Fórum - Zobrazit téma - Vztah k Bohu - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

Menu
· Domů
· akce
· Akce_Reiki
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů

· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Návštěvnost

Statistiky pro Reikiwebík

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Vztah k Bohu
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Vztah k Bohu
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 33, 34, 35  Další

Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Duchovno všeobecně
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
usvit
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel

Registrace: 10.12. 2013

PříspěvekZaslal: čt březen 06, 2014 5:09 am    Předmět: Citovat

Damao, tento příběh ještě neznám, seznámím se. Děkuji.
Zobrazit informace o uživateli
okenko
Spisovatel na n-tou :-)

Registrace: 19.4. 2005

PříspěvekZaslal: čt březen 06, 2014 7:09 am    Předmět: Citovat

Damao, esperanto jsem se cca rok učila, bylo velice dobre postaveno. Bohužel v době studené valky byla předepsaná angličtina a ruština, protože vize byla my proti nim. Esperanto chtělo spojit lidi. Nádherná myšlenka, všichni na světe by se učili tento jazyk. Tehdy se "argumentovalo" klasickou literaturou, která esperantu přece chybí...

Jako variantu si lze dnes užít pasivně internet, hlavní deníky ruské, francouzské, americké, německé otevřít a nerozumím- li textu, pokusit se použit překladač.

Uz to je pokrok, ne ve přímém propojení lidi v komunikaci, ale ověření informaci z více stran.

Jinak nám zůstává v praxi jen řeč lásky, která děla zázraky.
Damao

Registrace: 13.1. 2003

PříspěvekZaslal: čt březen 06, 2014 6:16 pm    Předmět: Citovat

okenko napsal:
Damao, esperanto jsem se cca rok učila, bylo velice dobre postaveno. Bohužel v době studené valky byla předepsaná angličtina a ruština, protože vize byla my proti nim. Esperanto chtělo spojit lidi. Nádherná myšlenka, všichni na světe by se učili tento jazyk. Tehdy se "argumentovalo" klasickou literaturou, která esperantu přece chybí...

Tento argument dnes může použít jen ten, kdo o věci není informován. Nemám teď na mysli pouze překlady klasické literatury do esperanta, ale především autory píšící v esperantu - není jich málo, ani u nás.

okenko napsal:

Jako variantu si lze dnes užít pasivně internet, hlavní deníky ruské, francouzské, americké, německé otevřít a nerozumím- li textu, pokusit se použit překladač.
Uz to je pokrok, ne ve přímém propojení lidi v komunikaci, ale ověření informaci z více stran.

Určitě ano, u esperanta k tomu přibývá jeden zvláštní fenomén, protože je postaveno tak, že dokáže vyjádřit i zvláštnosti jednotlivých jazyků aniž by docházelo k nahrazení jedněch frází jinými. Bylo pro mne úžasné přečíst si literární díla, např. pohádky čínské, japonské atp. v překladech do esperanta - zážitkem bylo číst si v esperanntu Bhagavadgítu - je to něco docela jiného, než překlad do češtiny, ale i Džibránova Proroka, např. [/quote]
okenko napsal:

Jinak nám zůstává v praxi jen řeč lásky, která děla zázraky.

Tak to rozhodně platí zcela mimo jakoukoliv diskuzi. Surprised)))
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Daerwok
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel

Registrace: 25.11. 2008

PříspěvekZaslal: út březen 11, 2014 11:35 pm    Předmět: Citovat

Já osobně jsem nikdy nepochopil jednu věc, a možná je pro mě důležité to pochopit: člověk má mít k sobě kladný vztah, mít se rád takového jaký je, pomkud ale sám cítí, že něco není v pořádku, není to protimluv? Teď nemyslím, když si někdo z okolí myslí, že něco má zlepšit, jen když si to myslí on sám. Co tedy má dělat? Přijmout se i s tou chybou a ta se dá časem dohromady, nebo na ní začít pracovat a tím, že se má rád, tak se zlepší, nebo jak to probíhá?

Pokud má totiž člověk nalézt cestu k sobě ( a tedy k Bohu), tak je to dost násadní, ne?
samanka

Registrace: 24.10. 2002

PříspěvekZaslal: st březen 12, 2014 2:41 pm    Předmět: x Citovat

Shocked jejda chybička se vloudila....

šamanka Cool

Naposledy upravil samanka dne st březen 12, 2014 5:22 pm, celkově upraveno 2 krát.
samanka

Registrace: 24.10. 2002

PříspěvekZaslal: st březen 12, 2014 5:19 pm    Předmět: Re: x Citovat

samanka napsal:
Podle mé zkušenosti jsi vlastně odpověděl sám. Jsou dvě cesty: buď zapracuješ na smíření se s tím, co ti vadí (ovšem záleží na tom co to je - pokud to je něco co můžeš změnit, jen se ti nechce, tak můžeš pochopitelně cítit zklamání a nespokojenost, protože je tam dál) nebo se pustit do změny.

Samozřejmě to není mávnutím kouzelného proutku, ale chce to práci, čas
a trpělivost (sám se sebou Very Happy). Jde toho hodně udělat a život ti k tomu může nahrávat spoustu pěkných situací... Jen chtít, to je zásadní a základní krok.
Rozhodnout se a začít, to je to, oč tu běží! Rolling Eyes

šamanka Cool

PS: vztah k sobě a k Bohu nemusí být totéž ve smyslu nutného podmiňování jednoho druhým, alespoň z mého pohledu. Můžu mít jasno v tom druhém
a přesto mít spoustu práce se sebou samým...
Damao

Registrace: 13.1. 2003

PříspěvekZaslal: st březen 12, 2014 7:21 pm    Předmět: Citovat

Daerwok napsal:
Já osobně jsem nikdy nepochopil jednu věc, a možná je pro mě důležité to pochopit: člověk má mít k sobě kladný vztah, mít se rád takového jaký je, pomkud ale sám cítí, že něco není v pořádku, není to protimluv? Teď nemyslím, když si někdo z okolí myslí, že něco má zlepšit, jen když si to myslí on sám. Co tedy má dělat? Přijmout se i s tou chybou a ta se dá časem dohromady, nebo na ní začít pracovat a tím, že se má rád, tak se zlepší, nebo jak to probíhá?

Pokud má totiž člověk nalézt cestu k sobě ( a tedy k Bohu), tak je to dost násadní, ne?

Řešení může spočívat v tom, když to, čemu říkáš "chyba" pojmenuješ jako příležitost.... příležitost něco nového se naučit. Ostatně - když si uvědomíme, že "jsme udělali chybu" - máme důvod poklepat si uznale na rameno: jsme moudřejší! (jinak bychom to jako chybu nebyli schopni vidět).
toora

Registrace: 9.7. 2005

PříspěvekZaslal: pá březen 14, 2014 10:26 pm    Předmět: Citovat

Daerwok napsal:
Já osobně jsem nikdy nepochopil jednu věc, a možná je pro mě důležité to pochopit: člověk má mít k sobě kladný vztah, mít se rád takového jaký je, pomkud ale sám cítí, že něco není v pořádku, není to protimluv? Teď nemyslím, když si někdo z okolí myslí, že něco má zlepšit, jen když si to myslí on sám.

Je to podobné jako když Tě například delší dobu zlobí nějaký zdravotní neduh. Tak nejdřív si člověk může myslet, že to je nějaká krátká přechodná indispozice, a odejde to tak, jak to přišlo. Když to ale trvá delší dobu, je to bolestivé a obtěžující? Nejdřív tedy si přiznáme, že je tady cosi k řešení, a potom to řešení začneme hledat. Když tě například bude trápit bolest nohy, tak se kvůli tomu nebudeš mít rád? Asi těžko. Prostě přijmeš ten fakt, že teď tě bolí noha, a chceš s tím něco dělat, (bolest ovlivňuje jak tvoji náladu, tak fyzické možnosti…tím pádem to má vliv i na tvoje chování, to zase na tvoje blízké, atd.), tj. zaujmeš k té potřebě změny vlastní-aktivní přístup.

Daerwok napsal:
Co tedy má dělat? Přijmout se i s tou chybou a ta se dá časem dohromady, nebo na ní začít pracovat a tím, že se má rád, tak se zlepší, nebo jak to probíhá?

Pojem „chyba“ je dost zavádějící, co je to chyba? Většinou něco, co je v rozporu s naší (nebo jen převzatou) představou, jak by něco mělo být "správně", ale představy jsou jenom představy…

Chceme-li něco změnit, je dobré nejdříve pochopit, co to vlastně je, a proč to takhle je.
Přiznání, že „to je teď přesně takhle“ je svým způsobem přijetí (sebe a celé té situace), to tedy v případě, že už chápu, že to, co je nyní je následkem všech věcí předchozích, tj, že to byl určitý proces, a „problém“ nevznikl ze dne na den (individuální dispozice, ovlivnění jistou výchovou atd…), a tudíž to ke mně patří, v tuto chvíli je to mojí součástí (ať už chtěnou, či nechtěnou).
A pokud je to něco, co si přeji změnit, tak tedy hledám způsob „jak“ to změnit, a myslím-li to s tou změnou opravdu vážně, tak mne to, dříve, či později, k té kýžené změně kvality dovede.

Smile
usvit
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel

Registrace: 10.12. 2013

PříspěvekZaslal: so březen 15, 2014 4:13 am    Předmět: Citovat

Chyba je negativní hodnocení sebe sama. Až přijmeš, že bez tvého souhlasu, bez tvé vule se nic nemuže stát, začneš přemýšlet proč se to stalo. Až přijdeš na to, že jsi si to přál(bud zažít a nebo někomu to dát zažít, vyžrat) začneš přemýšlet, jak změnit své přání. Až přijmeš, že jsi sám tvurce svého osudu, pak jsi na cestě pochopit, že jsi tu sám za sebe. Mužeš ovlivnit jen sám sebe. Pak přijdeš na to, že dokud máš pocit, že jsi tu i za druhé, že je mužeš něco naučit, že je to jen spasitelský sydrom, protože i oni ti dávají jen to, co vysíláš. Tak přestaneš vysílat, jsem tu pro vás, já ano jen já mám pocit, že vám mužu něco dát..a pak přestaneš dávat. Budeš tu jen sám za sebe a čím dál více budeš žít v klidu a harmonii. Získáš vládu nad sebou samým. Když budu někomu něco dávat, třeba lásku, nebo mu dám najevo svou nespokojenost, nebo řeknu svuj názor. Tak už to nebude bezmyšlenkovité, ale plně uvědomnělé, budeš vědět, proč to děláš, né myšlenkově, ale budeš to dělat cíleně, a budeš z toho mít dobrý pocit. Ale nikdy už tam nebudou negativní emoce či hodnocení. Stejné je to, jako když máme pocit viny. Pak zjistíš, že vina není, je to jen tvuj pocit, že je to jinak, než chceš ty sám.
Zbultran

Registrace: 21.9. 2004

PříspěvekZaslal: út březen 18, 2014 12:57 pm    Předmět: Citovat

Daerwok napsal:

Nevím jestli to dobře chápu. Myslíš si, že cesta k sobě je cestou k Bohu protože si myslíš, že jsi Bůh?
Beppe

Registrace: 12.8. 2009

PříspěvekZaslal: út březen 18, 2014 3:01 pm    Předmět: Citovat

Daerwok:

Řekl bych, že přijmout se lze jedině i se všemi chybami nebo vůbec. Pokud si člověk začne říkat, přijmu se až vyřeším tohle, až budu v tomhle lepší atd. tak to si může říkat donekonečna. Nikdy nebude dokonalý, bez chyb. Nikdy nebude podle tohoto kritéria hoden přijetí. Koneckonců ty chyby jsou taky vaší součástí.
Beppe

PříspěvekZaslal: út březen 18, 2014 3:06 pm    Předmět: Citovat

Zajímal by mě způsob jakým může člověk uvěřit v Boha v dospělém věku. Dovedu si představit, že dítě, které mu je odmala něco vštěpováno může být natolik ovlivněno, že to bere jako fakt. Ale dospělý ? Já si umím představit jen variantu, kdy člověk uvěří následkem nějákého traumatu, když se tedy v rámci pudu sebezáchovy chytí nějáké berličky, která mu pomůže trauma přežít. Ale člověk kterému se nic takového neděje, to si představit neumím.
Prosím proto ty z vás, co uvěřili v dospělém věku, aby se pokusili popsat jak k něčemu takovému lze dojít. Děkuji.
toora

Registrace: 9.7. 2005

PříspěvekZaslal: út březen 18, 2014 4:59 pm    Předmět: Citovat

Beppe napsal:
Zajímal by mě způsob jakým může člověk uvěřit v Boha v dospělém věku.

Když Beppe dokážeš vyjádřit kdo-co, je Bůh, pak Ti mohu odpovědět, zda věřím.
Jinak Ti mohu pouze říct, že nevěřím v představu Boha, ať už se jedná o přejatou, cizí (církve, či jiného člověka), a nejedná se ani o víru v jakoukoli představu vlastní.

Smile
Beppe

PříspěvekZaslal: út březen 18, 2014 10:38 pm    Předmět: Citovat

Mě jde o víru jako takovou. Nejde ani o to, zda je to víra v Boha nebo v něco jiného. Není mi jasný ten mechanismus, či jak to nazvat, jakým způsobem člověk uvěří.
Kwisatz_Haderach
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel

Registrace: 7.11. 2008

PříspěvekZaslal: út březen 18, 2014 11:25 pm    Předmět: Citovat

Beppe napsal:
Mě jde o víru jako takovou. Nejde ani o to, zda je to víra v Boha nebo v něco jiného. Není mi jasný ten mechanismus, či jak to nazvat, jakým způsobem člověk uvěří.

Když se člověk setkává s věcmi, o kterých se běžně nemluví a daly by se nazvat jako zázrak, tak to si myslím, že může být jeden ze spouštěčů... Není snad reiki jeden z takových zázraků? Něco, co běžně materiální společnost nedokáže uchopit? Přirozeně, některým stačí k víře mnohem méně... Jak má ale člověk v něco nevěřit, když mu najednou na frňáku tančí milion andělů? Ačkoliv, asi bych to nenazval už jako víru. Ale jako běžný fakt, jako že má člověk ruce a nohy. Prostě to tak je.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Duchovno všeobecně Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 33, 34, 35  Další
Strana 6 z 35

Přejít na: