Fórum - Zobrazit téma - Volba prezidenta pokračuje - co dál? - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

Menu
· Domů
· akce
· Akce_Reiki
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů

· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Návštěvnost

Statistiky pro Reikiwebík

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Volba prezidenta pokračuje - co dál?
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Volba prezidenta pokračuje - co dál?
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 19, 20, 21  Další

Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Pelmel
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
tobee
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel

Registrace: 10.9. 2011

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 10:56 am    Předmět: Citovat

kamo napsal:
K čemu vlastně je ten prezident až tak důležitý?

Citace:
Kdyby nic jiného, úspěšně zastupuje naše zájmy při jednáních s vysokými představiteli cizích států. V cizině si ho váží, dokonce tak, že i naši lidé žijící v zahraničí si ho po celém světě zvolili jako kandidáta pro druhé kolo, s obrovským náskokem před ostatními kandidáty. Asi v tamním tvrdém světě líp než my tady poznávají skutečné kvality člověka, které se projeví teprve v náročných podmínkách. Například si uvědomují, že nás dokáže nejen na úrovni reprezentovat, ale i hájit naše zájmy a jednat ve prospěch našeho národa. Na to bývají lidé žijící venku hodně citliví, vím to z vlastní zkušenosti, setkávám se s některými při jejich návštěvách Česka.

Nejvíc mě vždycky udivovalo, že při kontaktech se zahraničními partnery ve funkci ministra zahraničí, kterou úspěšně zastává už podruhé, jeho vady ve výslovnosti, projevující se nepochybně i v jiných jazycích, nehrají zřejmě vůbec žádnou roli a nesnižují jeho mezinárodní prestiž.

I proto by asi byl pro reprezentativní funkci hlavy státu vhodnější než jeho žoviální protikandidát s poměrně lidovým vtipkováním, které si neodpustí v žádné situaci...

K volbám půjdu, protože když to člověk vzdá předem, svou pasivitou se podílí na výsledku a nese za to svůj díl odpovědnosti.

Souhlasím. Jsme malá země a zbytek světa nás posuzuje především podle našich reprezentantů, se kterými se setkávají při mezinárodních jednáních. Patrně si teď o nás myslí, že jsme na tom hodně špatně, potom co náš prezident se nesmazatelně zapsal do historie svým sběratelským nadšením.
Zobrazit informace o uživateli
harmonik
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel

Registrace: 9.7. 2009

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 10:57 am    Předmět: Citovat

Ahoj, no ještě chvíli se tu bude probírat a propírat prezident. Myslím si, že až tak neva. Jak tu někdo podotknul, aspoň se projeví i ty stránky a sklony, co by jinak zůstaly skryty.
Opravdu paradox, i já měl favoritku T. F. , i když už tehdy nebyl pro mě žádný kandidát TOP. No a teď jsem zažil domácí řevnivost, je to až k smíchu, že dvojčata, která si kdekdo plete, může názorově ovlivnit a rozdělit politika. Very Happy Shocked Ono se to zdá stejné či podobné- / ale "pod pokličkou" je to jinačí / Laughing .
Při současných kandidátech dochází spíš k polarizování společnosti než ke stmelování. Chce to brát i s nadhledem, i když připouštím, že jde o veliké věci.
I zde- na tomto - si duchovně a esotericky zaměřený jedinec najde to své- třebas si zopákne, že drtivá vetšina politiků má nevyváženou pětku čakru / a s tím i ostatní samozřejmě / kéž by ta čtvrtá srdeční pulsovala nejvíc//

Je opravdu důležité, v jakém okolí člověk žije, jakými se nechá krmit názory a postoji. Jedinec ze zapadlé vísky u Beskyd bude mít jiné názory a postoje a hodnoty jak Pražák.
Je mi smutno, že kolmart zapomněl, ve které kolébce se narodil a komu vděčí za výchovu a existenci na tomto světě.
Je mi záhadou, proč lidé u Prahy a okolí se v knížeti tak shlédli. Něco vypovídá i mapka voličských výsledků. Zřejmě dobře funguje "masáž" sociálních sítí a najatý tým. Je s podivem, že i nyní si např. Martin Dejdarů za svůj názor vyslouží perzekuci - stopku v natáčení Zdivočelé země.
Byly tu vyjmenovány dekrety, Beneš do Haagu, nacisti a esesáci......
Je to doba minulá, ale nezapomenutelná. Tak jak svými činy ovlivňujeme karmu, tak minulost nesmáznem. A nesem za ni odpovědnost.
Jsme možná na velké křižovatce, mnozí si to uvědomují. Proto ten náboj, třaskavost. Kdo to promedituje s otevřeným srdcem, má jasno.
Kníže není beránek , jak jej prezentují. Byl ministrem zahraničí a "pekl" a vyjednával mimo jiné radar a americkou raketovou základnu. Dokonce v dost vyjednané podobě- kóta 718- Brdy- 30 m koule, zábor 275 ha? To je doba před několika lety, 2007-2009. Tehdy kníže řekl: "Radar tu bude a nebudeme se nikoho ptát"." Radar je gesto USA a vyjde levně". 9.2. 2009 český ministr zahraničí prohlásí, že díky celosvětové krizi se radar opozdí. Odhaduje tak o pět let Exclamation Question Idea /Taky díky Obamovi už to není tak žhavé...ale... ale.../
Ministr o radaru- když je hodně lupičů, potřebujete zámek. /Proč a čeho se bál???/ Pokud se okolo města potlouká hodně lupičů, je pravděpodobně lepší koupit si dobrý zámek a mít pojištění. / No aristokratské myšlení nezapře/. Jak jednal s úřady a místními, to ví nejlíp oni. Dokonce i tehdy hrozilo referendum, 2/3 národa si tehdy radar nepřály. Havel s Topolánkem a spol. couvli. Tak proč okolo Brd nyní má kníže takové preference?Nevím neznám. Ale kníže má dost svých pozemků, na těch může stavět co se mu zlíbí. Ovčany už zpracuje.

Už se těším i na jiná témata, Šamanka určo něco vymyslí, zatím nezklamala Laughing Laughing Laughing

V Tvém životě přijde okamžik, kdy si uvědomíš:

- na kom záleží
- na kom nikdy nezáleželo
- na kom nikdy záležet nebude
a na kom vždycky bude.

Netrap se lidmi ze své minulosti. Je důvod pro to, že se nedostali do tvé budoucnosti.

Na Bohu záleží, čím máme projít, na nás záleží, jak tím projdeme.

Dívejte se a volte srdcem, ahoj Harmonik, Wink
Krabas
Spisovatel na n-tou :-)

Registrace: 23.3. 2004

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 11:00 am    Předmět: Citovat

tacit napsal:
Citace:
Pořád mám pocit, že spousta lidí volí KS jako vybájenou osobu, která ve skutečnosti neexistuje. Ano, on je na pohled milý a sympatický, vtiupný, ale co je za ním reálného ? Projevil to nějákými skutky ? V politice podle mě zatím nic pěkného neudělal a není důvod předpokládat, že udělá.

Kdyby nic jiného, úspěšně zastupuje naše zájmy při jednáních s vysokými představiteli cizích států. V cizině si ho váží, dokonce tak, že i naši lidé žijící v zahraničí si ho po celém světě zvolili jako kandidáta pro druhé kolo, s obrovským náskokem před ostatními kandidáty. .

Tohle ale není pravda. Můžeš doložit odkazy odkud čerpáš? Jenom třeba poslední věta - ve všech zemích na světě nevolili všude Karla na prvním místě.
toora

Registrace: 9.7. 2005

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 11:28 am    Předmět: Citovat

harmonik napsal:
Je mi smutno, že kolmart zapomněl, ve které kolébce se narodil a komu vděčí za výchovu a existenci na tomto světě.

Zemanovi? Shocked Shocked Shocked

harmonik napsal:
Kdo to promedituje s otevřeným srdcem, má jasno.

Moc pěkná manipulace Harmoniku, to tedy všechna čest...stranou. Confused

harmonik napsal:
Jsme možná na velké křižovatce, mnozí si to uvědomují.

Ano.

Smile
toora

Registrace: 9.7. 2005

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 11:38 am    Předmět: Citovat

Semestr končí a máme tu opakování... Laughing Very Happy Very Happy

PRAKTIKY MANIPULANTOVY

l.
Nejasný kontext sdělení.
Manipulátor nechce podávat jasné a srozumitelné myšlenky, protože pro manipulaci je výhodnější používat jakousi „mlhu“, pomocí které lze kdykoliv kohokoliv tlačit do pozice „ty moje myšlenky nechápeš“, S tím bývá často spojeno jakési „skromné povznesení se nad věc“, kterým manipulátor dává skrytě najevo, že má převahu, že jeho myšlenky zůstávají u některých lidí nepochopené, dává najevo, že to přece není jeho vina.

2.
Uhýbání přímým otázkám.
Manipulátor nemůže a nechce odpovídat na přímé otázky přímými odpověďmi, protože to mu ubírá prostor pro manipulaci a byl by nucen říct konkrétní věci, které by mohly projevit rozporuplnost jeho sdělení. Manipulátor totiž používá sdělení účelově a není pro něj důležité co říká,ale jakého výsledku dosáhne, tudíž tvrdí to, co se mu právě hodí, ale nikdo nesmí poznat, že jsou v tom rozpory, proto na přímé otázky neodpovídá.

3.
Práce s emocemi.
Manipulátor se bojí racia, protože dobře tuší, že tam by mohl být odhalen. Nabádá ostatní, aby věřili svému srdci a svým pocitům a zároveň si získává sympatie svých objektů zájmu a tím si pojišťuje, že mu bude věřeno proto, že ho „lidé mají rádi“.
Na potvrzení svých dobráckých úmyslů často přichází s citacemi, či příběhy o kladných hrdinech, přičemž všem posluchačům musí být zcela jasné, že on je minimálně stejně dokonalý, jako onen kladný hrdina. V případě, že s příběhem přijde někdo jiný, nezapomene se svojí trochou do mlýna přidat nějakou tou pochvalou a upozorněním tak na sebe. Účel je tentýž. Nikdo nesmí zůstat na pochybách o jeho ušlechtilých motivacích.

4.
Odvádění pozornosti.
V diskusi s manipulátorem zjistíte, že manipulátor od některých témat zběhne a přesměruje vaší pozornost nenápadně na téma zcela jiné. Otázky nechá nezodpovězené a pokud se k nim chcete vracet, označí je jako nedůležité a vyzve k diskusi na jim nově nastolené téma, „které je přece mnohem důležitější“.

5.
Podsouvání.
Manipulátor vám podsune nějakou myšlenku, která se vás osobně týká a když pátráte po tom, proč vám ji sděluje, začne vám vysvětlovat, že pouze reaguje na vaše postoje, že to, co vám říká, není z jeho hlavy, ale jen reakce na to, co jste sdělili. Typickým sdělením manipulátora je to, že on jen odrazí vaše pocity a sdělení, a to, co na něm vidíte negativního, je vlastně váš problém (ona myšlenka zrcadlení také pochází ze starého Řecka, v mnoha směrech je pravdivá a užitečná, ale manipulátor ji využívá účelově a vždy ve svůj prospěch).

6.
Využívání vyšší autority.
Manipulátor používá vyšší autority jako je „Bůh“, „veřejné mínění“, „všeobecně známá pravda“ apod., aby dal přesvědčivost svým myšlenkám. Svoje myšlenky prezentuje jako objektivní fakta a diví se, nebo se blahosklonně usmívá tomu, že to prostě jen nechápete.

Co je cílem manipulátora? To je různé. Někdy je to potřeba ovládat ostatní, někdy jsou to peníze, někdy pocit moci, nepřijímání názoru, apod.. vždy to však maskuje pod nějaké jiné motivy, které se zdají být dobré a ušlechtilé. Využívá manipulace k tomu, aby vám zabránil racionálně rozebrat jeho chování.

Smile
tacit
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel

Registrace: 11.9. 2011

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 11:44 am    Předmět: Citovat

Krabas napsal:
tacit napsal:
Citace:
Pořád mám pocit, že spousta lidí volí KS jako vybájenou osobu, která ve skutečnosti neexistuje. Ano, on je na pohled milý a sympatický, vtiupný, ale co je za ním reálného ? Projevil to nějákými skutky ? V politice podle mě zatím nic pěkného neudělal a není důvod předpokládat, že udělá.

Kdyby nic jiného, úspěšně zastupuje naše zájmy při jednáních s vysokými představiteli cizích států. V cizině si ho váží, dokonce tak, že i naši lidé žijící v zahraničí si ho po celém světě zvolili jako kandidáta pro druhé kolo, s obrovským náskokem před ostatními kandidáty. .

Tohle ale není pravda. Můžeš doložit odkazy odkud čerpáš? Jenom třeba poslední věta - ve všech zemích na světě nevolili všude Karla na prvním místě.

Mluvím o celkovém výsledku voleb v celém světě, ne v jednotlivých zemích, jak jsi to přeformuloval Ty.

Volby v cizině:

Evropa
Karel Schwarzenberg 58 %
Miloš Zeman 8 %

Asie
Karel Schwarzenberg 39 %
Miloš Zeman 22 %

Afrika
Karel Schwarzenberg 39 %
Miloš Zeman 11 %

Amerika
Karel Schwarzenberg 58 %
Miloš Zeman 8 %

Austrálie a Oceánie
Karel Schwarzenberg 56 %
Miloš Zeman 12 %

Zdroj: http://www.lidovky.cz/volby-v-cizine-schwarzenberg-na-hrade-uz-v-prvnim-kole-ppk-/zpravy-domov.aspx?c=A130112_175056_ln_domov_sm
Beppe

Registrace: 12.8. 2009

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 12:01 pm    Předmět: Citovat

Lidé v cizině volili vždy jednostranně pro pravicově, ať se dělo co se dělo, to bych jako nějáký důkaz kvalit KS nebral. Je otázkou jestli by měli mít vůbec právo volit, když zde nežijí. Já osobně jsem na pochybách.
Krabas

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 12:09 pm    Předmět: Citovat

tacit: OK
tady je to podrobněji po jednotlivých zemích i s ostatními kandidáty, což je zajímavější

http://volby.cz/pls/prez2013/pe36?xjazyk=CZ
tacit
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 12:15 pm    Předmět: Citovat

Citace:
Lidé v cizině volili vždy jednostranně pro pravicově, ať se dělo co se dělo, to bych jako nějáký důkaz kvalit KS nebral. Je otázkou jestli by měli mít vůbec právo volit, když zde nežijí. Já osobně jsem na pochybách.

Shocked

Pak by se ovšem mělo zvážit, jestli nezbavit volebního práva všechny, kteří mají mezi svými předky nějakého cizince... je to genetické zatížení, které nepochybně ovlivňuje i jejich rozhodování. V české kotlině jich bude - kolik asi?

A když už jsme v tom, proč nepustit k volbám jen ty, co volí jen srdcem a nejsou tak postaveni před nutnost trápit se nějakým zbytečným zájmem o skutečné motivace jednotlivých kandidátů?
Kwisatz_Haderach
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel

Registrace: 7.11. 2008

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 12:20 pm    Předmět: Citovat

Beppe napsal:

Tak hlavně na lidi v cizině měl mnohem větší vliv než na nás internet a sociální sítě, které jsou proknížetovské... Takže cizinu bych prostě neřešil, to je velké specifikum.
tacit
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 12:27 pm    Předmět: Citovat

Kwisatz_Haderach napsal:
Tak hlavně na lidi v cizině měl mnohem větší vliv než na nás internet a sociální sítě, které jsou proknížetovské...

Takže u nás lidi internet nečtou? Hm... Shocked
Kwisatz_Haderach
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 12:37 pm    Předmět: Citovat

tacit napsal:
Kwisatz_Haderach napsal:
Tak hlavně na lidi v cizině měl mnohem větší vliv než na nás internet a sociální sítě, které jsou proknížetovské...

Číst. Očima.
kamo

Registrace: 29.6. 2005

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 12:39 pm    Předmět: Citovat

tobee napsal:
Souhlasím. Jsme malá země a zbytek světa nás posuzuje především podle našich reprezentantů, se kterými se setkávají při mezinárodních jednáních. Patrně si teď o nás myslí, že jsme na tom hodně špatně, potom co náš prezident se nesmazatelně zapsal do historie svým sběratelským nadšením.

Ano, jsme malá země, ale zbytek světa nás má docela na háku, tak jako my spoustu jiných malých zemí.
Na těch mezinárodních setkáních se setkávají pouze tito hodnostáři a veřejnost o těchto setkáních ví jen to, co se dozví z médií. A média dokážou udělat blbce či naopak světce z kohokoli a kdykoli.

Zmiňuješ ten oblíbený případ s psacím perem...pokud se nepletu, tak v tom všeobecném nadšení, že se na VK konečně něco "pořádného" našlo (když postupně utichl ryk všech těch, které se mu podařilo časem usadit - od globálních oteplovačů až po euronadšence) docela zanikl článek o tom, že při těchto státnických aktech je běžné, že pero, jímž se podepisuje důležitá smlouva si příslušný státník ponechává jako suvenýr. Nebo vážně někdo věří tomu, že VK má potřebu krást plnící pera a ještě k tomu před kamerami? Pokud věří - nuže tedy věř... Smile Docela by mě zajímalo, co by se stalo, kdyby toto udělal V.Havel. První co mě napadá: "Roztomilé nedopatření pana prezidenta, které příjemně osvěžilo náročná jednání."

A to je právě ten případ prezentace politiků médii. A podle toho si má o nás zbytek světa myslet, že jsme národ zlodějů? Tam vůbec nešlo o zbytek světa, tomu je to docela u ... ten má jiné starosti, tam šlo hlavně o to osladit mu to na domácí půdě.

Co třeba Francouzi? Mám si podle jejich prezidenta o nich myslet, že jsou všichni do jednoho stejní kašpaři jako byl Sarkozy? Mám si o američanech myslet, že jsou všichni černoši? Very Happy A co takový Kaddáfí...nejdříve těžký světový nepřítel, pak najednou nositel Nobelovy ceny míru a pak zase cíl č.1...když tedy potkám Libyjce, mám ho škrtit, nebo obejmout? Měl si svého času o nás celý svět myslet, že tu nosíme krátké gatě?

Ano, role prezidenta je reprezentační, ale význam této role je hlavně těmito, korupcí smrdícími volbami docela pokažená. A nechce se mi věřit, že by nás nějaká země posuzovala jen podle toho, kdo tam od nás k nim přiletí. A myslím si, že když už, tak větší popularitu a pozornost by poutal pan Franz. Když někam přiletí KS nebo MZ, tak v médiích proběhne zmínka, pár záběrů ničím nevybočujícího politika a bez většího zájmu jdeme dál. Ale přiletět tam Franz, myslím, že rozhodně více místních obyvatel by se aspoň chvíli zajímalo odkud ten člověk vlastně přiletěl. Very Happy

Ale díky Tobee za aspoň nějakou reakci na to, co jsem napsal.
A trošku mě udivuje, že se nikdo nepozastavil nad tím Zemanovým nápadem pokutovat neúčast ve volbách...

Cool
.
Krabas

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 12:40 pm    Předmět: Citovat

tacit napsal:
Kwisatz_Haderach napsal:

Asi špatně pochopeno.
Mluví se o vlivu na čtenáře, ne o tom, zda čtou či nečtou.
Pokud člověk v dané zemi nežije, tak je hodně odkázaný na zprostředkované informace, z médií na internetu například. A pokud ty jsou nakloněny určitému směru, myšlenkám, kandidátovi, stranám, tak pak ten náhled zvenčí může být poněkud zkreslen. Já číst jenom idnes a lidovky a nemít jiný zdroj informací, tak si o Zemanovi myslím jenom to nejhorší. Například.
Kwisatz_Haderach
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 12:59 pm    Předmět: Citovat

Krabas napsal:
tacit napsal:
Kwisatz_Haderach napsal:

Asi špatně pochopeno.
Mluví se o vlivu na čtenáře, ne o tom, zda čtou či nečtou.
Pokud člověk v dané zemi nežije, tak je hodně odkázaný na zprostředkované informace, z médií na internetu například. A pokud ty jsou nakloněny určitému směru, myšlenkám, kandidátovi, stranám, tak pak ten náhled zvenčí může být poněkud zkreslen. Já číst jenom idnes a lidovky a nemít jiný zdroj informací, tak si o Zemanovi myslím jenom to nejhorší. Například.

Děkuji, lépe bych to nerozepsal. Už jsem starší ročník, hýbat s prsty na klávesnici není jen tak Very Happy. Učiňuji Tě svým tiskovým mluvčím. Hezký den všem.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Pelmel Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 19, 20, 21  Další
Strana 8 z 21

Přejít na: