Fórum - Zobrazit téma - Vplyv reiki na intelekt - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· akce
· Akce_Reiki
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

     Návštěvnost

Statistiky pro Reikiwebík


Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Vplyv reiki na intelekt
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Vplyv reiki na intelekt

 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Vše ostatní, ale o Reiki
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
miro
Nováček
Nováček


Registrace: 10.10. 2011
Příspěvky: 1

PříspěvekZaslal: po říjen 10, 2011 7:49 pm    Předmět: Vplyv reiki na intelekt Citovat

Ahojte, co si myslite, aky vplyv ma reiki(alebo ine energie) na intelekt, schopnosti mozgu. Myslim lahsie chapanie veci, zapamatavanie si, lepsiu pamat, logicke myslenie. Niekde som cital, ze presne toto robi ta novinka reconnection ci co. Ja mam len reiki I, no po reikovani mam akoby jasnejsiu mysel a rychlejsie dokazem uvazovat a davat si veci do suvislosti. Ale nie vsak nejako vyrazne(reikujem tak max 30 min denne). Podobne veciciky dokazu dost pomoct pri studiu. Cool
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Psychedelic
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 11.6. 2005
Příspěvky: 745

PříspěvekZaslal: út říjen 11, 2011 5:40 pm    Předmět: Citovat

Nikdy jsem nebyl nijak zvlášť bystrý kluk. Na základce jsem se většinou musel dřít doma, abych se udržel v lepším průměru a na střední, když dle slov mámy jsem nabyl jakéhosi zrychlení a zvýšeného mentálního výkonu jsem propadl marihuaně a následně i jiným drogám (mimojiné intenzivní závislost na dementogenu alkoholu)....
Takže jsem často hledal jak zlepšit svůj výkon intelektu. Hledal jsem všude možně. Zkoušel jsem chemické cesty: DMAE, piracetam, enerbol, ginkgo bilobu, bacopa monniery, L-tyrosin, tryptofan atd.
Zjistil jsem že chemické cesty nejsou pro mě nejvhodnější variantou. Některé chemické látky mi přinesly dosti svízelné životní období (hlavně piracetam). Snad případně ginkgo biloba může být někdy přínosem.
Co však velice pozitivně ovliňuje můj intelekt je celé zrno. Někdy mi to připomíná piracetam - rychlostí - obecnou psychostimulací (v práci se po tomto jídle náhle více pouštím do činností atd.), schopností zabírat mozkem. Není to tak samozřejmě markantní, tak chemické, tak extrémní. Je to podle mého ale výborná věc. Vařený oves, pšenice, žito, ječmen. Hlavně tyto obilviny. Ale i jáhly. pohanka a rýže jsou dobré. Ale prvně uvedené obiloviny jsou na můj intelekt momřádně účinné. Mají výbrnou energetickou jakost.
Slovo které mě k nim často napadá je: ROZUM
Když jsem jedl piracetam, slovo které vystihuje jej je: MYSLI!!!
Obiloviny mají úžasné energetické vlastnosti. Piracetam byl muž s bičem. Vyhnul bych se piracetamu, varuji před tím všechny lidi kteří ho okolo mně z nějakých důvodů chtějí zkoušet a sází na něj...
Pozitivní vliv na intelekt má cvičení - různé ásany, jako výborný cítím pozdrav slunci.
Ale důležité je to, co jsem zjistil. Co intelektu VELMI škodí. Je to energie čokolád, většího množství nekatarinek (ale ovoce obecně příliš zpovrchňuje a rozptiluje), vystavení se záření počítače, extrémně škodí alkohol, cigarety (jakoby zacintaly, zašedily mozek čímsi šedivým toxickým ) ve větším množství (ale myslím, že i v tom malém), marihuana (mám ji rád, ale prostě není zrovna přítelem bystrého jasu). Jogurty Smile Bílé jogruty Smile Nevím jak moc škodí, ale někdy když si dám bílý jogurt mám takový legrační pocit a říkám mu: "mozek se směje" Smile Mám dojem jakoby mozek vybuchoval na tisíci místech zároveň Smile Je to divné a nemyslím, že je to přítelem myšlení.

Chtít nahradit celá zrna obilí celozrným pečivem je dobrý nápad, nicméně nefunguje to tak jako celá zrna. Zkoušel jsem to mnhokrát. Celá zrna mají kvalitu, která se do myšlení promítá a jakmile jsou rozemlety na mouku nebo vločky tak se kvalita změní a už to není tak účinné, už se tak dobře nemyslí. Už to není ten stav: ROZUM.

Zkoušel jsem i dlouhodoběji vliv sýru na mozek. V žádném případě se nevyrovná celým zrnům. Není to moc dobré...

Reiki je také dobrá. Je výborná. Ale někdy mně reiki posouvá příliš "mimo". Jakobych ztrácel hranice v životě, jakobych byl z ní někdy mimo tento svět (ale i po modlitbách je to pak pro mě prostě příliš intezivní. Když přijdu do práce připadá mi to všechno naprosto šílené Smile Tolik citu a všude tolik ruchu. Jakobych svět poslouchal přes fonendoskop.

Zjistil jsem, že kupříkladu po energii Boží Pečeť mám nechuť s lidmi mluvit, vede mě to k nezvyklé introverzi apod. Takže není energie jako energie.... S Usuiho reiki jsem s lidmi rád a jaký vliv na mě má ReConnection to nevím. Nemám s ní zatím žádné hluboké zkušenosti.

Obecně lze ale říci, že jakmile s člověk více "přiblíží" k Duchu, lépe se mu myslí a věci obecně řeší. Vše jde jaksi víc samo, intuitivně.

Když jsem se začal učit anličtinu, zjistil jsem, že se mi začalo i lépe přemýšlet v práci. Takže cílené učení se něčeho mozku prospívá.

Vypustil bych kávu (nepřijde mi jako harmonická) a nahradil bych ji zeleným čajem. Zelený čaj sice vede k určité stimulaci, ale na druhou stranu trochu brání introverzi. Je příliš extrovertní. Je dobrý třeba když člověk chce něco napsat, nanést, vynést ze sebe někam. Ale ne na analýzu sebe sama.

Spánek. Dost spánku

Takže kdybych mohl shrnout: doporučil bych makrobiotiku s cvičením, Usuiho reiki a něčím co člověka baví a cíleně se učí.
Vyhnout se sladkýmu, drogám a počítači.

p.s. četl jsem o EEG BIOFEEDBACK. člověk se učí používat svůj mozek efektivněji. Je to ale celkem drahé. Nevím jak účinné Smile vždy jsem to ale chtěl zkusit (a zatím nezkusil) Smile ovládat hru svými vlastními myšlenkami Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
blankas
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 27.9. 2002
Příspěvky: 652

PříspěvekZaslal: st říjen 12, 2011 12:08 pm    Předmět: Citovat

Z mé (proti Filipovi chudé Wink ) zkušenosti:
pro krátkodobý vyšší intelektuální výkon se mně konkrétně osvědčuje být polohladová. To mi spolehlivě zvyšuje mentální kapacitu-když potřebuji zvládnout neplánované množství duševní práce, pod časovým tlakem Exclamation .

Takže ráno ovesné vločky k snídani a přes den třeba jen převážně nějaká semínka, zejm.ořechy(vlašáky ze zahrady-mám je k dispozici a nemusím nic vařit) příp.hrst obilných vloček spařené vodou z konvice a jím třeba až večer, většinou restovanou zeleninu, kterou potkám a rýži basmati s wakame. To mívám doma k dispozici vždy a je to obojí v cuku letu uvařené. Jistím to ještě zvýšeným přísunem B komplexu.
Piju zelený čaj a vodu, obé máme v práci dostatek.

A určitě mi mentální výkon průběžně udržuje koncentrace na činnost, kterou dělám. Když jsem se nad tím teď zamyslela, tak pravidelná denní meditace je pro moje fyzické a mentální zdraví a schopnosti opravdu za ty roky velkým přínosem, tj. přínosem i pro můj intelektuální výkon. A reikování (nebo používání rcx) koncentraci(meditaci) pomáhá, takže je to tak propojené...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
kamo
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 29.6. 2005
Příspěvky: 901

PříspěvekZaslal: st říjen 12, 2011 2:23 pm    Předmět: Citovat

blankas napsal:
A určitě mi mentální výkon průběžně udržuje koncentrace na činnost, kterou dělám. Když jsem se nad tím teď zamyslela, tak pravidelná denní meditace je pro moje fyzické a mentální zdraví a schopnosti opravdu za ty roky velkým přínosem, tj. přínosem i pro můj intelektuální výkon. A reikování koncentraci(meditaci) pomáhá, takže je to tak propojené...

Výstižné a rád se k tomu drze připojím Smile

Cool
.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Psychedelic
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 11.6. 2005
Příspěvky: 745

PříspěvekZaslal: pá říjen 14, 2011 8:29 pm    Předmět: Citovat

Díky Bohu, že Blankas zmínila ořechy.
Delší dobu jsem v situaci kdy si nemohu vařit a jsem někdy živ pouze ze sýra a pečiva. Někdy zase jen z ořechů (převážně nesolené buráky).
Tento měsíc jsem zrovna na pro mě obzvlášť stresujícím pracovišti a vždy cítím změnu ve schopnosti přemýšlet, když si dám před prací ořechy než když tam jsou pouze po sýru s pečivem.
Buráky mají více soustředivou energii, madle jsou někdy dost emoční, vnímám jakési otevření na hrudi...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Vše ostatní, ale o Reiki Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.15 sekund