Fórum - Zobrazit téma - Rozdíly západní a východní Reiki - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

Menu
· Domů
· akce
· Akce_Reiki
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů

· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Návštěvnost

Statistiky pro Reikiwebík

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Rozdíly západní a východní Reiki
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Rozdíly západní a východní Reiki
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 24, 25, 26  Další

Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Vše ostatní, ale o Reiki
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Pandik
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel

Registrace: 13.7. 2003

PříspěvekZaslal: út duben 27, 2010 10:32 am    Předmět: Citovat

HonzaD napsal:
To Pandik: Možná by stálo by za úvahu pokud se odvoláváš na nějaké nejnovější výzkumy uvést zdroj. Jinak potom diskuse postrádá věcnost a blíží se spíše hospodským řečem.
HonzaD.

Stačí si otázku/téma zadat do vyhledávače na internetu, zdrojů je více.
Jinak ve svých nározech zde vycházím z vlastních nabytých znalostí a zkušeností. A už vůbec při tom nechlastám...
Rolling Eyes
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
niki
Lepší než nováček
Lepší než nováček

Registrace: 3.12. 2009

PříspěvekZaslal: út duben 27, 2010 10:33 am    Předmět: Citovat

Co se týče léčení a vyléčení, je mi inspirací Ježíš, coby osobnost, které se připisují kromě jiných kvalit i schopnosti "zázračného léčení". Přesto Ježíš si nikdy sám nepřivlastnil jedinou zásluhu za vyléčení kohokoliv. Vždycky říkal, ne já, ale víra Tvá Tě uzdravila. Mě neděkuj, ale mému Otci...
Ježíš poznal a uviděl Pravdu o životě a Bytí v něm. Pro mě je Ježíš nejlepším učitelem Reiki, kterého nacházím ve svém srdci. Až bude naše vědomí tak rozšířené a čisté jako Ježíšovo, pak se kolem nás budou přirozeně dít "věci", které by se daly nazývat zázraky. Metody jsou jistě dobrá věc do začátku, ale přijde chvíle, kdy je čas jakékoliv metody odložit a naslouchat hlasu svého srdce, abychom dosáhli STAVU BYTÍ, ve kterém poznáme, že vše je JEDNOTA a bezpodmínečná láska... Do té doby bude výsledek léčení vždycky nejistý...

Takovýto postoj zaujímám k Reiki já. Razz
Zobrazit informace o uživateli
Ankur
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel

Registrace: 10.7. 2002

PříspěvekZaslal: út duben 27, 2010 10:34 am    Předmět: Citovat

HonzaD:
"To Ankur: V čem vidíš přínosy a pozitiva toho, že máš radikální názory? "

V nicem. Proste je mam. To bylo jen konstatovani a trosku upozorneni pro utlocitne ochrance svych "svatych pravd o reiki, jak jsme zvykli je slyset"

Roso:
To co pises, je jen jeden pohled na svet. Ja se jako trubka necitim Smile)) To byl takovy ftipek.
Tak jak vnimam celou situaci ja, jde u reiki pusobeni o sdileni stavu reiki s "pacosem". Tudiz zadny prutok. Je to jako kdyz se kostka ledu pristrci ke kamnum. Kamna si hrejou a "je jim jedno" jestli se na nich uvari polevka, nebo roztopi kostka ledu. Ja v reiki nikomu nic neposilam, ani mu nedavam nejakou inteligentni energii. Proste jsem pritomen a snazim se byt co nejvice normalni (tedy byt ve stavu reiki, tedy vnimat vse realne "jak se veci maji", tedy sdilet prozitek , ktery mam treba v gassho meditaci,..) To ze pani Yamaguchi byla v tomto sdileni velmi zkusena je jasne (60 let praxe .-) ) a ze ja se mam jeste mnoho co ucit, aby me emoce, mysleni a ego tento proces nerusily je taky jasne. "Trubky" vznikly asi prave pozorovanim techto rozdilu a snahou napasovat to nejak na zkomolenou teorii o "inteligentni energii reiki"

Na vysledek leceni ma vliv velmi mnoho faktoru. Smile
Zobrazit informace o uživateli Yahoo Messenger
Beppe
Spisovatel na n-tou :-)

Registrace: 12.8. 2009

PříspěvekZaslal: út duben 27, 2010 10:41 am    Předmět: Citovat

Z toho co jsem se tady dozvěděl o východní reiki mi připadá, že to může být skutečně v některých aspektech dokonalejší než západní styl reiki. I když ne tak vhodný pro "běžného člověka".
Stále mě ale zaráží jeden rozpor. Východní reiki je tady prezentováno lidmi ze kterých cítím všechno možné jenom ne nějákou duchovní pokročilost. Encyklopedické znalosti to ano, ale jinak ......
Tím samozřejmě nechci říct, že zato může východní reiki. Spíš jako doklad toho, že ani ty nejdokonalejší techniky a mnoho let duchovní praxe člověku nepomůže, když živí svoje ego a staví ho nadevše.
Roso

Registrace: 17.9. 2007

PříspěvekZaslal: út duben 27, 2010 10:41 am    Předmět: Citovat

Ankur napsal:
Tak jak vnimam celou situaci ja, jde u reiki pusobeni o sdileni stavu reiki s "pacosem". Tudiz zadny prutok. Je to jako kdyz se kostka ledu pristrci ke kamnum. Kamna si hrejou a "je jim jedno" jestli se na nich uvari polevka, nebo roztopi kostka ledu.

Dobrá
Použiji tedy tu tvoji terminologii. Kostka ledu se roztaví za různě dlouhodu dobu, podle toho jak silně hřejou ty tvoje kamna. Někomu jen tak lehce sálají a někomu pořádně hajcují. Je to srozumitelnější?

RoSo
Ankur
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel

PříspěvekZaslal: út duben 27, 2010 10:44 am    Předmět: Citovat

niki: lepe bych Stav Reiki nepopsal. Super a dekuji. Vidim to podobne.

4 all
I Jezis mel svou metodologii jak tohoto dosahnout. Formuloval jasne modlitbu, trval na urcitych vecech, byl mnohdy razny a ortodoxni atd,.. Kdo vi jak by vypadalo krestanstvi, kdyby se nam zachovalo jeho poselstvi jasne a presne a lide opravdu praktikovali to, co ucil v te dobe.
kamo

Registrace: 29.6. 2005

PříspěvekZaslal: út duben 27, 2010 10:46 am    Předmět: Citovat

OK Ankure, tak tedy s Pandikem nejste Mistři, ale učitelé, což vzhledem k tomu, co tu hlásáte...., ale své žáky určitě máte.
Nevím, kde jsi našel to, že se té historii vysmívám, chtěl jsem vyjádřit dojem, že jste více studovali, než pracovali.

O vhodnosti aplikace předepsaných poloh se tu už diskuse vedly. A div se - i já je používám jen občas a mnohem častěji používám ten podle Tebe čistě japonský způsob delší práce na jednom potřebném místě. A řekl bych, že takových "zrádců" západní reiki nás bude hromada Smile. Teď mi tím ovšem vzniká vážný problém: jsem tedy zápaďák, nebo východňár? Dokud si tohle nevyřeším detailním studiem historie a toho co tu vy dva píšete, tak celý zmaten nemohu pracovat dál...
K té aplikaci předepsaných poloh, k tomu "čirému šílenství z hlediska původního reiki" asi toto: kupodivu jsou lidé, kterým právě tento předpis pro práci sami na sobě maximálně vyhovuje, asi pro ten pocit, že to dělají pořádně a přesně a dosahují tím placebo efektu - no a co?

Kolik jsem pomocí čistě jen západní (no ačkoli jsem teď s její čistotou na pochybách - viz výše) vyléčil? Nebo pokud to mohu takto interpretovat - pomohl jim od potíží psychických a potažmo fyzických? Předpokládám, že pokud tuto otázku pokládáš, tak sám máš bohatý archiv chorobopisů. Já žádnou takovou skříň nemám, pár listů by se našlo, ale vzhledem k mému západnímu zaměření a neznalosti kořenů a věcí kolem nich to není až tak špatné, ne? Wink

Já neříkám že Pandik nikoho nevyléčil, (v podsouvání neřečeného mě hochu nedostaneš, na tyhle věci je rw výborný trenažér Smile) a upřímně řečeno je mi to srdečně jedno, protože reiki je především práce sám na sobě a to, že pak dokážeš někomu pomoct, je jen přidružená výroba, která by se asi neměla stát hlavním cílem této cesty.

Co je to razantní pokrok v léčbě, třeba u nemoci, která trvá i desítky let? Vysvětli zcela kolegiálně.

Bojová umění tady jako ukázku čistoty a tradičních hodnot rozebírat nebudeme. Protože to není dobrý příklad.
.
Ankur
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel

PříspěvekZaslal: út duben 27, 2010 11:05 am    Předmět: Citovat

Roso
" To ze pani Yamaguchi byla v tomto sdileni velmi zkusena je jasne (60 let praxe .-) ) a ze ja se mam jeste mnoho co ucit, aby me emoce, mysleni a ego tento proces nerusily je taky jasne."
Je to jasne? Smile

Beppe:
Milacku ty jsi opravdu zabavnik Smile Asi sem zacnu opet chodit. Je tu svanda.
Jak jsi rozpoznal mou duchovni vyspelost, z textu na webu? Juj, asi jsem te podcenil. To ze se nejak nekdo chova je jen povrch. Ti hodni pani v sutanach, co v kostelech po celem svete osahavaji ministranty, by se ti pri diskuzi na webu asi velmi libili a byli by hodne daleko a moudri atd. . Nicmene tem klukum se tak asi nejevi Smile To byl jen takovy momentalni priklad .-)
Je to prijemne se s timto povrchnim pohledem neustale setkavat a uvedomovat si jak jsme vsichni tim svym egem osalitelni (pocitam sem i sebe Smile )
Ankur
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel

PříspěvekZaslal: út duben 27, 2010 11:32 am    Předmět: Citovat

kamo.
"chtěl jsem vyjádřit dojem, že jste více studovali, než pracovali. "
Hm. ok je to tvuj dojem.
Ad predepsane polohy. Vidis, ty jsi musel zmenit to co ses ucil jako zakladni a dulezitou techniku, protoze jsi asi citil ze je to potreba. Je dobre, ze jsi mel odvahu, silu,.. to udelat. A jsou ale i lide, kteri od sveho ucitele prevzali system a ten jim skvele funguje bez potreby zmen. Jaka je tedy kvalita toho predaneho v obou pripadech?
Ze se nekdo spokoji i s tim co jsem zde popisoval jako zakladni seance? Ok.
Ale ani ja ani ty a jak pises mnoho dalsich s tim spokojeni nebyli. Nekomu vyhovje jezdit na vylety na kole a nekdo cestuje v kotoulech plavmo, je to kazdeho vec. Ja radeji to kolo.

"Kolik jsem pomocí čistě jen západní (no ačkoli jsem teď s její čistotou na pochybách - viz výše) vyléčil? Nebo pokud to mohu takto interpretovat - pomohl jim od potíží psychických a potažmo fyzických? Předpokládám, že pokud tuto otázku pokládáš, tak sám máš bohatý archiv chorobopisů. Já žádnou takovou skříň nemám, pár listů by se našlo, ale vzhledem k mému západnímu zaměření a neznalosti kořenů a věcí kolem nich to není až tak špatné, ne? "

Chorobopisy do skrine davno nedavam, mam notebook Smile Ale fakticky presne nesleduji pocty lidi, kteri si ve styku se mnou ( pri reiki osetreni, kurzech, meditacnichi setkanich, "posilanim" na dalku,...) polepsili svuj stav v oblasti psychiky, ci zdravi. Smile

"protože reiki je především práce sám na sobě a to, že pak dokážeš někomu pomoct, je jen přidružená výroba, která by se asi neměla stát hlavním cílem této cesty. "

Pres to, ze jsem zde mluvil hlavne o Ceste reiki je lecba (terapie) jeji plnohodnotnou soucasti. Ne jedinou a nejdulezitejsi, ale dulezitou a mozna nezbytnou pro duchovni rust. Tak to vnimam ja.

"Co je to razantní pokrok v léčbě, třeba u nemoci, která trvá i desítky let? Vysvětli zcela kolegiálně. "

Uzdraveni. .-)

"Bojová umění tady jako ukázku čistoty a tradičních hodnot rozebírat nebudeme. Protože to není dobrý příklad. "

He to je docela zabavne. Jsi student nejakeho tradicniho bojoveho umeni? Nebo jsi je jen odsoudil ze sve zidle u PC, jako nasili atd, protoze jinak nevim, proc by bojove umeni melo byt spatny priklad pro cistotu a tradicni hodnoty. Naopak. Mnoho serioznich i statnich organzaci po celem svete zarazuje bojove umeni jako dulezity nastroj prace na charakteru, cistote ducha a podpore tradicnich hodnot (moralka, cest, pratelstvi,..)
Budo neni jen sebeobrana, ale metoda osobniho rozvoje. Mnoho z techto umeni maji v sobe i lecitelske odvetvi, meditace, rozvoj tela a ducha ve velmi kvalitni podobe. Nebo si myslis, ze by se buddhiste, znami svym nenasilim (na rozdil od krestanskych i jinych nabozenskych excesu) spojili s nejakou vyukou jak dobre nekoho zabit?
Hehe. No nic.
kamo

PříspěvekZaslal: út duben 27, 2010 12:31 pm    Předmět: Citovat

Ankur napsal:
Vidis, ty jsi musel zmenit to co ses ucil jako zakladni a dulezitou techniku, protoze jsi asi citil ze je to potreba. Je dobre, ze jsi mel odvahu, silu,.. to udelat.

K tomu ale není potřeba žádné síly ani odvahy, prostě to přijde samo a hotovo, když se používá intuice a když se není překombinovaný nějakými světovými stranami.

Ankur napsal:

Ale fakticky presne nesleduji pocty lidi, kteri si ve styku se mnou ( pri reiki osetreni, kurzech, meditacnichi setkanich, "posilanim" na dalku,...) polepsili svuj stav v oblasti psychiky, ci zdravi. Smile

Z Tvé původní otázky znělo, že asi sleduješ a že čekáš trumfování čísly.

Ankur napsal:

Uzdraveni. .-)

Hmmm, skřípe to, ale budiž, začalo by se slovíčkařit.

Ankur napsal:

Jsi student nejakeho tradicniho bojoveho umeni? Nebo jsi je jen odsoudil ze sve zidle u PC, jako nasili atd, protoze jinak nevim, proc by bojove umeni melo byt spatny priklad pro cistotu a tradicni hodnoty.

Ty BU taky nechme stranou, protože to, co snad víc než polovina ctihodných východních mistrů udává za tradiční/čistý/jedinečný/nepřemožitelný atd styl jsou kolikrát ubohé a v praxi nepoužitelné parodie. Ano, zkazil je Západ, ale Východ se tomu velmi pružně a zcela obchodnicky přizpůsobil.
Nesoudím jen od PC. Mám odboucháno WT a Escrimu. Teď už na ně bohužel nemám tolik času, už si to jen udržuji.

Ankur napsal:

Nebo si myslis, ze by se buddhiste, znami svym nenasilim (na rozdil od krestanskych i jinych nabozenskych excesu) spojili s nejakou vyukou jak dobre nekoho zabit?

Very Happy Tak teď jsi mne pobavil. Např. ten zprofanovaný klášter Shao-lin byl snad křesťanský a učili v něm jen zdravovědu a meditacím? Ha ha ha Smile

Nakonec bychom se ale snad i dohodli, kdybyste oba dva nevystupovali tak trochu jako džihád.
Smile
Damao

Registrace: 13.1. 2003

PříspěvekZaslal: út duben 27, 2010 12:34 pm    Předmět: Citovat

Ankur napsal:
Jupii jedeme z kopce, uz jsem nas..., teda nastval i samotneho Damao. Jejda.

Nevím, proč si to myslíš. Fakt je, že asi nedodržím své předsevzetí Ti už víc neodpovídat. Snad proto, že některé Tvé argumenty cítím jako oprávněné.
Především: doba, kdy Mari Hall začala se svými wokshopy Reiki není příliš vzdálená době, kdy začínala v USA své semináře Takata. Setkal jsem se s třemi jeptiškami z Texasu, které byly při tom, když Takata vytvářela svoji story o Reiki pro Aměriku - nedělala to pro peníze, ale proto, že věřila, že Reiki je ohromná příležitost pro "ohromnou Ameriku".
Mari Hall si vybrala Československo, protože tu v té době podle informací, co dostala, nikdo Reiki neučil (také to nebyla tak docela pravda).
To, jaké sumy si stanovila Tekete za kurzy nebylo ani tak otázkou, jak vydělat mnoho peněz, ale pravděpodobně spíše způsobem, jak přimět Američany vajádřit svůj respekt vůči japonské Reiki. Také možná snaha regulovat počet těch, co budou Reiki v USA vyučovat - vždyť první učitelky Reiki okamžitě začaly se svými kurzy, včetně zasvěcení dalších učitelů. Takže - to bych Takatě nevyčítal.

Ankur napsal:

Ad Tva povrchnost v praxi reiki. Je pravda, ze nemohu vedet jak hluboce praktikujes. Nicmene jsi sam rekl, ze jsi tu techniku i jeji nazev zapomel. Pomoz mi tedy s vysvetlenim teto situace. Smile Jak casto tedy delas byosen a jine techniky ktere jsi jmenoval? Co vam tedy Mari rekla navic k japonskemu reiki? (neutralni dotaz Smile )

Ad spojovani techik. To je ono!!! Nejde jen o techniky. To je ten podraz, co na tebe usila tva ucitelka. Tady nejde o nejake jine dalsi techniky. Ale o cely zamer. V tom se lisi oba smery. Ty diky joze vis jak se sebou pracovat, ale co ti ostatni? A byl bys tam kde jsi, kdybys mel k dispotzici jen to reiki z USA?

Tak k tomu prvému - vždycky, když se něco nového naučím, mám tendenci spíše spojovat to nové s tím starým a najít si svůj styl, svoji techniku, kterou to vyjádřím. Proto si nepamatuji japonské názvy technik, (které buď nedělám vůbec ) nebo je mám nazvané podle sebe proto, že je dělám trochu jinak - vycházím z praxe hlavně z terapií, které dělám. Takže byosen například velmi často při terapiích - hlavně poranění páteře, záněty a poranění šlach, bolesti břicha, hlavy....
Mám svůj způsob i pro suchou koupel a doplnil jsem ji o suchou koupel nohou a rozvinul jsem ji v techniku, které pracovně říkám "dynamická Reiki". Není to jen kvůli názvu, ale proto, abych netvrdil žákům, že je učím suchou koupel, když je učím to, co jsem ze suché koupele sám vytvořil. Pokud jde o informace o japonské Reiki - získal jsem je od Mari, tedy z USA.
Ankur napsal:

Ad vsechny cesty vedou na stejny vrchol. Ano je to i neni pravda.
" Forma má své místo, ale nemůže být tím, co je nejdůležitější"
Ano. To vis ty. Ale co ten novacek, ktery prijde k reiki a je mu receno, ze nejaka velmi chtra energie vsechno vyresi uz v pricine a ze v zasvecenim se mu naladi cakry do konce zivota a navic vepisou do aury nejake symboly. Opravdu si myslis, ze se s nim potkas na vrcholu toho sameho kopce a i kdyby, tak jestli to stihne v case ktery na to ma?(zivot)
Vzdyt tu cele roky vysvetlujes ty blaboly, co se porad siri nejen na webech, ale hlavne na kurzech.
Kdyz vis, ze koleje vedou az do Prahy a ne jen do Kolina je to lepsi. Ale mnohdy se cestujici ani nedozvi, ze jede vlakem a kterym smerem.

Podle tve definice je zapadni reiki cerna magie non plus ultra od zacatku - od sveho vzniku. Takata lhala, brala za to obrovske penize a nevazila si sveho ucitele - zaprela jeho pravoplatneho nasledovnika, navic jeho zenu! Mari sirila blabol (treba nevedome) o krestanstvi v reiki, cakrach a jinych technikach, ktere tam nikdy nebyly a dala je tam zamerne Takata. Co na to reknes ted?
Taky jsi vcelku rychle hotov s posuzovanim a nevidis jiny pohled nez ze sveho dobre znameho vyhrateho hnizdecka, ve kterem jak jsi sam rekl sedis dele nez ja Smile Pres to te neoslovuji starce. Smile Duchovni ego (jez mame asi vsichni), je sice libezne, ale porad je to jen navonena zdechlina bez realne existence. Sestup tedy prosim ke me, k hrisnikovi a uvidis, ze mnoho z toho, co rikam, neni mysleno tak, jak to chces pochopit.

No, tohle už jsou hodně jen tak odpálkované argumenty, ne? Samozřejmě, že mistři, kteří opakují staré bludy také hřeší slovem. Nejprve však odstraňme trám ze svého oka, než budeme hledat třísky v oku svých bližních.
K tomu prvému - je to teorie M. Barneta o třech stavech bytí na duchovní cestě:
- když by si četl tohle vlákno někdo zcela nezasvěcený - možná by si pomyslel, že tu všichni blbneme s nějakým šarlatánstvím - hodil by nás do jednoho pytle;
- každý si vytváříme svoji pěšibku - techniky, filozofii... každý máme jiné zkušenosti, využíváme různých technik ..... v tom se lišíme;
- všichni směřujeme ke stejné vizi - o tom jsem přesvědčen - v tom jsme stejní.
Budeme-li jednou všichni Rei Ki, nebude záležet na tom, jak jsme toho dosáhli a čas - to je faktor proměnlivý.
Takže dobrá: NEHŘEŠME SLOVEM - OK?
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Ankur
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel

PříspěvekZaslal: út duben 27, 2010 2:05 pm    Předmět: Citovat

kamo:
Joooo, tak ty delas WTcko. Tak to se nedivim ze polovina mistru BU je shit Smile
Shaolin je pry kolebkou toho, co tvuj ucitel (Ting) nazval WT. Nebo zakladatelka Wing Chun slecna Ng Mui zila ve Wudangu? Smile)) V shaolinu se bezne vyucovala tehdejsi forma cinske mediciny, jako akupunktura, masaze, moxa, lecba stravou, cchi kung a to nejen bojovy,...
Nechci sem zavlekat diskuzi o BU, tak to ber jen jako vtipek. Smile
kamo

PříspěvekZaslal: út duben 27, 2010 2:28 pm    Předmět: Citovat

Ankure,
Jirásko sepsal Staré pověsti české a asiati mimo jiné mají i legendu o jakési mnišce co vymyslela WT/WCH Smile.
Je to klasický marketingový výmysl, má budit zdání, že WT je snadný a nepřemožitelný. Není.
A v Shao-linu a jiných budhistických klášterech se vyučovalo vše to, co jmenuješ plus umění co nejefektivnější eliminace protivníka - a že to uměli sakra dokonale!
Ostatně za zakladatele bojových umění je v jiných legendách označován sám Buddha. Což asi víš.

Dál se o tom můžem bavit buď veřejně v tom pokračovacím tématu, co tu nedávno i na můj popud založila toora, nebo v SZ.
Ankur
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel

PříspěvekZaslal: út duben 27, 2010 2:32 pm    Předmět: Citovat

Damao:
"Samozřejmě, že mistři, kteří opakují staré bludy také hřeší slovem. Nejprve však odstraňme trám ze svého oka, než budeme hledat třísky v oku svých bližních. "

No to je problem, protoze co jsou stare bludy?
Cakry v reiki, Usui krestanem, nebo v podstate cely umele modifikovany system s nazvem "zapadni reiki"? To neni utok, jen dotaz jak filtrovat, co je a co neni blud?
Ad tram vs. triska. Co jsem zde sdelil za blud? Zase s tebou nebojuji, jen dotaz. Vse co jsem rekl byly domenky vyvozene na zaklade mych informaci o Takate a o jap. reiki. Motivace vsech zucastnenych nam asi uz navzdy zustane skryta, ale muzeme odhadovat podle cinu a pripadne podle jejich vlastnich vyjadreni.

"- když by si četl tohle vlákno někdo zcela nezasvěcený - možná by si pomyslel, že tu všichni blbneme s nějakým šarlatánstvím - hodil by nás do jednoho pytle; "

Sam vis, ze novacci maji tendenci delat rychle soudy, at uz reknes cokoli Smile

" každý si vytváříme svoji pěšinku - techniky, filozofii... každý máme jiné zkušenosti, využíváme různých technik ..... v tom se lišíme;
- všichni směřujeme ke stejné vizi - o tom jsem přesvědčen - v tom jsme stejní. "

S tim nezbyva nez souhlasit. Nasel jsi v me argumentaci neco, co tato tvrzeni popira?
To ze tu ze sveho pohledu popisuji jak vidim sitauci na reiki scene , neznamena, ze si nevazim reikistu, kteri se poctive snazi jit po sve ceste zivotem. Ale kdyz nekdo lze, tak lze. Kdyz misto tandenu vlozi do systemu sedm indickych caker, tak je to tak. "Jediny zijici mistr reiki" se tezko vysvetluje dobrym zamerem.

"Budeme-li jednou všichni Rei Ki, nebude záležet na tom, jak jsme toho dosáhli a čas - to je faktor proměnlivý. "

Staneme li se Reiki. Ano.

Nehresme slovem. Hm. Ja jsem zde vedomne nerekl pomluvu, lez, polopravdu ,... Jen nahlas vyjadruji myslenky, ze nektere pilire reiki jsou trochu nahnile, i kdyz jsou pretreny na ruzovo. To mnozi nechteji slyset.
Dekuji za zajimavou diskuzi .-)
HonzaD
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel

Registrace: 7.1. 2010

PříspěvekZaslal: út duben 27, 2010 3:05 pm    Předmět: Citovat

Ankur napsal:
Cakry v reiki,

Zajímalo by mě co se Ti tak nelíbí na čakrách v reiki? Nebylo to součástí původního učení. Budiž. Dobře beru. A jiný důvod?

HonzaD
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Vše ostatní, ale o Reiki Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 24, 25, 26  Další
Strana 13 z 26

Přejít na: