Fórum - Zobrazit téma - Reiki ve vašem každodenním životě - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· akce
· Akce_Reiki
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

     Návštěvnost

Statistiky pro Reikiwebík


Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Reiki ve vašem každodenním životě
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Reiki ve vašem každodenním životě

 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Vše ostatní, ale o Reiki
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Damao
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.1. 2003
Příspěvky: 2756

PříspěvekZaslal: st listopad 02, 2011 12:57 am    Předmět: Reiki ve vašem každodenním životě Citovat

V poslední době je tu na Reikiwebíku přemnoho odborných disputací na mystická, kosmologická a filozofická témata a tak trochu postrádám výměnu zkušeností s používání Reiki v každodenním životě:
1. Působíte na sebe Reiki pravcidelně? Každodenně?
2. Vzpomenete si na Reiki když vás něco bolí?
3. Působíte Reiki do čaker ("rovnání čaker") nebo pravidelně provádíte "suchou koupel"?
4. Co byste poradili těm, kdo jsou noví na Cestě Reiki pokud jde o tělesná, dechová nebo meditační - každodenní! - cvičení? Co pomohlo vám?

A hned napíšu něco za sebe:
Ad 1. působím na sebe Reiki často, i když nemohu napsat, že každodenně. Více tehdy, když relaxuji, nebo si něco zpracovávám, ať už jde o bolest těla, nebo duše, také používám Reiki jako průvodce do meditací (prostřednictvím Gaššo meditace například).
Ad 2. Ano, vzpomenu si na Reiki, když cítím bolest, mám ucpaný nos nebo uši...
Ad 3. Na čakry nepůsobím, třebaže to všem, kdo začínají s Reiki doporučuji jako poměrně rychlou a bezpečnou cestu k vnitřní harmonii. Naučil jsem se techniky, které jsem si více oblíbil: jógu hlasu, techniky Sahadžajógy... Před lety jsem moc rád cvičil taoistické zvířecí cviky, moc mi to pomáhalo.
Ad 4. Naučte se používat slané a bylinné koupele. Po koupeli se neutírejte ručníkem dosucha, zabalte se do velké osušky nebo do županu a reikujte se - nejlépe působení na solární plexus a střed hrudi, na klíční kosti nebo na 6. čakru - levá dlaň na čelo a pravá na zátylek.
Z meditací stojí za to na počátku zvládnout svičení umožňující kontakt s vlastním tělem. Asi bych doporučil taoistickou "meditaci vnitřního úsměvu". Nebo prostě alespoň před spaním si položte ruce na hruď, nebo na břicho - křížem k ramenům a prostě tak (s Reiki) usněte. Surprised)))
Cokoliv pijete, zvláště když je to čaj, nebo jen čistá voda, podržte ve sklenici chvíli mezi dlaněma a vodu si tak Reiki navibrujte. Můžete působit Reiki i na jídlo, konkrétně na vodu v jídle, která si Reiki "vtiskne do paměti".
Hodně trpělivosti a vytrvalosti při překonávání překážek na duchovní cestě - největší jsou lenost či pohodlnost či "nedostatek času".
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Dizzy
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 1.2. 2010
Příspěvky: 41

PříspěvekZaslal: st listopad 02, 2011 8:43 am    Předmět: Citovat

1. Protože Reiki je skvělý průvodce a pomocník působím na sebe často, i když musím říci, že také ne každodenně. Někdy den běží jak splašený a ani před spaním již nezbyde čas, protože "usnu ještě dříve než dolehnu". Za klidnějších dní si ovšem udělám čas vždy.
2. Ano. Pokud se již bolest dostaví je to to první, co mi přijde na mysl.
3. Rovnání čaker a suchá koupel jsou techniky, které jsem si oblíbil hned jak jsem se s nimi seznámil a s oblibou je používám do dnes.
4. Slané a bylinné koupele, které doporučuješ, bych rozhodně doporučil také. Zrovna nedávno jsem připravoval bylinnou očistnou sedací koupel pro blízkou osobu a včera večer jsem sobě připravil slanou lázeň nohou. Tyto koupele skutečně velmi účinně pomáhají a všem nováčkům doporučuji je minimálně vyzkoušet. Co se týče meditace tak jakákoliv příležitost na chvíli se zastavit a zklidnit mysl má blahodárné účinky. Pokud "ulétáváte" tak se uzeměte. Pokud se potřebujete odpoutat, odpoutejte se. Existuje mnoho technik a každý si jistě najde tu, která mu vyhovuje. Jak uvádíš Karle, že je dobré věnovat pozornost vodě tak mohu jen souhlasit. Klidně bych to rozšířil i na jídlo a to co člověk konzumuje obecně. Tedy i před jídlem se na malou chvíli zastavit a věnovat s díky pozornost tomu, co konzumujeme. Z tělesných cvičení mohu vřele doporučit všem známé cvičení Pět tibeťanů.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
arikiran
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.7. 2011
Příspěvky: 515

PříspěvekZaslal: st listopad 02, 2011 9:35 am    Předmět: Citovat

ahoj
1-energií na sebe působím 2x denně,ráno-ještě v posteli,a pak odpoledne
přikládám ruce a sleduji energie,někdy cítím někdy necítím
zkouším různá pořadí přikládání rukou
jednotlivé postupy se pokouším např synchronizovat s fázemi měsíce
2-když mě něco bolí,tak si toho snažím nevšímat,zdraví pro mě není prvořadá priorita,dělám si svou práci
3-můj čakrový systém je jednoduchý-hlava,srdce,břicho,pohlaví-přikládám ruce v různém pořadí(viz 1)a sleduji účinky
4-radím experimentovat a bavit se tím

@
.................
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Psychedelic
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 11.6. 2005
Příspěvky: 745

PříspěvekZaslal: st listopad 02, 2011 10:11 am    Předmět: Citovat

1. Působíte na sebe Reiki pravcidelně? Každodenně?
2. Vzpomenete si na Reiki když vás něco bolí?
3. Působíte Reiki do čaker ("rovnání čaker") nebo pravidelně provádíte "suchou koupel"?
4. Co byste poradili těm, kdo jsou noví na Cestě Reiki pokud jde o tělesná, dechová nebo meditační - každodenní! - cvičení? Co pomohlo vám?







1. jak kdy. Osvědčilo se mi dávat si reiki minimálně 3 hodiny denně.
2. Když mně něco bolí, většinou si to držím a nadávám. Pokud to má ale delší důsledky než přechodná bolest, tak se to místo reiki určitě dočká v rámci celého prozařování těla. Neberu to přímo jako léčbu bolesti, je to možnost jak nechat působit Boha.
3.

A tady u třetího bodu se musím zastavit. Pokud tělo prozařuji reiki, působím tím pochopitelně intenzivně na čakry.
Já nevím jak na tom zdejší lidé jsou. Já beru svůj energetický systém jako domov. Musí se v něm uklízet. Pokud nevěnuji čakrám pozornost - vědomí, mají tendenci schnout, zanášet se. Projevuje se to tak, že pokud na ně po delší době zaměřím pozornost, začne se do vědomí projektovat spousta materiálu. Jakmile čakry stále prozařuji, poté vykazují mnohem živější, pročištěné vlastnosti. Míjet čakry, znamená nechat je skomírat. Kam se nevede pozornost, co si neuvědomujeme, od čeho odvracíme pozornost, to není vyživováno pozorností, vědomím, životem a to usychá, je nevědomé. Vědomí je světlo, co je nevědomé potemní. Nevědomé čakry, které nejsou vystavovány oživující pročišťující pozornosti, časem zchřadnou a potemní.

4. Příkladat ruce na celé tělo. Nic nevynechávat. Celé tělo zvědomit, vystavit reiki. Aby bylo celé živé a vědomé.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
harmonik
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 9.7. 2009
Příspěvky: 217

PříspěvekZaslal: st listopad 02, 2011 11:20 am    Předmět: Citovat

Ahoj, reiki v každodenním životě-

Tak já jsem se naučil a vžil si napojit se vždycky před započetím směny, nahodím symboly a snažím se sladit s vesmírnou energií reiki. Musím potvrdit, že zázraky se někdy dějí, jak se to někdy řeší samo, někdy si ale musím samozřejmě tzv. "vyžrat až do dna" zapeklité případy. Po směně poděkuji a odpojím se.
Snažím se naslouchat svému duchu a zrovna včera se mi stala taková příhoda. Normálně jakoby mě nějaký vnitřní hlas řekl: vem si na cestu knížku /někdy to dělávám/. Dojíždím vlakem. Ruka v knihovničce sáhla po "Diagnostika v praxi- tajná řeč nemoci" od Marcela Černocha. Shodou okolností mě byla doporučena mou reiki mamkou - mistrovou. V tyto dny myslíme víc na druhé a i když nejsme často v kontaktu, několikrát se stalo, že se jakoby telepaticky domluvíme- třeba vzpomínkou. Tak jsem jí poděkoval a odeslal energii na dálku.
V knížce jsem si opakoval cestou na noční. Ale co se nestalo ráno, když jsem se vracel: vlak měl sekyrku a mně ujel přípoj. Po počáteční rozmrzelosti mě zas oslovil vnitřní hlas- studuj- a já projel do dalšího přípoje celý obsah. Navrátilo mě to zas do intenzívnějšího studia a praktik. Večer byla meditace na čakry a poděkování za ty " dary" zřejmě mému životnímu průvodci.
Mohl by být někdo reikista aniž by úplně chtěl? Např. různými setkáními, okolnostmi ? Nebo něco jako léčitelem? Náhody prý nejsou, tak nevím.
Vývoj všeobecně probíhá ve vlnách, ve spirálách, není to žádná přímka. Je to jako s ročním obdobím. Ale nejkrásnější je, že se ti dá šance znovu, stejně jako rostlinkám zjara. Náš " vnitřní duch" možná není jak přísná kantorka s rákoskou, možná nám dovolí odbočení, přestávečku, je mírumilovná. Ale pak nám připraví zas okolnosti, abychom se dali dál a pokračovali ve vývoji.
Reiki energii celého vesmíru využívám pestře, od zahradničení na zahrádce, práce v lese a na chalupě až po ošetřování lidiček. No a programování situací. Však jsme obdrželi "reiki lékárničku" Laughing při zasvěcení, jak s oblibou říkává naše reiki mistrová.
Question Akorát nevím proč mně stále nevychází zúčastnit se srazíku Exclamation Vždycky tam v tom datumu něco je těžce odložitelného. Ale touha je značná. No máte štěstí, že se tam neobjevím Laughing .

Ahoj, Harmonik. Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Aika
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 17.2. 2005
Příspěvky: 176

PříspěvekZaslal: st listopad 02, 2011 12:51 pm    Předmět: jupíííííííííí, úchvatné téma.. :) Citovat

1. Působíte na sebe Reiki pravcidelně? Každodenně?
2. Vzpomenete si na Reiki když vás něco bolí?
3. Působíte Reiki do čaker ("rovnání čaker") nebo pravidelně provádíte "suchou koupel"?
4. Co byste poradili těm, kdo jsou noví na Cestě Reiki pokud jde o tělesná, dechová nebo meditační - každodenní! - cvičení? Co pomohlo vám?

Tak.... jak já.. .tak tedy Smile))

1. ano, působím na sebe denně... v každou volnou chviličku na sebe položím ruce.... nějak mi to dělá dobře... Smile večer, před usnutím, se pokaždé reikuji, když usínám, stále jsem s Reiki .... takže ano.. Smile tedy.. takto fyzicky. Jinak v srdci Reiki nosím pořád....
2. Když mě něco bolí? No...celkem často mi někde něco dloubne... plácnu tam své tlapky a zapojím hledáček v těle - odkud to pochází ? Smile))
3. Suchou koupel - no.... velmi zřídka, přiznám se... ač pořád vidím před očima takovéto zakončení - třikrát očistit ruce..Smile)) jinak rovnání čaker provádím tak, jak cítím, že je třeba - jak si tělo řekne.... Ale témata jsou pořád - hlavně si uvědomuji svou závislost na venkovním světě, odpoutání se od starých nefunkčních programů...
4. nováčkům bych poradila jediné: intuice.... naučit se vnímat sebe ze sebe zevnitř.... informace nechat procházet svou intuicí, svým srdíčkem... a to radím každému... nebát se prožívat sebe... ač to občas není bezbolestné.... Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail Yahoo Messenger
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 3733

PříspěvekZaslal: st listopad 02, 2011 6:57 pm    Předmět: x Citovat

1. Působíte na sebe Reiki pravcidelně? Každodenně?
2. Vzpomenete si na Reiki když vás něco bolí?
3. Působíte Reiki do čaker ("rovnání čaker") nebo pravidelně provádíte "suchou koupel"?
4. Co byste poradili těm, kdo jsou noví na Cestě Reiki pokud jde o tělesná, dechová nebo meditační - každodenní! - cvičení? Co pomohlo vám?

ad 1) Nejen na sebe. Pracuju s ní různě. Posílám si někdy na cesty, jídlo
a různé kreativní varianty. Taky ráda tvořím s někým nebo pro někoho. Nemám pocit, že bych měla nějakou hranici mezi teď dělám reiki a teď jsem mimo ni. Jen ji občas víc zaměřím nebo někomu nebo někam posílám s požádáním a poděkováním. Ale nejsem závislák, že bych bez ní neudělala ani ránu a v jednom kuse reikovala. Když usnu s rukama na těle, je to reikování? Ještě ji někdy používám při terápku jako podpora energie.

ad 2) Nejen když mě něco bolí. Nevolím ji jako jediné řešení všeho
a vždycky.

ad 3) Občas podle potřeba si dělám harmonizaci, hmmm zrovna včera, ale spíš hoooodně nárazově. S tématy čaker mám dost zážitků i tak, během celoroční školy R3

ad 4) Hlavně bych zdůraznila pravidelnost pokud se týká cvičení. Tělo si žádá své a všechno souvisí se vším. Hodně se mi osvědčilo dýchací cvičení chi-kungu nebo pomalé kum-nye a kdysi i joga, po ránu krása, bohužel to byly jen krátké epizody - vstávání za ranního kuropění není moje silná stránka. Ale tvořit s energií a dechem se dá nakonec
i ve spoustě jiných sportů. Zkoušela jsem např. v tenise nebo squashi
a byla překvapená. O variantách bojových sportů nemluvě (což je
i tai-chi). Kolo, chůze... co se komu líbí, hlavně něco dělat.

šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
HonzaD
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 7.1. 2010
Příspěvky: 66

PříspěvekZaslal: čt listopad 03, 2011 9:23 am    Předmět: Citovat

Konečně tu je zase nějaké téma o reiki a tak se pokusím přispět svojí troškou:

Ad 1) Ano s Reiki pracuji denně. Vždy ráno v autobusu si posílám Reiki do nadcházejícího dne ať proběhne tak jak má, pro dobro všech a v souladu s Božím plánem nebo ještě lépe. Během dne když mám potřebu nebo se necítím. Večer si potom zpravidla posílám Reiki ať mi léčí tělo a ducha a vše ostatní co léčení potřebuje.

Ad 2) Někdy ano, někdy ne.

Ad 3) Ano, občas si mentálně zharmonizuji čakry, ale nemám nějak moc velkou potřebu tohodle.

Ad 4) Ať se hlavně neřídími radami jiných, zkouší různé věci a najdou si vlastní cestu, která jim bude vyhovovat. Na začátek bych možná doporučil začít s meditácí Gašó. Je jednoduchá a dá se dělat prakticky kdykoliv.

HonzaD
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Damao
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.1. 2003
Příspěvky: 2756

PříspěvekZaslal: čt listopad 03, 2011 6:51 pm    Předmět: Citovat

HonzaD napsal:
Konečně tu je zase nějaké téma o reiki.... Ať se hlavně neřídími radami jiných, ...

Myslíš to určitě dobře, ale hned mi přišla na mysl tahle moudrost:

Vznikne-li v tvé mysli pochybnost
o kterékoliv z těchto věcí,
vyhledej společnost moudrých lidí,
těch, kteří jsou vyzbrojeni jasným úsudkem,
prosti pletich a zlomyslností.
Neříkám, abys jen poslouchal slova těchto lidí,
říkám, abys dělal to,
co dělají oni! (Taittiríjópanišad)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
jafik
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 16.10. 2007
Příspěvky: 50

PříspěvekZaslal: čt listopad 03, 2011 7:53 pm    Předmět: Citovat

1. Mohu napsat, že ano. Velice se mi líbí prociťování různých symbolů v těle (dle intuice). Samozřejmě používám ťapkání po celém těle. Kdysi jsem posílal energii např.přírodě, ale časem se to změnilo v žehnání, cítím to jako méně násilné, méně manipulativní.
2. Asi jsou to jedny z prvních myšlenek, ale Reiki je u mne na denním pořádku
3. Působení Reiki na čakry dělám nepravidelně, spíše mi vyhovuje dýchání do čaker s představou barev
4. Jednoznačně meditaci, dýchání s pozorností na dechu, nemusí se praktikovat dlouho, ale spíše pravidelně. Již delší dobu medituji dvakrát denně (ráno a večer) a mám odzkoušené, že celý den je potom více "barevný" jsem vnímavější, klidnější, moc "věcí" mě nerozhazuje, naopak, když začnu lenošit, za pár dní se to projeví ztátou "nadhledu".....

Přeji všem hezký večer
Jarda
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Lendulka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 6.2. 2009
Příspěvky: 584

PříspěvekZaslal: čt listopad 03, 2011 10:01 pm    Předmět: Citovat

1. Působíte na sebe Reiki pravcidelně? Každodenně?
2. Vzpomenete si na Reiki když vás něco bolí?
3. Působíte Reiki do čaker ("rovnání čaker") nebo pravidelně provádíte "suchou koupel"?
4. Co byste poradili těm, kdo jsou noví na Cestě Reiki pokud jde o tělesná, dechová nebo meditační - každodenní! - cvičení? Co pomohlo vám?

1. Ano, každý večer před usnutím. Podle potřeby duševní, duchovní nebo fyzické kdykoli, kde to jde.

2. Ano, ale někdy mám trochu dlouhé vedení Laughing a říkám si, ty jo, že mě to nenapadlo hned.... Laughing

3. Ano, čakry a také vyrovnávání mozkových hemisfér. Dělá mi to moc dobře. Nedávno mi osoba blízká Wink přichystala sedací očistnou koupel a bylo to blaho... (uvedeno slovy-ostříhaná jsi hezky, ale vypadáš strašně /jakože fááákt unaveně/ chichiiiii)

4. Poradila bych jim, aby se měli rádi a aby dělali všechno, co je jim příjemné a nenutili se do ničeho, jenom proto, že se to tak má dělat. Každý jsme jedinečný a každému z nás dělá dobře něco jiného. Poslouchejte svoje tělo a svou duši.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Vše ostatní, ale o Reiki Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.13 sekund