Zaslal: pá listopad 22, 2013 6:36 pm Předmět: Největší problém v reiki
Myslím, že největším a jediným problémem reiki je:
ČLOVĚK
To je všechno. Po těch letech mi samotná reiki připadá jako neutrální zdroj čisté energie, který se projevuje skrze člověka. A tady nastává ten zádrhel. Dá se ho použít jako pramen čisté vody na léčení a očistu, nebo do něj naházet spoustu špíny a snažit se ho zneužít, využít, vzít si ho jako zástěrku pro cokoliv. Může se jí dávat spousta přívlastků, přisuzovat kde co, jenže to už zase není o reiki , ale o tom, co se jí snaží podsouvat nebo vnutit člověk. Jestliže do vody přidávám něco špinavého nebo jedovatého, pak to nemůžu svádět na vodu. Pokud se mi něco nezdá nebo nesedí, pak je potřeba nejdřív se podívat upřímně sám na sebe, jestli to, co s ní dělám a jak jí používám je v souladu s jejími etickými zásadami, nebo vůbec s všeobecně známými tzv. vesmírnými zákony a jak vlastně vůbec chápu o čem a k čemu je nám dáno ji používat.
Jak jsem četl snad v jakési buddhistické literatuře, kde říkal mistr: "žádné já, žádný problém"
taky se mi líbilo, mluví to o tom samém:
je zde radost, je zde smutek, je zde strach
ale řekněme tomu: já mám radost, já jsem smutný, já se bojím...
a je zde ego, které vzniká při "já jsem tato emoce"
bez jedince, jenž by se nějak vymezil a poté se k něčemu vztahoval není problému, nebot je vše tak jak je a není zde nikoho, kdo se spojuje s touhami, strachy, přáními, nespokojeností....
ale to jsem odbočil do filozofie, ačkoli je to tak trošku filozofické téma...
Zrovna včera jsem o tom mluvil s kamarádkou, jenž mi říkala, jak měla nejlepší mistrini v ČR, co ji naučila tolik technik s reiki.... a přišla na spoustu mých mezer v naprosto zásadních věcech ohledně reiki...
Ale, nepřesvědčila mě. Ač nepopírám efektivnost mnohých věcí s reiki - od posílání do toho či onoho, až po práci se symboly... tak mě si nejvíce získalo to, že jsem vše nechal na ní... nebylo snad mým ukolem zmizet? a jak mohu zmizet, pokud mě reiki zcela nenahradí?
Zeptám se: je-li reiki univerzální energie, která není závislá na mem chteni, jak to, ze od každého ( při posílání i fyzickém kontaktu) ji vnímám jinak?
Zeptám se: je-li reiki univerzální energie, která není závislá na mem chteni, jak to, ze od každého ( při posílání i fyzickém kontaktu) ji vnímám jinak?
dobrý postřeh
¨
co Ti z toho vyplývá?
Že je člověk. Já jsem člověk, my všichni jsme "člověk".
Samozřejmě, že není.... i je. Dá se to vzdáleně přirovnat k vysílání rozhlasu.
Mediem rozhlasového vysílání je energie vysílače, ale to, co je podstatné, co je gruntovní, je vlastní vysílání, čili modulace této energie.
Všechno v Universu je energie..... přesmyčkou je veškerý Vesmír universální energií.
Zaslal: po listopad 25, 2013 2:45 pm Předmět: Re:Najväčší problém v Reiki...
okenko napsal:
Člověk je dle vás bůh nebo součást boha?
Potom by to dle vás byla energie lidska?
Toto chápu z vašich odpovědi.
Protiotázka:"Je čiastočka SÚČASŤOU CELKU?"
Odpoveď:
"ÁNO - AJ...(celku aj CELKU)! resp.:boha, Boha aj BOHA!" Energia je len jedna......
... to my si ju špecifikujeme!
Míšo, vždycky se nám do "toho" vměšuje kvalita vztahu k tomu či onomu konkrétnímu člověku - tak jak na otázku už trochu šalamounsky odpověděla šamanka. Třebaže se snažíme být otevření vůči druhým, podvědomě vytváříme osobní filtry a clony - od každého si nebereme stejně, třebaže bychom mohli. Platí to i o požehnání od lidí duchovních, platí to o pravdách, jimiž se nás snažili naši učitelé vychovávat a platí to i pro Reiki.
Když Ti tutéž písničku zazpívá ten či onen člověk, budeš zpěvu naslouchat a vnitřně si posuzovat, jak a proč se Ti líbí právě tohle a tamto ne, třebaže všichni (nebo určitě většina) zpěváci budou zpívat jak nejlépe umí, s otevřeným srdcem a s láskou. (Odmysleme si ty případy, kdy to někdo záměrně dělá s jinou motivací.)
O Reiki, o kázání, o mši či pudže to bude platit dost podobně.
Za vším vnímáme člověka a někdy zapomínáme, že i my sami jsme lidé.
Že bychom se měli řídit oním Kristovým: "posuzuješ třísku v oku bratra svého a trám ve vlastním oku nevidíš...!"
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8Další
Strana 1 z 8
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.