Fórum - Zobrazit téma - THE RECONNECTION - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

Menu
· Domů
· akce
· Akce_Reiki
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů

· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Návštěvnost

Statistiky pro Reikiwebík

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - THE RECONNECTION
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

THE RECONNECTION
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 16, 17, 18  Další

Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Duchovno všeobecně
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
linea
Lepší než nováček
Lepší než nováček

Registrace: 3.11. 2008

PříspěvekZaslal: pá březen 19, 2010 4:52 pm    Předmět: Citovat

Petře má slova. Používám reconnection, jem praktik a to co se děje je prostě jiné, jinde. Není to jinak dělané reiki, to je ta osobní výzva o které mluví Eric, překročit ego, vstoupit jinam. Někomu se to prostě nepovede, má své JÁ už to dělám, JÁ to umím lépe, JÁ, JÁ, JÁ. Proč ne, každý děláme co umíme, ale pomlouvat a napadat, tomu nerozumím.
Krabásku ano, s Křemenem šlo opravdu o úplně něco jiného.
Zobrazit informace o uživateli
toora
Spisovatel na n-tou :-)

Registrace: 9.7. 2005

PříspěvekZaslal: pá březen 19, 2010 5:40 pm    Předmět: Citovat

linea napsal:
...a to co se děje je prostě jiné...

Nency
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel

Registrace: 14.7. 2004

PříspěvekZaslal: so březen 20, 2010 1:26 am    Předmět: Citovat

Tak to je dobrý,co vás všechno nenapadlo,ale já jsem myslela tyto stránky
Zaslal: pá březen 12, 2010 12:20 am Předmět:

--------------------------------------------------------------------------------

náhodou jsem narazil na tohle:

http://www.napojeni.cz

a tady forum k tomu
http://forum.napojeni.cz/viewforum.php?f=3

Chodím sem jen sporadicky-málo času,četla jsem toto téma a zaujalo mě,jak se přete o tyto stránky....omlouvám se,že nastal takový šum,příště to upřesním,mějte se všichni moooc hezky Wink
Narya

Registrace: 30.4. 2002

PříspěvekZaslal: ne březen 21, 2010 6:07 pm    Předmět: Citovat

He? Já něco pomlouvám?Smile Řekla jsem to trochu jinak... a ty to zjevně tak nevnímáš.

Absolvovala jsem první dvě úrovně - byla jsem spokojená. Osobní reconnection jsem původně plánovala absolvovat, ale rozmyslela jsem si to (nerada dělám cololiv pod tlakem údálostí a atmosféry).
Možná by ses měl někdy nechat ošetřit ode mě a možná bys pochopil proč tvrdím to, co tvrdím.
A navíc já si Ericovy práce vážím a myslím, že i to tu ode mě zaznělo. Jen jdu jinou cestou - ne Reconnection TM. Pravda trochu tak kazím marketing, když se občas ozvu, že to co Eric vydává za své a jedinečné, tu existovalo vždy - jen jak se mění kulisy (společnost,...), mění se to jak to vnímáme.

M.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Narya

PříspěvekZaslal: ne březen 21, 2010 6:18 pm    Předmět: Citovat

linea napsal:
Není to jinak dělané reiki, to je ta osobní výzva o které mluví Eric, překročit ego, vstoupit jinam. Někomu se to prostě nepovede,

No a přesně tohle je to, jak já dělám Reiki a dělala jsem ještě předtím, než jsem vůbec o Reconnection slyšela. Nemá smysl o tom mluvit, doražte na jarní Reikiwebí sraz (až bude termín) - ukážu. Těžko se mi o tom mluví, když všichni mají "jasnou představu" co je a co už není Reiki. Moje práce je jiná, nechlubím se, prostě to jinak dělám a budou-li mít lidé zájem, budu to časem učit.

M.
punkt
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel

Registrace: 30.10. 2006

PříspěvekZaslal: ne březen 21, 2010 11:56 pm    Předmět: Citovat

Naryo, díky za odpoveď, ale jsem z ní spíše stále víc zmatený.

Pomluva je myslím celkem jasně definovatelný pojem a já to vnímám tak, že je pomluva doslova i to, když se o někom vyjadřuješ v dobrém, což ale bohužel není tenhle případ. Tím, že Pearla blahosklonně taky sem tam pochválíš, už nic nespravíš. Nechci vyhledávat a citovat úryvky z tvých příspěvků, (není to moje hobby a nemyslím si, že by to vedlo k většímu porozumění, takže bych citáty nadále vyhradil klasikům), ale vždycky když se zmíníš o Pearlovi, tak mám dojem, že se chceš jenom pochválit a tvoje tvrzení jsou pro mě nepochopitelná. Navíc samochvála srovnáváním s druhými nemůže nikdy dopadnout úplně ku vlastnímu prospěchu.

Připouštím, že se snažíš sdělit nějakou osobní zkušenost a dát o sobě vědět, ale podle mě jsi nepochopila zásadní poznatky z filozofie R. léčení a tak se pochopitelně jako praktik proti takovému šíření dezinformací ohrazuji. Nabízíš jakési reikonecction a nově dokonce nějaké Napojení, o kterém sis přečetla na internetu. Nevím, co bys mě chtěla dokázat působením na mě, zvlášť teď po semináři. Já opravdu nerozumím tomu, že můžeš něco takového napsat a jediné možné vysvětlení, které pro to nacházím, je to, co k tomu píše Linea. Nechci Ti radit, natož doporučovat, co bys měla dělat, ale možná by sis mohla ujasnit, co děláš a co chceš dělat. Petr
Narya

PříspěvekZaslal: po březen 22, 2010 8:48 am    Předmět: Citovat

punkt napsal:
Nabízíš jakési reikonecction a nově dokonce nějaké Napojení, o kterém sis přečetla na internetu.

Neblbni, nic z toho nedělám. Zjevně si moji slovní hříčku nepochopil a to Napojení jsem jen hodnotila a trochu si dělala srandu ze způsobu nabízení produktu, címž, jsem ale obecně narážela na zázračné semináře a jiné. Nečekala jsem že můj pravda, občas šibeniční humor, může být chápán i naprosto vážně, asi bych na to měla víc upozorňovat, kdy si tak trochu dělám srandu.

punkt napsal:

Nevím, co bys mě chtěla dokázat působením na mě, zvlášť teď po semináři.

Napadlo me, že to může být vykládáno takto. Napadlo mě i to, že si mohu mít potřebu si ověřit, zda to, co dělám má skutečný efekt nebo jde o prázdné mlácení slámy. Vědomý úmysl byl ale pouze to - místo prázdného mluvení praktikovat, víceméně jedno co. Mám potřebu, aby to, co dělám fungovalo, tak mám potřebu na lidech praktikovat a zkoušet to s nima. Tak jsem to zkusila skromně nabídnout, ale bereš-li to takhle, pozbývá to smysl. Jasně, z pohledu praktiků jsem vlastně nakažena frekvencemi rekonektivního léčení a tedy ho provádím - i když tomu neříkám rekonektivní léčení (to je taky respekt k Erikovi - nedělám to v jeho stylu, tedy tomu tak neříkám, ale inspirovala jsem se, nepopírám).

punkt napsal:

Nechci Ti radit, natož doporučovat, co bys měla dělat, ale možná by sis mohla ujasnit, co děláš a co chceš dělat.

A však to taky dělám. Od toho je i diskuzní fórum, v rozhovorech a polemikách s druhými se tříbí vlastní myšlení. Tenhle web není o propagaci toho či onoho názoru, té či oné metody. Tak ho využívám stejně jako ostatní. Až budu chtít jasně něco propagovat a získávat z toho obživu, budu to dělat na vlastním webu.
punkt
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel

Registrace: 30.10. 2006

PříspěvekZaslal: po březen 22, 2010 2:13 pm    Předmět: Citovat

Naryo.. : ) opravdu díky za odpověď a nevím, jak bych to z mé strany zakončil, abych to příliš nenastavoval. Dovol mi ještě pár poznámek k tomu, co píšeš.

Když něco sděluješ respektive tvrdíš, tak to pak "nemůžeš" zlehčovat, jako bys upozorňovala, neberte mě úplně vážně, já si občas dělám srandu. Od toho je třeba ironie, když už to chceš opepřit humorem tak, aby to bylo zjevné.

Taky díky za nabídku, i když teď pro ni nemám využití. To co píšeš dál, mě upřímně rozesmálo. Naryo, podle mě nejsi nakažená, ale jsi praktik R. léčení a v tom to asi bude. Pokud k tomu ale budeš něco přidávat, tak to nemůžeš dělat stoprocentně efektivně a pak budeš mít svým způsobem pravdu, že budeš dělat např. nějaké "lepší Reiki".

Ale proč stále srovnávat? Což takhle ustoupit stranou? ; ) Nové trendy alternativního léčení se sjednocují v tom, že už se neléčí nemoc ale člověk a my mu v tom můžeme pomoct - zprostředkovat léčení, aby se vyléčil sám. Takže vkládat do tohoto procesu jakékoliv osobní byť sebeušlechtilejší záměry by byl jenom krok zpět a jak říká Eric, snaha pozlatit lilii. Proč si kazit ten dar, který je mimo jiné ve své jednoduchosti? Neustále narážím na to, že se Ericovi vyčítá marketing, jako by se mnozí přes materii stále nemohli dostat k tomu kýženému duchovnu a snaží se to nějak obejít nebo přeskočit. Petr
zeto

Registrace: 3.5. 2002

PříspěvekZaslal: po březen 22, 2010 2:42 pm    Předmět: Citovat

punkte: Pro mě jako neznalého systému prezentuješ Ty sám své myšlenky. Věřím tomu, že ani Reconection nespasí svět ani naše duše, je to jen další berlička co nám možná může pomoci při naší cestě a to ještě za předpokladu, že tu berličku chytneme za správný konec.

Děláš tady reklamu jednomu systému (Reconection) tak prosím respektuj, když někdo napíše vlastní názor.
Beppe

Registrace: 12.8. 2009

PříspěvekZaslal: po březen 22, 2010 2:56 pm    Předmět: Citovat

Když tady o tom Erikovi pořád mluvíte, tak mi to nedalo a kouknul jssem na jeho stránky. Dvoudenní seminář konaný v dubnu v Praze stojí 12.100,- Kč na vyšší úroveň pak lidových 16.500,- Kč. Erik to prý dělá, protože je to jeho poslání. Něják už ani nemám chuť zjišťovat si o tom víc.
Narya

PříspěvekZaslal: po březen 22, 2010 7:05 pm    Předmět: Citovat

V pohodě, neshodneme se, ale to nevadí. Důležité je, zda lidé prostřednictvím obou metod dokážou dosáhnout duševního i tělesného zdraví a možná i něčeho více o čem se moc mluvit nedá. Pokud toho nedosahují, tak buď metodu špatně používají, nebo metoda (přístup) sama není efektivní.

Už Usui sensei léčil celého člověka a mnoho jiných v jeho době i před ním. To není novinka. Teprve moderní new age ty znalosti vytrhlo z kontextu pomíchalo a pak se začalo divit, že to nějak přestává fungovat. Hawayo Takata přenesla do Ameriky žalostný zbytek původního potenciálu Usuiho metody. Proto nemužu souhlasit s Erikovým názorem, že Reiki je na nic. To, čemu jsem byla vyučována pochází bezprostředně od Hajašiho, Egučiho a jejich přímých žáků v Japonsku (nejde o populární školy Jikkiden, Komyo, Gendai Reiki). Je to sice doba dávno minulá, nikdo to neučí hromadně a my nejsme Japonci, ale když se to správně aplikuje v dnešní době, má to sílu.

To už jsem ale odběhla. Rekonektivní léčení má také sílu, protože čerpá ze stejného zdroje bez žádných zbytečných složitostí. To, že tvrdí ale, že jiné metody to neumí, s tím prostě souhlasit nebudu. Moje zkušenost a můj osobní názor. Pěkný večer.
toora

PříspěvekZaslal: po březen 22, 2010 9:22 pm    Předmět: Nic ve zlým...a jestli neumřeli žijí tam dodnes. Citovat

Narya napsal:
Důležité je, zda lidé prostřednictvím obou metod dokážou dosáhnout duševního i tělesného zdraví a možná i něčeho více o čem se moc mluvit nedá. Pokud toho nedosahují, tak buď metodu špatně používají, nebo metoda (přístup) sama není efektivní.

A jaký je u Vás na planetě, Naryo, počasí? Wink Very Happy

Smile
linea
Lepší než nováček
Lepší než nováček

Registrace: 3.11. 2008

PříspěvekZaslal: po březen 22, 2010 10:04 pm    Předmět: Citovat

Naryo, kdybych nevěděla, že jsi na semináři byla, tak si myslím že ne. Nebo si nedávala pozor o čem to vlastně je. Pozornost, pozorování, hraní si, ustoupit stranou. Nejsme to my, kdo zařídí aby se někdo uzdravil. Prostě tam jen jsme. Žádná metoda, technika, to překročení všeho co jsme doteď dělali, o tom to je. Je to těžké, to teda je. Ego se jen tak vzát nechce, že? A nechat být co říkají mistři reiki a jiní mistři a nemistři, hm, taky těžké. Moje zkušenost je taková, že čím více nechám být techniky a metody, tím více to funguje. Jednoduchost. Radost. Většina metod a technich je o tom, jak děláme něco špatně a proč a jak se musíme patlat v minulosti a odstraňovat, měnit atd. A co když ne? Pochopit a příjmout. Pozorovat, nehodnotit. A ono se to změní samo. Je to jiné. A máme k tomu přístup. To je zase můj názor, moje zkušenost.
Moudrá Tooro, ve vesmíru je dokonalý klid, v mé realitě se to občas mele.
samanka

Registrace: 24.10. 2002

PříspěvekZaslal: po březen 22, 2010 10:13 pm    Předmět: x Citovat

linea: jak se ti může něco mlít v realitě, když uděláš čáry máry fuk a nekonečné zdraví a štěstí je tu, jak jsi nám právě vysvětlila?

Nechápu, proč se jiný názor a nesouhlas hned označuje jako pomluva?

šamanka
toora

PříspěvekZaslal: po březen 22, 2010 10:29 pm    Předmět: nesmírně...vesmírně Citovat

linea napsal:
...v mé realitě se to občas mele.

...objímám "tvoji realitu", Lineo...

Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Duchovno všeobecně Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 16, 17, 18  Další
Strana 11 z 18

Přejít na: