5aQ

Komu by nejely titulky, tak zmáčknout "cc".
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Krabas
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 23.3. 2004
Příspěvky: 1658

PříspěvekZaslal: út únor 14, 2012 12:27 pm    Předmět: Citovat

Zbultran napsal:
Nyní jsme ve věku káli a tak se to všechno pokřivuje a některé ženy hrají mužskou roli a muži ženskou.


Vzhledem k tomu, že jsme nyní ve věku káli, tak se to všechno celé nějak kálí.
Je fakt, že svět je už pěkně naruby. A rozhodně to nekončí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
zeto
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 3.5. 2002
Příspěvky: 1650

PříspěvekZaslal: út únor 14, 2012 12:49 pm    Předmět: Citovat

Krabas napsal:
A rozhodně to nekončí.

Vše začínáSmile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Krabas
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 23.3. 2004
Příspěvky: 1658

PříspěvekZaslal: út únor 14, 2012 1:05 pm    Předmět: Citovat

Koukám že jedinej kdo tu má dobrou náladu jsem já a ty. Nebo ty a já?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
zeto
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 3.5. 2002
Příspěvky: 1650

PříspěvekZaslal: út únor 14, 2012 1:10 pm    Předmět: Citovat

Určitě nás je tu víc! Laughing

Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
sunnyi
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 15.12. 2004
Příspěvky: 1031

PříspěvekZaslal: út únor 14, 2012 1:15 pm    Předmět: Citovat

Super, chlapi! Smile

A ještě bych k tomu rád dodal, že se mi to jeví tak, že leitmotivem této šamančiny lamentace bylo její zjištění, že "ten, kdo má plnou hubu Boha, nemá Boha v sobě."

To opravdu objevila Ameriku! (V tomto kontextu záměrně pomíjím fakt, že Boha máme v sobě všichni).

Ale stačí se podívat do historie, že tomu tak bylo vždycky, a nejspíš i bude. Všichni ti vyvraždění a umučení "pohané" a "barbaři", Židé, jimž "bohabojní" křesťané říkali např. ve Španělsku "prasata", upálené "čarodějnice"... Vždycky ti, co měli plnou hubu Boha - kněží, inkvizice, ale i prostí lidé, podněcovali nejvíc nenávisti. A i v dnešní době šíří takoví lidé často fanatismus, nesnášenlivost a nenávist.

To se šamanka teprve nedávno probudila a začala si záporných vlastností "duchovně" založených lidí všímat, ale selektivně, jen u mužů?

Mirek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Beppe
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 12.8. 2009
Příspěvky: 860

PříspěvekZaslal: út únor 14, 2012 1:43 pm    Předmět: Citovat

Já myslím, že šamanka ten svůj první příspěvek, který skutečně vyzníval protimužsky zaujatě, následně vysvětlila, tak nevím proč je tady pořád tendence rozdmýchávat atmosféru jakože se jedná o souboj muži versus ženy ? Je to zbytečně konfrontační nálada, to téma přitom není nezajímavé a pro někoho je dokonce zásadní.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Krabas
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 23.3. 2004
Příspěvky: 1658

PříspěvekZaslal: út únor 14, 2012 2:06 pm    Předmět: Citovat

Beppe - praní špinavého prádla mi moc zásadní nepřijde. Ale neznám Jožkův případ a uznávám, že každý můžeme mít jiné představy o zásadních věcech.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Duchovno všeobecně Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 ... 13, 14, 15  Další
Strana 3 z 15

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.15 sekund