Pro mě osobně mi přineslo "užitek v tom", že mě pocvičilo v angličtině.
V téhle práci ji už neslyším a nechci ztratit tu chabou slovní zásobu, co mám
Jasně, že vím, že existuje hafo filmů na DVD, kde není problém dát AJ+české titulky.
Jen mi schází čas na to, shánět a půjčovat si DVD, navíc mi zrušili v městské knihovně bezplatné blokace, kdy jsem si knihu či nosič blokla přes net a po práci zaběhla do knihovny, kde jsem to měla připraveno, nic jsem nemusela hledat a během2-5 minut jsem mohla zas upalovat domů či jinam.
V tomhle roce Draka mi všechno letí takovým fofrem, že mě uklidňuje pouze to, že i od syna a jeho slečny slyším, že je to teda kalup, že zase nic nestihli
Takže využívám net a většinou odkazy, které mi někdo pošle, jako se to stalo s tímto....
samanka napsal:
Moc tě zdravím
samanka
Já tebe taky.
Škoda že nejsi z Prahy nebo my z Brna, protože teď ve čt máme zrovna srazík v Metamorfoze (čajovna) kterou přejmenovali na Šamanku
Díky za tip, rád jsem si poslechnul tento i další díly Damaova povídání. V případě zájmu lze další díly nalézt v archivu Českého rozhlasu po zadání Damaova jména v 1. nebo 7. pádě (každá možnost nalezne jen část pořadů, proto je potřeba zadat obě možnosti).
Zaslal: út květen 22, 2012 3:30 pm Předmět: Článek z Dingiru
Četl jsem velmi zajímavý článek v časopise Dingir 1/2012. Napsal ho Jan Benda a jmenuje se Budhismus a psychoterapie (aneb meditace není všelék). Myslím si, že mnoha myšlenek by se dala vztáhnout na "esoteriku" stejně jako na popsaný budhismus.
A teď úryvek:
Citace:
U nás je ovšem spíše pravidlem než vyjímkou, že se k budhismu - stejně jako k jiným formám spirituality - přiklánějí lidé, kteří čelí potížím v osobním a pracovním životě, ve vztazích, lidé s mnohdy zkreslenými představami o tom, že díky budhismu budou moci nějak uniknout vlastním potřebám, frustracím, obsesím, komplexům i odpovědnosti. Život plný stresu, nejasných hodnot, rozpad tradiční rodiny i mnoho dalších potíží spojených s moderním životem na Západě, přitom vytvářejí podmínky, v nichž se neurúza stává normou, takže si patologičnost takového stavu ani neuvědomujeme.
Každopádně se nesprávně pochopený "budhismus" (či přesněji jeho elementy vytržené z širšího sociálního a kulturního kontextu) může stát pro některé Zápaďany pochybnou skrýší před nároky světa, v němž žijeme, a zárověň ovšem i jistou osobní pastí. Psychologové popisují takové nesprávné pojetí termíny jako "spirituálni bypass" (křečovité upnutí se ke spirituální praxi ve snaze uniknout osobním a vztahovým problémům, vyhnout se nepříjemnému prožívání, bolesti, odpovědnosti); "duchovní materialismus" či "inflace ega" (narcistická snaha kompenzovat vlastní méněcennost a dosáhnout spirituální dokonalosti); schizoidní "odcizení" (spirituální ospravedlňování strachu z blízkosti a intimity), apod.
Kdyby někdo měl zájem o ten článek celý, ať mi pošle svůj mail do SZ.
No, podívej se - když nevíš, podívej se na to z pozice "svědka" - kdybys mi čórnul peněženku s dokladama a kreditkama, myslím, že bych Ti to hnedle, stručně a jasně vysvětlil....! Snad by Tě to "poučilo".
Člověk žasne, člověk se diví, kam až můžou lidi kvůli slávě a penězům zajít. V příloze tuším Mladé Fronty je neuvěřitelný článek, kdy se jakási reportérka rozplývala nad akcemi jednoho amerického psychiatra, který pořádá hromadné zábavné akce (foto plného přednáškového sálu) tzv. návratů do minulých životů. Prostě bavíme se celý den několika "návraty do minulého života". To už mi připadá za hranicí etiky a zdravého rozumu.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Přejít na stránku Předchozí1, 2, 3, 4, 5
Strana 5 z 5
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.