Fórum - Zobrazit téma - Volba prezidenta pokračuje - co dál? - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

Menu
· Domů
· akce
· Akce_Reiki
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů

· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Návštěvnost

Statistiky pro Reikiwebík

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Volba prezidenta pokračuje - co dál?
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Volba prezidenta pokračuje - co dál?
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 19, 20, 21  Další

Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Pelmel
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
harmonik
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel

Registrace: 9.7. 2009

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 1:06 pm    Předmět: Citovat

harmonik napsal
Je mi smutno, že kolmart zapomněl, ve které kolébce se narodil a komu vděčí za výchovu a existenci na tomto světě.

Zemanovi?
---------------------------

Mnoó, Tooro, nevím.....nevím..... Laughing Ale Vysočina je nějaké stovky km od mého rodiště. Laughing Laughing Laughing Detailně to nevím, ale já všem tvrdím, že jsem se nenarodil, ale vyskytl. Laughing Laughing Laughing

----------------------------
harmonik napsal:
Kdo to promedituje s otevřeným srdcem, má jasno.

Moc pěkná manipulace Harmoniku, to tedy všechna čest...stranou.

-----------------------------
Tak to nevím, co to je za manipulaci. Já znám akorát manipulačního dělníka, manipulační vozík a manipulační pomůcky, ve kterých je, co, kde a jak s jakým vlakem. Laughing Laughing Laughing

Navysvětlenou, já nemám žádný důvod politických manipulací, na tuto oblast mám svůj názor.

Nevím, Tooro, v čem máš problém při mé formulaci, že když něco promedituješ s otevřeným srdcem, máš jasno. Při meditaci se dotkneš svého " nejniternějšího já".

Když se svobodně vyjádřím, že nechci při projevu českého prezidentského páru titulky- ještě neznamená, že musím být " Miloš" Laughing Laughing Laughing - a můžu být někdo docela docela jinej.

Laughing Takže Tóruš Laughing -

Nejsem ani - agitátor Laughing Laughing Laughing
ani "aligátor" Laughing Laughing Laughing

No smola, že postópli političtí " dinoši" s leckdy pestrou minulostí. Počkáme na ty příští.... Wink

Harmonik, Wink
Zobrazit informace o uživateli
tacit
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel

Registrace: 11.9. 2011

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 1:15 pm    Předmět: Citovat

Citace:
Já číst jenom idnes a lidovky a nemít jiný zdroj informací, tak si o Zemanovi myslím jenom to nejhorší.

Nepochybně. A někdo jiný, kdo čte jen media preferující Zemana, bude považovat knížete za nejhoršího lumpa pod sluncem.

Právě proto, že se lidé obecně rádi nechávají unášet vlastními pocity, není - podle reakcí v nejrůznějších médiích - ani v naší zemi znát žádný zvláštní zájem udělat si vlastní a pokud možná objektivní názor. Lidi čtou většinou jen to, co odpovídá jejich bezděčným preferencím, a ty závisejí především na jejich emocích. Bylo by zajímavé zjistit, existuje-li taková statistika, jak ochota zajímat se o fakta a nenechat se manipulovat jednotlivými osobami ani médii souvisí se stupněm vzdělanosti. Případně s procentem obyvatel s maturitou a vysokoškolským vzděláním v městech různé velikosti.

Tím vůbec neříkám, že lidé s vyšším vzděláním se zmanipulovat nenechají, příklady by se jistě našly. Stejně jako si uvědomuju jejich větší potenciál pro to stát se zdatnými manipulátory, existuje ale i větší pravděpodobnost, že mají rozvinutější schopnost neosobně a racionálně uvažovat (a upřesnit si to, co vnímáme jako cítění srdcem, do které se bohužel tak snadno přimísí různé instinktivní reakce našeho podvědomí).
toora
Spisovatel na n-tou :-)

Registrace: 9.7. 2005

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 1:29 pm    Předmět: Citovat

kamo napsal:
Ano, jsme malá země, ale zbytek světa nás má docela na háku...

Fakt Question
A cože se tak o nás vůbec někdo s někým tahal? Laughing

kamo napsal:
Mám si podle jejich prezidenta o nich myslet....

Volili prezidenta v přímé volbě?
Pokud ano, pak to výpovědní schopnost má, ať si o tom myslíš cokoliv
Kdo například sledoval americké volby, tak ví, co pro Ameriku, a pro celý svět, znamenalo zvolení prezdienta černé pleti. Toto byl především plebiscit morální, stejně jako nyní zde.

kamo napsal:
A nechce se mi věřit, že by nás nějaká země posuzovala jen podle toho, kdo tam od nás k nim přiletí.

Tož tam rovnou vysílejme třeba Berdycha, nebo Ratha, když je to jedno. Idea

Smile
Krabas

Registrace: 23.3. 2004

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 1:40 pm    Předmět: Citovat

tacit napsal:
Lidi čtou většinou jen to, co odpovídá jejich bezděčným preferencím................

Tohle je ale dost zajímavý a také dost individuální.

Třeba mě nevadí, že Zeman měl před více jak deseti lety za zadkem Šloufa. Přitom pro některé lidi je to neskutečně burcující téma, které Zemanovi vytýkají. Já ne, protože říkám, že každý politik má svého Šloufa (Dalíka ...). Pokud ne, tak to není politik (jako třeba Táňa).
Takže, buď volím občana a nebo politika. Pokud za b), tak musím počítat s nějakým Šloufem a/ nebo nějakým sponzorem na pozadí (Bakala...). To je prostě fakt.

A naopak. Mě hodně vadí to, co nevím, co je skryté. Vadí mi, když nevím, jak se člověk k určité věci v budoucnu postaví. Co udělá (restituce, daně, vztah k EU, podpora něčeho). Nepodporuji toho, kdo je nečitelný a mění či upravuje svá prohlášení podle reakcí publika či podle toho, jak se mu hodí (například říci před volbami že nebudu zvyšovat daně a pak je zvednou co to jde, nebo že nepůjdu do vlády s dinosaury abych hned po volebním úspěchu který se dostavil na základě těchto zásad je porušil). Což jsou zase věci, které jiným nevadí a svého kandidáta i přes to podporují. Tohle je prostě třeba respektovat.
toora

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 1:53 pm    Předmět: Citovat

harmonik napsal:

Tak to nevím, co to je za manipulaci...Nevím, Tooro, v čem máš problém při mé formulaci, že když něco promedituješ s otevřeným srdcem, máš jasno. Při meditaci se dotkneš svého " nejniternějšího já".

Ono Harmoniku nezáleží jen na tom co, ale taky na tom, kdo to dělá. Znáš to, když dva dělají totéž, není to to... Wink
Takovej sportovec ti třeba řekne, dejte si maratón a budete vědět o čem je řeč, bude vám jasno.
S tou meditací je to zrovna tak, takže na to bych Harmoniku nesázela, ale ono je to prašť jak uhoď, když bude někdo u někoho apelovat na jeho zdravý rozum, tak to vyjde nastejno jako s tou meditací.
Zkus jít do meditace a přijít na to, jaký je ten srávný lék na Parkingtona, meditace ti bude k ničemu. To, aby se někdo dobral toho „správného“, potřebuje jistou vědomost a jistou míru zkušeností, nejen otevřené srdce.

A pokud jsi tím výrokem "Kdo to promedituje s otevřeným srdcem, má jasno", neměl na mysli to, že dotyčný přijde na to co je "správné" podle tebe, (ve smyslu toho kterého, tebou vyvoleného kandidáta), pak na tom skutečně není vůbec nic zlého, jen je to prostě plat prtný.
Tady, jako naprosto ve všem, je potřebný naprosto stejný díl rozumu i citu. Wink

Smile
kamo

Registrace: 29.6. 2005

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 1:56 pm    Předmět: Citovat

toora napsal:
A cože se tak o nás vůbec někdo s někým tahal?

Fakt? Tak to mi připomeň, kdy to bylo.
18? 38? 68? 89?

toora napsal:
Kdo například sledoval americké volby, tak ví, co pro Ameriku, a pro celý svět, znamenalo zvolení prezdienta černé pleti. Toto byl především plebiscit morální, stejně jako nyní zde.

Tady probíhá morání plebiscit? No v podstatě bohužel asi ano.
Snad to pro další generace bude poučením.

toora napsal:
Tož tam rovnou vysílejme třeba Berdycha, nebo Ratha, když je to jedno.

Tož asi mylně pochopeno. Berdych, Rath, Kamo i Toora by nijak nezaujali.
Franz nepochybně. Smile

Cool
.
okenko

Registrace: 19.4. 2005

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 2:00 pm    Předmět: Citovat

Krabasi, nevadí Ti Šlouf? Nevadí Ti pražská doprava, mafie? Žiješ v Praze?
Mohu mit mecenáše, ale ne černé peníze na kampaň od pražské mafie. Proto volí Praha jinak. Zmena takto není možna.
Krabas

Registrace: 23.3. 2004

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 2:12 pm    Předmět: Citovat

Okénko o kom mluvíš? O Bémovi? O opencard? O tunelu Blanka? O Janouškovi? O tom že Praha vždy volí ODS?

Nebo snad ..... za tím stojí Šlouf? Shocked Zeman? Co se ještě nedozvím.
toora

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 2:27 pm    Předmět: Citovat

kamo napsal:
18? 38? 68? 89?

Takže asi tak úplně fuk a bezvýznamní nebudeme, viď?

toora napsal:
Snad to pro další generace bude poučením.

V to nedoufám. Takové zvíře, když se např. někde chytí do pasti a vyvázne z ní, na to samé místo už podruhé nevleze, a člověk??....to je zřejmě ten nejméně poučitelný tvor na zeměkouli. Sad

Smile
Beppe

Registrace: 12.8. 2009

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 2:29 pm    Předmět: Citovat

tacit napsal:
Citace:
Lidé v cizině volili vždy jednostranně pro pravicově, ať se dělo co se dělo, to bych jako nějáký důkaz kvalit KS nebral. Je otázkou jestli by měli mít vůbec právo volit, když zde nežijí. Já osobně jsem na pochybách.

Shocked

Pak by se ovšem mělo zvážit, jestli nezbavit volebního práva všechny, kteří mají mezi svými předky nějakého cizince... je to genetické zatížení, které nepochybně ovlivňuje i jejich rozhodování. V české kotlině jich bude - kolik asi?

A když už jsme v tom, proč nepustit k volbám jen ty, co volí jen srdcem a nejsou tak postaveni před nutnost trápit se nějakým zbytečným zájmem o skutečné motivace jednotlivých kandidátů?

To si vykládáte jinak nežli já. Podle mě je na zvážení, jestli by o této zemi neměli rozhodovat pouze lidé co zde trvale žijí. A je přitom lhostejno jestli jsou etničtí Češi nebo třeba Tasmánci. Jde o tu trvalou přítomnost. Já taky nevolím v obecních volbách v obci odkud sice pocházím, ale už tam nejsem .......
kamo

Registrace: 29.6. 2005

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 2:39 pm    Předmět: Citovat

toora napsal:
kamo napsal:
18? 38? 68? 89?

Takže asi tak úplně fuk a bezvýznamní nebudeme, viď?

Ony ty letopočty to nějak naznačují? Snad 68, kdy rusové dostali strach, že by mohla utrpět jejich ješitnost a zmizela jim zóna prvního úderu , ale o národ a zemi jako takové si myslím nešlo ani tenkrát, uran už byl přece dotěžen.

Cool
.
tobee
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel

Registrace: 10.9. 2011

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 2:49 pm    Předmět: Citovat

Citace:
Podle mě je na zvážení, jestli by o této zemi neměli rozhodovat pouze lidé co zde trvale žijí. A je přitom lhostejno jestli jsou etničtí Češi nebo třeba Tasmánci. Jde o tu trvalou přítomnost.

Trochu se pozapomíná na to, že většina z nás není přímým účastníkem nejdůležitějších událostí, které určují, jak v téhle zemi žijeme a budeme žít. Odkud získáváme informace, co se v naší zemi děje a o těch, kteří na to mají hlavní vliv?

Pokud nejde přímo o dění v naší obci, máme informace jen z televize, z rozhlasu, z tisku... Takže o aktivitách politiků a o lidech, kteří mají hlavní vliv a rozhodují o těch podstatných věcech, které pak ovlivní život nás všech, se dozvídáme jen z médií a jsme tedy informovaní zhruba stejně, jako ti, co sledují dění u nás odjinud.

Naposledy upravil tobee dne st leden 23, 2013 2:50 pm, celkově upraveno 1 krát.
Beppe

Registrace: 12.8. 2009

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 2:49 pm    Předmět: Citovat

okenko napsal:
Krabasi, nevadí Ti Šlouf? Nevadí Ti pražská doprava, mafie? Žiješ v Praze?
Mohu mit mecenáše, ale ne černé peníze na kampaň od pražské mafie. Proto volí Praha jinak. Zmena takto není možna.

Nejsem sice Krabas, ale odpovím Smile Samozřejmě, že mi vadí všechny špinavosti, tedy i Šlouf, i pražská odesácko-socdemácká mafie (i když nevím jak souvisí se Zemanem). Bohužel je to v politice o volbě menšího zla, špinavosti jsou podle mě na obou stranách v hojné míře. Zeman má samozřejmě na kontě spoustu hnoje, ale dle mých subjektivních kritérií má mnohem víc špinavostí na kontě KS. Třeba jen samotná existence nejasociálnější strany jaká tady kdy byla - TOP 09, kterou založil, ho v mých očích zcela morálně diskvalifikuje. Podpora lidí jako je Drábek nebo Kalousek v jejich jednání, ožebračování těch nejbezbranějších (invalidů apod.) to je prostě něco, čemu se Zeman ani zdaleka neblíží. ...... Jinak s hodnocením Zemana (jeho kladů) souhlasím s Krabasem. Je to schopný politik a ekonom, relativně energický, vzdělaný, a ne tak apatický a ohebný k cizím požadavkům a s čitelnými názory.
Dag
Nováček
Nováček

Registrace: 23.1. 2013

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 3:08 pm    Předmět: Citovat

Citace:
Lidi čtou většinou jen to, co odpovídá jejich bezděčným preferencím................

No, já si vzpomněl na Dana Solise, čtu ho sem tam, a ono ejhle,
vůbec mi to neulehčil.

http://www.vasevec.cz/blogy/schwarzenberg-jako-spatna-volba
okenko

Registrace: 19.4. 2005

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 3:18 pm    Předmět: Citovat

Krabasi,

pojďme k faktům: posledni volby na Magistrat vyhrála Top9, mafie pražská to vyřešila tím, ze spolu na magistrat šli ODS a ČSSD! Tito mají Bemy, Blanky atd.
Do teto skupiny patrí a je podporován pan Zeman.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Pelmel Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 19, 20, 21  Další
Strana 9 z 21

Přejít na: