Fórum - Zobrazit téma - THE RECONNECTION - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

Menu
· Domů
· akce
· Akce_Reiki
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů

· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Návštěvnost

Statistiky pro Reikiwebík

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - THE RECONNECTION
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

THE RECONNECTION
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 16, 17, 18  Další

Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Duchovno všeobecně
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
kamo
Spisovatel na n-tou :-)

Registrace: 29.6. 2005

PříspěvekZaslal: pá březen 12, 2010 10:03 am    Předmět: Citovat

Roso napsal:
Kamo, jestli za 990Kč mně dokážeš přivést k osvícení, tak do toho jdu. Jen se tak trochu obávám, že to bude asi jen to prázdné štěkání. Wink RoSo

RoSo, to nebyla narážka na toho pana Jílka, ani na Pearla, prostě mě k tomu jen tak inspirovalo to slovo "osvícení".
Ale nezapírám, že někteří duchovní byznysmeni k té inspiraci významně přispěli Smile

A když už se obáváš prázdného štěkotu, tak odpovím metaforou: Co ty víš o mé baterce a o tom jak svítí... Wink
Zobrazit informace o uživateli
Roso

Registrace: 17.9. 2007

PříspěvekZaslal: pá březen 12, 2010 10:42 am    Předmět: Citovat

kamo napsal:

A když už se obáváš prázdného štěkotu, tak odpovím metaforou: Co ty víš o mé baterce a o tom jak svítí... Wink

Zajisté, o tvém osvitu nevím nic Very Happy Jen si myslím, že když někdo něco ví a umí, tak o tom nemluví ale prostě to dělá. Z tvého příspěvku moc nevypadá, že bys uměl to co inzeruješ na rozdíl od pana Jílka. Cool Jistě v tom byla z tvé strany i dávka legrace a odlehčení ale poselství které jsem si z toho odnesl já prostě bylo takové.
Jelikož jsem obsah jeho webu shledal přínosným (nikoliv formu, kterou jsem nehodnotil) tak v rámci zachování harnonie jsem považoval za prospěšné vyjádřit svůj názor.

RoSo
kamo

Registrace: 29.6. 2005

PříspěvekZaslal: pá březen 12, 2010 11:11 am    Předmět: Citovat

RoSo!
Já že neumím zablikat baterkou??
Já, bývalý signalista v našem pionýrském oddíle? No tos přehnal! Very Happy Very Happy
Nic jiného jsem neinzeroval.
Laughing
Kwisatz_Haderach
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel

Registrace: 7.11. 2008

PříspěvekZaslal: pá březen 12, 2010 12:01 pm    Předmět: Citovat

Roso napsal:

Díky Kwisatz_Haderach za odkaz. Mám chuť se panem Jílkem setkat osobně.

RoSo

Jsem rád, že v tom někdo něco našel. Je to jedna z cest, proč ne, pokud je pro člověka pozitivní. Určitě by se našly české nebo zahraniční reiki stránky podobně marketingově ražené, někomu vyhovuje to a někomu tamto Smile.
Narya

Registrace: 30.4. 2002

PříspěvekZaslal: so březen 13, 2010 4:12 pm    Předmět: Citovat

Draze (no, spíš za vcelku obvyklou cenu za podobné aktivity) prodává velmi jednoduché principy. Vidím, že ve vzdělání má i hypnoterapii stejného stylu co já používám. S tím se dají dělat divy. Koncept nevědomí jako zdroje, koncept nutnosti sladit naše složky lidské osobnosti s moudrostí těla a vesmíru. Pro neznalé se konají zázraky, znalí si všimnou jaké mechanismy používá. Takže jestli je lidem chopen trvale pomoci, nebo je popošťouchnout ať se nebojí být ve svém vlastním životě aktivnější, budou to dobře investované peníze.

Je v pořádku být nedůvěřivý. Hrozně snadno sedáme na lep zázračným příběhům. Milujeme zázraky a dramata a přehlížíme zázrak jednoduchosti - vždycky si říkám, jaké by to bylo chvíli přijít o společenské návyky, jazyk, myšlení a jen existovat:)

Princip homeostázy - dynamické rovnováhy v systémech našeho těla. Možnost vypnout myšlení a naše ryze lidská schémata - nechat to chvíli na homeostatických principech. Dosáhnout stavu konzistence, kdy všechny biologické systémy fungují jak mají. Jelikož psychika je v naší bytosti na špici, tak dáme li jí vhodnou potravu, vhodně jí zaměstnáme, čímž přestane překážet hojivým procesům těla a životní síle, tak jasně, že se budou dít individuální zázraky, super.

Někdy mám pocit, že klasičtí psychologové jsou zamotáni ve schématech, teoriích osobnosti, patologie, nemožnosti bezprostředně ověřit své poznání (sranda občas vidět čemu se také říká psychoterapie a dál se to učí i přes moderní poznatky, kteřé jasně říkají že užitečnější je dělat jiné věci). No a pak se objeví někdo takový s naprosto jasnými principy a je za boha. Asi je to dobře když své "božství" nepřehání a ekonomické zájmy jsou ruku v ruce se zájmem o prospěch každého klienta, kterého potká. Juraj Barbarič, kterého tu občas nadšeně chválím také za své služby rozhodně nebere málo, ale to co nabízí, za to rozhodně stojí.

Je to o našem osobním zvážení, do čeho budeme investovat pozornost a za co platit. Je dobré ale vědět, že spousta odlišných produktů má jeden a ten samý základ. Jen příběhy okolo se liší (blbě se prodává něco co už jiný nabízí).

M.

Ps: Jak jsem si to tak pročetla, tak bych vás taky mohla napojit:) Za 1500 s pravidelným podpůrným opakováním cca 2-3 do roka - to by bylo za 500. V případě potřeby terapeutického vedení pak cena individuální - podle nasmlouvaných setkání. Efektu dosáhnu +- stejného a náležitě vám to okecám. Není problém. Něčím se živit potřebuju a moje povaha mi nedá abych práci pro svého klienta odflákla:)
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
toora

Registrace: 9.7. 2005

PříspěvekZaslal: so březen 13, 2010 5:07 pm    Předmět: Citovat

Narya napsal:
Možnost vypnout myšlení a naše ryze lidská schémata...

Ono se to Naryo neustále děje. Jen si toho nejsme schopni všimnout.
Proto jsou tu cvičení, soustřeďování, proto meditace...pozorování až k bráně posledního pozorovatele...
Kdyby to šlo bez toho, překonat tyhle dokonale "zaběhané" vzorce mysli, tak bychom Buddhovo učení ani nepotřebovali.

Smile
Nency
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel

Registrace: 14.7. 2004

PříspěvekZaslal: po březen 15, 2010 9:42 pm    Předmět: Citovat

Všimli jste si v zápalu boje,že tento web,kvůli kterému se přete,už neexistuje.... Rolling Eyes Zajímalo mě,o co vlastně šlo a zjistila jsem,že onen web už se nezoobrazuje... Tak jen,abyste o tom věděli....
Beppe

Registrace: 12.8. 2009

PříspěvekZaslal: út březen 16, 2010 10:55 am    Předmět: Citovat

Nency: To je nám jedno, my se chceme rvát ! Něco jako fotbaloví chuligáni, kteří přišli na fotbal, ale ten je vůbec nezajímá, jde jim o střet s chuligány soupeře. Smile ...... ale ne, doufám, že to takhle není. I když to tak někdy může vypadat.
Narya

PříspěvekZaslal: út březen 16, 2010 3:50 pm    Předmět: Citovat

Nency napsal:
Zajímalo mě,o co vlastně šlo a zjistila jsem,že onen web už se nezoobrazuje... Tak jen,abyste o tom věděli....

He? Na googlu i seznamu po zadání hesla Reikiweb i Reikiwebík odkaz sem najdu. A tvůj příspěvek zjevně dokazuje, že stále existuje:)

Docela legrační ovšem je, co je na původní www.reikiweb.cz doméně ... teda, když to berete s nadhledem, jinak je to spíš smutné.

Dohady jsou fajn, když se to nepřehání - tomu říkám smysluplná diskuze. V internetovém prostředí vyžaduje disciplinované komunikačně zdatné lidi, kteří mají čas každý příspěvek přečíst a zamýšlet se jak to ten druhý myslel a čemu vlastně věří. I já to kolikrát vzdávám a to jsem trénovaná a v každodenní praxi kovaná - mluvit jasně srozumitelně, ...
Beppe

Registrace: 12.8. 2009

PříspěvekZaslal: út březen 16, 2010 3:57 pm    Předmět: Citovat

Narya: Ona Nency zřejmě myslela nějáké stráky o Recconection. Alespoň tak jsem to pochopil já a vypadá to pravděpodobněji než že by si myslela že píše na neexistující stránky Smile I když vlastně mohla myslet i nějáký prapůvodní reikiwebík, tak to taky mohlo být, to je fakt.
toora

Registrace: 9.7. 2005

PříspěvekZaslal: út březen 16, 2010 4:23 pm    Předmět: Celé věty, nás už v základní škole učili.... Citovat

Dokonalej okozevozizmus. Wink

Nency o jakýchžeto stránkách píšeš Question

Ať jsou to tyto: http://thereconnection.com/press/tv_northwestafternoon.html.

Nebo tyto: http://forum.napojeni.cz/viewforum.php?f=3

Oboje fungují normálně.

Smile
Narya

PříspěvekZaslal: st březen 17, 2010 6:20 pm    Předmět: Citovat

Já myslím, že asi o těch co měl Václav Křemen nebo jak se ten človíček jmenoval, co se opovažoval tvrdit, že Reiki je stejně účinné jako rekonektivní léčení, jen s odlišným stylem práce a nabízel ve své praxi obojí. To amíky tak trochu namíchlo....tak šli po něm.
Krabas

Registrace: 23.3. 2004

PříspěvekZaslal: st březen 17, 2010 6:54 pm    Předmět: Citovat

Narya napsal:
Já myslím, že asi o těch co měl Václav Křemen nebo jak se ten človíček jmenoval, co se opovažoval tvrdit, že Reiki je stejně účinné jako rekonektivní léčení, jen s odlišným stylem práce a nabízel ve své praxi obojí. To amíky tak trochu namíchlo....tak šli po něm.

Naryo takhle to ale nebylo. Problém byl někde úplně jinde.
Narya

PříspěvekZaslal: pá březen 19, 2010 10:04 am    Předmět: Citovat

No, každá strana to vykládá trochu jinak a hledej si pak "pravdu".

Pro mě je prostě Recconection velmi dobře prováděné Reiki - tedy v mém stylu a tak tu v Čechách pracuje málokdo (tím se nechválím, jen konstatuju, dělám a věřím jiným věcem než většina. Něco mám podložené prací jiných, něco jsou má zjištění). Srandovní je, že dost věcí, na které jsem si přišla, tak na loňském semináři Eric říkal naprosto stejněSmile Proto tvrdívám že pro mě osobně se zázraky neděly.

M.
punkt
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel

Registrace: 30.10. 2006

PříspěvekZaslal: pá březen 19, 2010 3:24 pm    Předmět: Citovat

Naryo, mohu se Tě zeptat, jestli jsi absolvovala Personal Reconnection a jestli náhodou nejsi jedna z těch asi nepříliš nadšených účastníků, kteří "neprošli" a nedostali certifikát?

Pak bych jakž takž chápal, proč z prominutím píšeš takové nesmysly, pomlouváš jak R. léčení tak Reconnection a práci Pearla, který jí zasvětil celý život a za dostupnou cenu nám zprostředkoval know-how.

(Srovnejte si cenu s tím, kolik jste kdy utratili za knihy, za jiné semináře včetně Reiki, zvlášť když se začalo masově šířit, nebo si zkuste spočítat náklady na takový byť efektivně zorganizovaný seminář a o kolik by vás stál navíc, kdybyste ho chtě nechtě absolvovali v zahraničí.) Petr
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Duchovno všeobecně Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 16, 17, 18  Další
Strana 10 z 18

Přejít na: