Fórum - Zobrazit téma - Volba prezidenta pokračuje - co dál? - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

Menu
· Domů
· akce
· Akce_Reiki
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů

· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Návštěvnost

Statistiky pro Reikiwebík

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Volba prezidenta pokračuje - co dál?
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Volba prezidenta pokračuje - co dál?
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21  Další

Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Pelmel
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
okenko
Spisovatel na n-tou :-)

Registrace: 19.4. 2005

PříspěvekZaslal: ne leden 27, 2013 9:19 pm    Předmět: Citovat

Chybi mi tu radost z výsledku voličů 2,7 mil.
Zobrazit informace o uživateli
toora

Registrace: 9.7. 2005

PříspěvekZaslal: ne leden 27, 2013 9:23 pm    Předmět: Citovat

harmonik napsal:
- odkdy se KS stal pankáčem ?

Tuším tak někdy v čase, kdy tým MZ se o MZ snažil utvořit obraz dobračiska nakloněného slabším a pracujícím.

Citace:
- žil mimo rep. 41 roků, to je dost, aby pochytil " jiný přízvuk / apod./", ve 28 letech nedostudoval / jiní to dokážou i dřív/

Co si tak pamatuju, tak např. Lendl po třech letech v Americe mluvil jako hótentot, v tomto srovnání je po 40-letech Schw. Čeština excelentní. Nikdy jsem neměla problém rozumět tomu, co Schwarzenberg říká.

Citace:
má cizí občanství

To je na závadu, když je někdo občan vícero zemí, proč myslíš?

Citace:
neštítí se kvůli restitucím jednat jednou podle rakouského dědičného práva, podruhé rakouského, jenom tak, aby to vyhovovalo co nejlíp. - viz. z toho rodinné spory

Čeho by se měl štítit Harmoniku, toho, že by chtěl, aby mu bylo vráceno to, co mu bylo ukradeno? V případě, že tě někdo okrade, tak půjdeš na policii a řekneš jim, vyřiďte to tak, aby to vyhovovalo především tomu zloději?

Citace:
v tisku , jestli fyzicky pracoval, když je hajný a lesník.... odpověď- v mládí jsme nakládali seno na vůz, na poli a v lese jsem pracoval jinak

Co tím chceš říct Question

Smile
Krabas

Registrace: 23.3. 2004

PříspěvekZaslal: ne leden 27, 2013 10:00 pm    Předmět: Citovat

Já jenom k té řeči. Opravdu si na youtube pusťte to video z devadesáteho roku a porovnejte. Schwarzenberg je v Čechách pres dvacet let a uvidíte, ze se za tu dobu jeho výslovnost naopak jeste zhoršila. Soudím ze je problem někde, kde já bych si nedovolil to takto říct a tak ocituji jeden výraz ktery jsem pochytil v diskuzi na ihned.cz. Ten výraz zněl stařecká demence. Nejsem lékař, neumím posoudit a příznivci Karla se prosim neurazejte.

A jeste jedna věc. Všimli jste si, jak Karel na sve tiskovce po zveřejněni vysledku voleb zapomněl poděkovat voličům a musel mu to naseptat ten jeho rádce a naseptavac?

Ps: Katko někdy jindy ju?
Evik

Registrace: 24.10. 2007

PříspěvekZaslal: ne leden 27, 2013 10:08 pm    Předmět: Citovat

Zajímal by mě váš názor na to, že nově zvolený prezident chce zavést povinnost volit. Při neúčasti ve volbách by měl volič zaplatit sankci zhruba 5 000 Kč.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
toora

PříspěvekZaslal: ne leden 27, 2013 10:18 pm    Předmět: Citovat

Tak tedy jedna věcná Pepo, nikoho k diskusi nenutím, občas někdo zareaguje na to, co napíši, ale opravdová diskusi, kdy se někdo na něco z psaného ptá, je ochoten si věci vzájemně objasnit a riskovat tak, že se ukáže, že třeba staví jen na svých domněnkách a pocitech, nikoli faktech, ta často chybí. Umění diskuse, jasná vyjádření k tomu, na co se ho někdo ptá, to se na veřejných fórech příliš nenosí. Když je někdo konfrontován s tím, že si do čteného projektuje jakousi svoji utkvělou představu, okamžitě nastoupí obranný reflex.

V této osobní projekci se tak opakovaně čte a reaguje na cosi, co ten druhý vůbec nenapsal, a když potom má, nedej Bůh, věcně argumentovat, tak jaksi není čím, a tak se sahá k obvinění, jak je ten či onen nemožnej a eanej, protože je….a…(prostě mu zrovna šlápnul na jeho kuří oko).

Tak tedy dobrou noc přeju.

Smile

P.S.
A všiml jsi si Pepo jak ten Zeman....? Laughing Confused
okenko

PříspěvekZaslal: ne leden 27, 2013 10:23 pm    Předmět: Citovat

Teroristé pozaduji výkupné 10 mil CZK, jinak nám jej vrati! Very Happy

Berou se prezidentské papíry za promile v krvi nebo se jen odečítání body? Very Happy
tacit
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel

Registrace: 11.9. 2011

PříspěvekZaslal: ne leden 27, 2013 10:27 pm    Předmět: Citovat

Krabas napsal:
Já jenom k té řeči. Opravdu si na youtube pusťte to video z devadesáteho roku a porovnejte. Schwarzenberg je v Čechách pres dvacet let a uvidíte, ze se za tu dobu jeho výslovnost naopak jeste zhoršila...

Některé vady se časem zhoršují. U pana Zemana jeho příznivcům tohle nevadí?

http://www.vyzvatrikralova.cz/kroupa.html

V prvním kole volby prezidenta jsme vybírali z devíti kandidátů a při této volbě, kromě osobních sympatií, hrály důležitou roli naše politické názory. Posuzovali jsme jednotlivé uchazeče podle toho, zda jsou nám jejich názory a postoje blízké či nikoli. Tak by tomu, za normálních okolností, být i ve druhém kole. Jenže tomu tak bohužel není. U jednoho z kandidátů je totiž zcela lhostejné jaké má či jaké měl názory, protože o jeho jednání dnes rozhoduje něco docela jiného než myšlenky; je to alkohol. Aby bylo jasno. Nejsem žádný abstinent a mám pochopení pro každého, kdo si dá po dobrém obědě skleničku piva, kdo se při posezení s přáteli rozjaří dobrým vínem nebo své rozrušení či špatnou náladu spláchne něčí ostřejším. Jenže tady jde o něco jiného.

Toho, o kom mluvím, jsem poznal na počátku devadesátého roku a stali jsme se přáteli - u sklenky vína. Byl to milý, vlídný a vtipný člověk a to, že se naše politické názory v mnohém rozcházely vůbec nebránilo tomu, abychom spolupracovali anebo si jen tak pro radost v parlamentní restauraci poklábosili o obyčejných věcech. Jenže jak tak čas plynul, sklenky vína nahrazovaly panáky becherovky a bylo stále vzácnější potkat ho střízlivého. Svůj stav se naučil výborně maskovat, takže kdo ho neznal, nepoznal, že je vlastně opilý. Lidé z jeho okolí ho sledovali s pobavením, byl zábavný a jiskřil vtipem, a když se občas trochu zapotácel, všichni nad tím jen mávli rukou. Jednou mi, rozjařený po vypité lahvi Becherovky, řekl: „moji političtí odpůrci mě pomlouvají, že jsem opilec, ale podívej se na mě – všechno co vypiju, zmetabolizuju“. Inu, díky své tělesné konstituci vydržel víc než druzí. Jenže příroda se dlouho podvádět nedá a co se hned neprojevilo na těle, začalo se projevovat na duši. Každodenní pití velkých dávek tvrdého alkoholu proměnilo postupně jeho osobnost k nepoznání.

Vzpomínám si na jedno důležité jednání u prezidenta v Lánech na konci devadesátých let, kde jsme se sešli hned po ránu. Můj přítel se připotácel do místnosti a místo pozdravu jednoho po druhém, včetně mě, častoval sprostými urážkami a hostitele okázale přehlížel. Byl jsem z toho zaražený, protože jsme si do té doby nic zlého neudělali ani neřekli. Václav Havel za jeho zády pokynul číšníkovi, který hbitě postavil před hosta becherovku, a když ji vypil tak druhou a pak třetí. Teprve potom jsme mohli začít jednat. Kolik jich vypil do oběda nevím, nestačil jsem je počítat. A bylo veselo. Jeho názory a postoje se měnily nikoli podle průběhu diskuse, ale podle hladiny alkoholu v krvi. Když jsme odpoledne vycházeli před novináře, držel mě kolem ramen jako nejlepšího kamaráda a z tohoto objetí jsem se nedokázal vymanit ani před kamerami, přestože mi to bylo krajně nepříjemné. Cítil jsem smutek z toho, že vedle mě stojí ve stejném těle se stejnou tváří někdo docela jiný, než koho jsem znával. Po této zkušenosti jsem se mu začal vyhýbat a na jednání s ním jsem raději posílal své zástupce. Smutný jsem i dnes a polévá mě hanba, když ho vidím v televizi, jak bohatýrsky ujišťuje veřejnost, že becherovku už nepije, ale slivovici. Tvrdý alkohol vyměnil za ještě tvrdší.

Nejsem věru přecitlivělý, poznal jsem všelicos, protože jsem během svého života prošel lidskou společností od zdola nahoru. Pracoval jsem lopatou ve výkopu na ulici s cikány, ve fabrice u frézky, v kotelnách, ve vodárenské strojovně, jako technik v nemocnici, jako redaktor v propagačním oddělení, v parlamentech, učím na vysoké škole a všude jsem potkával a potkávám slušné lidi i gaunery, ale také střízlivé lidi a opilce. Vím, že těm, kteří ve své blízkosti zažili, jak strašně změní alkohol člověka a jaké peklo dokáže způsobit notorický alkoholik i lidem, kteří ho mají rádi, nemusím nic vykládat. Jenom bych je chtěl poprosit, aby vysvětlili těm ostatním, proč není dobré zvolit takového člověka prezidentem naší republiky.

Daniel Kroupa
Filosof a bývalý politik
Kwisatz_Haderach
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel

Registrace: 7.11. 2008

PříspěvekZaslal: ne leden 27, 2013 10:32 pm    Předmět: Citovat

Tady to vypadá, jako by ještě volby neproběhly. Vstávat, děcka. Prezident byl zvolen, jedeme dál. Chleba levnější nebude.
tobee
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel

Registrace: 10.9. 2011

PříspěvekZaslal: ne leden 27, 2013 10:52 pm    Předmět: Citovat

Kwisatz_Haderach napsal:
Prezident byl zvolen, jedeme dál. Chleba levnější nebude.

Nejspíš ne. Ale měli bychom se připravit na některé změny.

Citace:
Analýza: – Pád Nečase a nastolení úřednického kabinetu, změna ústavy, která zavede prezidentský systém, rozvrat v ČSSD, mohutné „stavby kapitalismu“ doplněné pracovní povinností.

Volbou Miloše Zemana se otevírají dveře k netušeným změnám.

Zeman změní ústavu

Nastíněné možnosti vyplývají z dokumentů, které sám Zeman zveřejnil během kampaně.

Zeman svůj program napsal tak, jako by kandidoval na premiéra, dokonce slibuje politickou a ekonomickou reformu.

Nejčastějším slovem programu jsou „investice“ do rozumných projektů, zvláště ve školství a zdravotnictví. Peníze na to získá zavedením progresivní daně z příjmu, zabavením majetku, u kterého vlastníci neprokážou původ, a pokračováním úspor v sociálních dávkách a státní byrokracii.

Pracovní síly budou k dispozici, protože Zeman podmíní výplatu sociálních dávek tím, že jejich příjemci budou pracovat pro stát.

Něco takového nedokáže prezident se současnými pravomocemi zajistit, a Zeman přitom v rozhovorech tvrdí, že větší pravomoci nežádá. Hodlá ovšem měnit ústavu... "

Celé na http://www.denikinsider.cz/zeman-muze-zmenit-vsechno/?eid=453
Beppe

Registrace: 12.8. 2009

PříspěvekZaslal: ne leden 27, 2013 11:30 pm    Předmět: Citovat

Vidím, že jsem se svým apelem zkusit se zaměřit na realitu neuspěl. Ještě to zkusím jednou: Může mi někdo z příznivců KS říci co udělal KS kdy v politice dobrého ? Konkrétní činy prosím, ne nějáké obecné fráze o noblese atd. KS působí ve druhé vládě a má na kontě samá negativa, já osobně jsem žádné pozitivum nezaregistroval.
Krabas

PříspěvekZaslal: po leden 28, 2013 8:42 am    Předmět: Citovat

Evik napsal:
Zajímal by mě váš názor na to, že nově zvolený prezident chce zavést povinnost volit. Při neúčasti ve volbách by měl volič zaplatit sankci zhruba 5 000 Kč.

Je to podle mne hloupost, kterou jako prezident nemá možnost prosadit. Ale jsem pro, aby se dalo hlasovat přes internet. V zahraničí je to odzkoušené.
okenko

PříspěvekZaslal: po leden 28, 2013 8:55 am    Předmět: Citovat

Evi, zajimava otázka. V demokracii existuje pravo volit. Je to i povinnost? Občanská povinnost? V komunismu nevolit bylo nebezpečné, protože se volič nevolici dostal do zajmu Stb. Už teď me překvapilo, ze v televizi na CT1 kdosi řekl, ze voliči s příjmem nad 40000 volili KS. Jak tento údaj ověřují? Jak toto zjistím? Na finančním úřadu a spojíme si volivsi obcany?

Teď neřeším to, jak chce MZ prosadit tuto povinnost.

Evi, rezonuje s Tebou volební povinnost? U me dokonce vyvstal úryvek z Marxe, který popisuje proletariát, který je zotrocovan , ale je politicky akční. Dále pak popisuje Lumpenproletariat, který nelze politicky využit.

U sebe vidím, ze se mi líbí pravo volit, povinnost je mi blízka z tak 55 procent.
Krabas

PříspěvekZaslal: po leden 28, 2013 9:00 am    Předmět: Citovat

Vy kdo poukazujete na Zemanovo pití, mám otázku.

Víte kdo pronesl větu o tom, že Evropou je nutno se prochlastat?
Pokud si myslíte, že Karel je v tomhle lepší než Miloš, nenechte se mýlit. Karel pil také jako duha.

tady pro pobavení:
http://www.youtube.com/watch?v=CyROWAQoiEY

Ohledně konspiračních teoriíí, co všechno Zeman udělá. Dejte to času, řekněme si za dva roky. Já bych to nepřeháněl, prezident je taková loutka, nemá žádné zákonotvorné pravomoci.
okenko

PříspěvekZaslal: po leden 28, 2013 9:11 am    Předmět: Citovat

Krabasi, viděli jsme opileho prezidenta, poprvé v televizi. Vse je jednou poprvé, i ja pijí alkohol. Ale potom neridim. Ani auto, ani nedávám prohlášeni.

Není uzákoněno, ze prezident ztrácí prezidentske papíry, ma-li opicku, možna jen body. Very Happy
toora

PříspěvekZaslal: po leden 28, 2013 9:22 am    Předmět: Citovat

Už párkráte jsem se setkala s tím, jak takový zavilý odpůrce Havla přišil prezidentovi Havlovi vinu za kde co, a dneska, když tento člověk volil Zemana, tak tvrdí, že prezident má tak malé pravomoce, že nemůže vůbec nic ovlivnit. Cool
Zajímavé...

Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Pelmel Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21  Další
Strana 17 z 21

Přejít na: