Zaslal: st srpen 19, 2015 3:39 pm Předmět: Odsvěcení
Setkali jste se s někým, kdo se nechal od reiki "odsvětit" ?
Já ano - ona osoba zřejmě podlehla stále většímu množství článků na netu o škodlivosti reiki, měla strach, že je posedlá demony , napojena na druh destruktivních entit, tak se nechala odsvětit - tuším za 2 tisíce.
Možná z toho bude nový byznys - nejdřív zasvěcování, ted zase odsvěcování
Ale můj pocit je, že to nejde. Vnímám reiki jako jednu z mnoha přirozených schopností, které jsme potlačili a zapomněli a zasvěcením se jen opráší. Protože sleduji úspěšné, schopné a zajímavé lidi a je jich ohromné množství (i díky internetu je možné je slyšet a dokonce s nimi naživo potkat) a nemyslím tím srandovní (nebo smutné) televizní figurky či tzv. "celebrity", tak vidím jak tihle lidi, když překonají všechny svoje strachy a dají průchod svým schopnostem a vášním, dokáží ohromné věci. Podívejte se třeba je uvolněný a přirozený Dušek nebo Tolle, Dalajlama. Potkala jsem Iana Watsona, homeopata a terapeuta, který dával věci do pohybu jen svou přítomností, nic nedělal, o nic se ještě nesnažil, nezačal přednášet. Není to o žádných tajemných rituálech, čarování a magii.
Je to o odblokování strachů a přirozeném projevení toho, co má každý
z nás unikátního uvnitř.
Stejně tak máte mnozí z vás zkušenost, jak se reiki přes vás projevuje
i když nemáte spasitelský syndrom (to je zase jiné kafe, v tom je snažení)
a přesto se zapíná sama nebo se od vás někteří snaží sosat bez vašeho svolení. Jednou se mi stalo při návštěvě ZOO: je tam výběh s kozami
a dalšími zvířátky, kam můžou děti a ty je tahají, hladí a honí. Což musí být pro ty zvířata šíleně traumatizující a unavující. Jedna z nich ke mě přišla a já ji začala hladit. Načež ona mě vyděsila, protože začala úplně žhnout, jakoby dostala horečku. Zvláštní a pochopitelné.
Co by se dalo chápat je spíš blokování až paralyzování toho člověka strachem z reiki a jiných léčebných metod. Nedávno jsem tu psala
o stejném případu - exorcismu, kdy právě ta žena - exorcistka, šířila stejné bláboly, distancování se od všech léčitelských metod, včetně
reiki nebo homeopatie.
Myslím, že je spíš důležitá otázka JAK člověk používá a využívá metody, které dostal možnost používat, tedy v tom nejlepším vědomí a svědomí
a nikdy proti těm druhým nebo bez jejich vědomí a souhlasu...
jestliže mám k reiki výhrady...nemusím ho používat...
touha Odsvětit se už vypovídá o velkých výhradách..až takových, že s ním nechci nic mít
mohu ale být také v teatrální poloze a takto své výhrady manifestovat...tj--aby všichni viděli...
osobně si myslím, že v případě výhrad stačí to první-nepoužívat
co se stalo-nelze odestát--ale lze činit novějc!!!
já vlastně také symboly reiki už nepoužívám, byt s energií pracuji
zdař Bůh
...x...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.