Fórum - Zobrazit téma - ALS - Amyotrofická laterální skleróza - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· akce
· Akce_Reiki
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

     Návštěvnost

Statistiky pro Reikiwebík


Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - ALS - Amyotrofická laterální skleróza
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

ALS - Amyotrofická laterální skleróza
Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Prosby o pomoc
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Zbultran
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 21.9. 2004
Příspěvky: 2051

PříspěvekZaslal: pá srpen 19, 2011 7:52 am    Předmět: ALS - Amyotrofická laterální skleróza Citovat

Kamarádově ženě tuto nemoc právě diagnostikovali. Nemáte někdo nějaké zkušenosti s léčbou?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
okenko
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 19.4. 2005
Příspěvky: 947

PříspěvekZaslal: pá srpen 19, 2011 1:08 pm    Předmět: Citovat

Ach Zbultrane. Ptala jsem se domácího lékaře. V nemocnici přišel do kontaktu s pacienty s touto diagnozou. Nehněvej se, zda jsem si to zapamatovala nepřesně. Neurony nevysílají impulsy svalům, které odspodu přestávají fungovat. V pozdní fázi už nefunguje ani dýchání, musí pomáhat přístroj. Léčí se prášky, ale stav se pouze zpomaluje. Tuto nemoc má ten známý fyzik, kterého jsem viděla na vozíčku... Je to opravdu velice smutná nemoc. Přeji kamarádovi a jeho paní hodně sil.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Evik
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2007
Příspěvky: 1845

PříspěvekZaslal: pá srpen 19, 2011 10:01 pm    Předmět: Citovat

Vzpomněla jsem si, že v okruhu našich známých je také člověk s touto nemocí. Je to o to smutnější, že dnes je mu 17 let a onemocněl v 7 letech. Dnes je na vozíčku, ale už si ani nic nepodá. A prognóza je velmi, velmi špatná. Jeho rodina - rodiče jsou věřící a i když je to všechno těžké, žijí pospolu radostný život, neuzavírají se do sebe, jsou společenští, umí se smát, hrají na kytaru, pracují, tancují...prostě žijí. Vědí, že vše je v rukách Božích a snad to jim dává tu sílu. I tomu chlapci.

Také se připojuji k Míše - Okenku a přeji oběma hodně sil.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
abeille
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 25.3. 2011
Příspěvky: 200

PříspěvekZaslal: so srpen 20, 2011 12:29 am    Předmět: Citovat

Crying or Very sad jedna z nejhorších nemocí . Měl ji tchán. U něho se projevila nejdříve potížemi s řečí. Následoval problém s polykáním ( nutná sonda do žaludku), problémy s končetinami a nakonec dýchání (připojení na dýchač ). Celé tohle utrpení trvalo 3 roky - při jeho plném vědomí.
Ale každý se s touhle nemocí vyrovná jinak, průběh se může hodně lišit - stejně jako třeba u roztroušené sklerozy.

http://www.ereska.cz/nemocals.html
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Evik
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2007
Příspěvky: 1845

PříspěvekZaslal: ne září 11, 2011 8:36 pm    Předmět: Citovat

Zbultrane, v sobotu proběhl v Praze kongres lékařů, zabývajících se právě touto nemocí. Mluvila jsem s maminkou toho mladého kluka, která na tyto kongresy také jezdí. Přijela z Prahy s nadějí, že prý za 3 roky by mohl být vyvinut lék na tuto nemoc.

Touto vzácnou nemocí prý v Čechách a na Moravě trpí asi 500 lidí a existuje několik forem. Svému synovi zajistila 3x týdně fyzioterapeutku a je to prý znát. Velice dbají na to, aby chlapec nenastydl, kašel by ho vysiloval a asi by to ,,nevydýchal". Takže důležitá je hodně prevence, bere potravinové doplňky a vitamíny.


Mě se moc líbí ,,zpověď " jednoho pacienta a mohla by dodat trochu optimismu a naděje pro tvého kamaráda a jeho paní.

Citace:
Léčba (klasická i alternativní)

Klasickou medicínou jsem byl léčen první 2 roky celkem ve 4 nemocnicích (v okresní a třech pražských). Tato léčba spočívala v podávání vitaminů B, injekce B12, A, C, E, Nicoflavin, Prostigmin (bohužel si další nepamatuji) a v rehabilitaci. Tím aktivní lékařská péče skončila s odůvodněním, že na ALS žádný lék není. Jiskřička blikla až v roce 1999, kdy mně můj neurolog předepsal lék RILUTEK, který jsem bral po dobu 3 měsíců. Poté ho zdravotní pojišťovna z finančních důvodů zamítla. Provedl jsem další pokus o jeho předepsání, ovšem bez úspěchu (nevešel jsem se do zdravotních tabulek - kladné schválení zdrav. pojišťovnou je podmíněno mimo jiné vyšetřením kapacity plic, kdy je potřeba nafoukat 60 jednotek, což jsem o několik nesplnil). Přitom je právě RILUTEK údajně jediný lék na ALS. Vyzkoušel jsem samozřejmě i alternativní léčbu. Při působení léčitelů i krátce po něm převládala zvýšená psychická pohoda a celkové uvolnění, při samotném zákroku pak někdy pocit tepla "pod rukama" - k markantnímu zlepšení fyzického stavu však nedošlo. Pouze po zákrocích filipínského léčitele (5x) zmizel otok na krční páteři, který se však po několika měsících zase částečně objevil. Ani akupunktura, makrobiotika a homeopatie nepřinesly hmatatelný kladný výsledek. Samozřejmě nevím, jaký by byl můj zdravotní stav, kdybych všechno předchozí neabsolvoval.
Můj současný pohled

Myslím si, že většina fyzických nemocí má svůj původ právě v psychické oblasti. Přikládám tedy způsobu myšlení, duševní pohodě, celkové vyváženosti a harmonii prvořadý význam. Proto je třeba být aktivní, hledat a zkoušet různé formy léčení a v žádném případě nepropadat beznaději a pasivitě. Pro názornost uvádím některé tzv. "zásady pozitivního ujišťování", které při své léčbě využívám:

Každý den se po všech stránkách cítím lépe a lépe
Nebyl mně dán duch strachu, ale síly, lásky a zdraví
Jsem pánem svého osudu, pánem svého života

Dalším, pro mne důležitým rysem, je optimismus. Samozřejmě vím, o jakou nemoc se jedná a co ve svých důsledcích přináší. V žádném případě si to však nepřipouštím a já budu ten, kdo vyhraje. Ke své nemoci přistupuji jako k určité zkoušce. Udržuji společenské kontakty, chodím mezi lidi i nakupovat. Myslím si, že izolovanost a samota sehrávají velkou negativní roli, neboť mysl má prostor ke skličujícím úvahám. Kladný přístup rodiny i ostatních mi dává jistotu dobrého zázemí a pomoci, která je nepostradatelná. Vzhledem k tomu, že ALS postihuje motorické nervy, je potřeba v rámci fyzických aktivit cvičit všechny pohybové svaly i rovnováhu. Důležité je, rozdělit jednotlivá cvičení do průběhu celého dne a vyvarovat se přílišné únavy a zatížení.

Ruce - cviky na zvyšování síly, pohybového rozsahu všech kloubů, obratnosti a jemné motoriky prstů.

Nohy - obdobné jako u rukou + důraz na správnou chůzi (nezakopávat); rovněž využívám rotoped, na kterém denně ujedu několik kilometrů.

Dýchání - posilování mezižeberních svalů a svalů břicha (úklony, rotace trupu, sedy), zvětšování kapacity plic správným dýcháním, "sfoukávání svíčky" apod.

Rovnováha - cvičím zády blízko u stěny, možné i se zavřenýma očima, snažím si udržovat rychlost reflexů při vyvažování.

Dále využívám různé cvičební pomůcky (posilovací péro, akupresurní rohož, akupresurní válečky a míčky, natahovací gumy, závaží). K eliminaci téhle nemoci je opravdu každodenní pohyb nezbytný. "Lenošení" omlouvané únavou je sice pohodlnější, ale z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že škodí a tudy cesta v žádném případě nevede. Snažím se dodržovat správnou životosprávu v duchu zdravé výživy. Nekouřím a z alkoholu piji občas pivo nebo víno. Léky žádné neberu.


Ahoj E.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 3733

PříspěvekZaslal: ne září 11, 2011 8:53 pm    Předmět: x Citovat

Tenhle člověk má můj obdiv. Vzít takhle závažnou nemoc po všech stránkách do svých rukou je obdivuhodné. Já myslím, že nejtěžší je nerezignovat, nelitovat se a bojovat. Kolik z nás by mělo na tohle dostatek síly a vytrvalosti?

šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zbultran
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 21.9. 2004
Příspěvky: 2051

PříspěvekZaslal: po září 12, 2011 8:13 am    Předmět: Citovat

Evik napsal:
Zbultrane, v sobotu proběhl v Praze kongres lékařů, zabývajících se právě touto nemocí.


Ahoj Eviku, tak se snažím najít něco o tom kongresu na webu a nedaří se mi, neporadíš? Třeba kde to bylo, nebo kdo to pořádal?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Evik
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2007
Příspěvky: 1845

PříspěvekZaslal: po září 12, 2011 8:39 am    Předmět: Citovat

Pokusím se to zjistit přímo od té paní, až se s ní nějak spojím.
Posílám ti aspoň jiné přínosné stránky se spoustou odkazů.

http://bunecnaterapie.cz/napsali-o-nas/2011/jak-se-zije-s-a

E.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Damao
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.1. 2003
Příspěvky: 2756

PříspěvekZaslal: po září 12, 2011 9:48 am    Předmět: Citovat

Setkal jss obdivohodnými preparáty vyvinutými slovenskými atomovými fyziky. Jde o preparát, který působí na všestrannou regeneraci organismu. U nás je v prodeji pod názvem "Matuzalém" a byl by k objednání zde:
http://www.nadeje-byliny.eu/index.php?news=4
Podle prezentovaných výsledků doporučuji v tomto přípacdě volit červený Matuzalém dvakrát denné - ráno a večer a na noc ještě modrý Matuzalém.
Ostatní informace ještě zde:
http://www.matuzalem.sk/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Psychedelic
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 11.6. 2005
Příspěvky: 745

PříspěvekZaslal: po září 12, 2011 10:20 am    Předmět: Citovat

Jakmile jde o nějaký rozpad nervové soustavy, hned mě napadlo konopí. Google mi ukázal pár odkazů, kde se mluví o možných souvislostech a příznivých účincích.
Vím, že konopí má v podstatě vysilující účinky, přesto by možná léčba v případě krize mohla mít nějaký pozitivní efekt, tak si říkám, že to pro úplnost zmíním Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Zbultran
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 21.9. 2004
Příspěvky: 2051

PříspěvekZaslal: po září 12, 2011 11:12 am    Předmět: Citovat

Damao napsal:
Setkal jss obdivohodnými preparáty vyvinutými slovenskými atomovými fyziky. Jde o preparát, který působí na všestrannou regeneraci organismu. U nás je v prodeji pod názvem "Matuzalém" a byl by k objednání zde:
http://www.nadeje-byliny.eu/index.php?news=4
Podle prezentovaných výsledků doporučuji v tomto přípacdě volit červený Matuzalém dvakrát denné - ráno a večer a na noc ještě modrý Matuzalém.
Ostatní informace ještě zde:
http://www.matuzalem.sk/


Damao, máš s tím osobní zkušennost?

Já trochu hledal na netu a přestože píší:
Citace:
V rámci Svetového dňa duševného vlastníctva cenu WIPO pre úspešných vynálezcov (Best Inventor Award) prevzali Ing. Ján Keresteš st. (71) a Ing. Ján Keresteš, CSc., ml. (39) z Považskej Bystrice, otec a syn, ktorí sa venujú biotechnológiám, najmä vývoju riadenia biochemických a informačných procesov v živých organizmoch.


... na webovkách WIPO Awards jsem ty pány nenašel (je tam excelová tabulka všech oceněných). V Argentíně dostal ocenění za projekt La Molecula Matías Konstandt.


Pak jsem se pachtil po jménech - Ing. Ján Keresteš
http://gojobs.sk/ing-jan-kerestes-csc-56905.htm
http://www.firmy-lide.cz/bonika-vidce-spol-s-ro-quotv-likvidaciquot-317532.htm
http://gojobs.sk/n-i-k-a-spol-sro-68320.html

Našel jsem složení:
Citace:
Složení: Matuzalem (extrakt černého čaje) - 1mg/tab., isomalt, mikrokrystalická celulóza, stearan hořečnatý, polyvinylpyrodinol, oxid titaničitý, karamel, talek, hydroxypropylmethylcelulóza.


Tedy mě napadá, zda stejné účinky nebude mít pití čaje?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
lenap
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 23.4. 2009
Příspěvky: 80

PříspěvekZaslal: po září 12, 2011 12:30 pm    Předmět: Citovat

(haha - tak jsme měli, Zbultrane, stejný popud; nu je to jasné, žádná láce ty tablety nejsou. Já našla, že ing.Keresteš je predsedou Cechu bryndziarov, ale také jsem je mj. našla v tebou zmiňované exc.tabulce - což ovšem stejnak nezvýšilo míru mé důvěry k nim - a potažmo i k výrobku... Smile Ledaže by přípravek Kájovi pro podobné případy doporučila sama pí Podhorná, což je vesměs ušlechtilá a důvěryhodná žena)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Damao
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.1. 2003
Příspěvky: 2756

PříspěvekZaslal: út září 13, 2011 10:02 am    Předmět: Citovat

Sertkal jsem se s ním osobně na semináři o léčivých bylinkách u paní Podhorné. Ona sama přípravek užívá a konstatovali jsme, že od posledního setkání s ní opravdu vypadá energičtěji - jako by omládla.
Nečekejte ovšem, že na stránkách o Matuzalému najdete složení a výrobní postup. Byli by blázni, kdyby to tak udělali.
Pan Keresteš je podle mého úsudku velmi seriózní člověk. To je poznatek ze setkání s ním. Myslím, že dokážu odhadnout, zda jsem se stekal s podvodníkem, nebo znalcem.
Pan Keresteš dokáže vyprávět o výsledcích nasazení preparátu velmi zajímavé historky. Osobní zkušenost s užíváním si právě dělám.
Mám silný pocit, že obecně mezi lidmi velmi oblíbený sklon vše opravdu inovativní apriori odsoudit, zde vůbec není na místě.
Ostatně není problém si najít příležitost se s panem Kerestešem osobně setkat. Lidem se nevyhýbá.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 3733

PříspěvekZaslal: út září 13, 2011 10:38 am    Předmět: x Citovat

Damao: nediv se té skepsi. Lživá reklama o různých zázračných preparátech je běžná a nikdy jsem nečetla, že by za ni byl někdo stíhán.
Navíc má každý z nás určitě spoustu zkušeností s lámáním na drahé zázraky, po kterých už budeš zdravý na věky (já naposledy Alveo).
Proto jsou osobní zkušenosti nejdůležitější. Myslím tím zkušenosti někoho nezaujatého, nikoliv prodejce oné značky.
Ostatně všichni dávno víme, že co pomůže jednomu, tak nemusí pomoct druhému a co v tom hraje další roli...

šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Damao
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.1. 2003
Příspěvky: 2756

PříspěvekZaslal: út září 13, 2011 12:26 pm    Předmět: Citovat

Ono je to, Mílo, na delší povídání. Když to shrnu, tak jde o to, že účinky Matuzalému, to jak působí v našem tělě, jsou hodně podobné tomu, jak vnímám působení Reiki. Pro mne to byl na počátku neuvěřitelný zážitek, který vystřídal hluboký obdiv k těm, kdo to tak skvěle vymysleli. Přednáška u paní Mgr. Podhorné končila kostatováním, že se "jim" (týmu, který je autorem Matuzalému), skrze výzkumy objasnila prastará duchovní pravda, že jedinou autentickou silou, která je schopna léčit, je láska.
Máš pravdu, že účiněk není stejný u všech lidí, asi jako u Reiki - to je asi nejbližší případ. Jednomu pomůže na chvilku, u jiného se dějí zázraky. Dám vědět jak to působilo na mě, až udělám vlastní zkušenost
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Prosby o pomoc Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.41 sekund